• Haberler
  • Genel
  • Sağlık-Sen’den istifa çağrısı – Kocatepe Gazetesi

Sağlık-Sen’den istifa çağrısı – Kocatepe Gazetesi

Sağlık-Sen temsilcilerinin Şuhut Devlet Hastanesi’nde yaşadıkları tartışmanın sendikayı itibarsız ve etkisizleştirme çabası olarak değerlendiren Şube Başkanı Abdülkadir Hız, hastane yöneticilerini istifaya çağırdı Sağlık-Sen Şube Başkanı Abdülkadir Hız, sağlık iş kolunda yetkili sendika olarak şube yönetimini, il ve ilçelerde sağlık sektöründe hizmet veren kamu kurum ve kuruluşlarında itibarsızlaştırma ve etkisiz kılma girişimleriyle karşı karşıya kaldıklarını açıkladı. [&hellip]

Sağlık-Sen'den istifa çağrısı

Sağlık-Sen temsilcilerinin Şuhut Devlet Hastanesi’nde yaşadıkları tartışmanın sendikayı itibarsız ve etkisizleştirme çabası olarak değerlendiren Şube Başkanı Abdülkadir Hız, hastane yöneticilerini istifaya çağırdı

Sağlık-Sen Şube Başkanı Abdülkadir Hız, sağlık iş kolunda yetkili sendika olarak şube yönetimini, il ve ilçelerde sağlık sektöründe hizmet veren kamu kurum ve kuruluşlarında itibarsızlaştırma ve etkisiz kılma girişimleriyle karşı karşıya kaldıklarını açıkladı.
“ŞUBEMİZ FARKINI KANITLADI”
Şube Başkanı Abdülkadir Hız, şube olarak kurulduğu günden bu tarafa, sağlık ve sosyal hizmetler çatısı altında çalışanların hak ve hukukunu koruyan ve sağlık çalışanlarının güçlü sesi olarak, hizmet yürüttüğünü belirtti. Hız; “Sendikamız üyelerinin her türlü sosyal ve mali haklarının kazanımlarının sağlanmasında kamu kurum kuruluşlarında etkin role sahiptir. Ülkemiz son on yılda demokratik ve sivil toplumun oluşmasında önemli yol kat etmiştir. Antidemokratik girişimlerle, siyaseti ve halk tarafından seçilmiş iradeyi dışarıdan şekillendirmek isteyenlere karşı en büyük mücadeleyi, sağlam duruşu ve sert tepkiyi sivil toplum olan halkımız ve sivil toplum kuruluşları göstermiştir. İşte ülkemiz açısından bu buhranlı süreçte; Sağlık-Sen Afyonkarahisar Şubesi, tepkisini, tavrını ve duruşunu meşru ve seçilmiş iktidardan ve halkından yana göstermiş ve farklılığını bir kez daha dost ve düşman tüm çevrelere kanıtlamıştır.” dedi.
GİRİŞİM İTİBARSIZLAŞTIRMA
Sağlık-Sen Şubesine karşı kamuoyunda ve üyeler nezdinde itibarsızlaştırma ve etkisizleştirme girişimleri başlatıldığını ifade eden Hız; “Bu hareketin örneklerinden birisi Şuhut Devlet Hastanesinde yaşanmıştır. Sendikalar kanununun kendilerine vermiş olduğu yetkiyi kullanarak, hastane idareis ile görüşme yapmaya çalışan sendika üyeleri ve temsilcilerine karşı, Hastane Yöneticisi, Hastane İdari Mali işler Müdürü, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü ‘Sendika kim oluyor? Sizler sendikalı olduğunuzu mu zannediyorsunuz? Sendika buraya karışamaz. Burası Şuhut sendika burada bir şey yapamaz. Sendikanın burada sözü geçmez. Sendika şimdiye kadar hayırlı ne iş yapmış ki bundan sonra bir iş yapsın.” sözlerin sarf etmişlerdir.” ifadelerini kullandı.
BAKANA
DUYARLILIK ÇAĞRISI
Şube Başkanı Abdülkadir Hız sözlerine şöyle devam etti: “Sağlık-Sen olarak; yetki ve otoritelerini görev tanımları dışında kullanan, Şuhut Devlet Hastanesi, Hastane Yöneticisi, Hastane İdari Mali işler Müdürü ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürünü bu antidemokratik söylemlerinden dolayı istifaya davet ediyoruz. Bu konuyla ilgili olmak üzere özellikle sivil toplum örgütlerinin önemini en iyi bilen Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu’nun bu konuda duyarlı olacağını ümit ediyor, tüm yetkilileri de göreve davet ediyoruz.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme