• Haberler
  • Gündem
  • 'Sağlık-Sen kişi ve kişilerin arka bahçesi olmayacak'

'Sağlık-Sen kişi ve kişilerin arka bahçesi olmayacak'

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Afyonkarahisar Şubesi 4. olağan kongresi dün sabah Korel Termal Otel'de gerçekleştirildi. Şubenin toplam 162 delegesi bulunurken, kongre divanı Himmet Bayar'ın Başkanlığında Yücel Akgün, Erdal Demiralay ve Kurtay Ançin'den oluştu. Toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.'ARKA BAHÇE VE KUKLA DEĞİLİZ'Sağlık-Sen Afyonkarahisar Şubesi 4. olağan kongresinin açılış [&hellip]

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Afyonkarahisar Şubesi 4. olağan kongresi dün sabah Korel Termal Otel’de gerçekleştirildi. Şubenin toplam 162 delegesi bulunurken, kongre divanı Himmet Bayar’ın Başkanlığında; Yücel Akgün, Erdal Demiralay ve Kurtay Ançin’den oluştu. Toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.
“ARKA BAHÇE VE KUKLA DEĞİLİZ”
Sağlık-Sen Afyonkarahisar Şubesi 4. olağan kongresinin açılış konuşmasını Abdülkadir Hız yaptı.
Hız, genel kurulların sendikal mücadelelerin demokrasi şölenleri olduğunu, sendikanın belirli bir süre içinde yol haritasının belirlendiği il yönetim organları ve delegelerin iradesinin tecelli ettiği en önemli günler olduğunu belirterek, “Sağlık-Sen Afyonkarahisar Şubesi olarak, kuruluşundan bu yana, üç genel kurulu geride bıraktık, bu genel kurullarda delegelerimiz hür ve bağımsız iradesini gösterdi. Sağlık-Sen’in hiçbir kişi ve kişilerin arka bahçesi, olmayacağını haykırdı. Sendikamızın içini karıştırmak için uzanan ellere delegelerimiz oyları ile cevaplarını verdi. Çünkü bizler biliyoruz ki: Sivil Toplum Örgütleri hiç bir kesimin ve kişilerin kuklası değildir.” dedi.
“HEDEF VİZYON SENDİKACILIK”
“Şu iyi bilinmelidir ki; Bizler Her zaman sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının hizmetkârı olduk. Bundan sonra da olmaya devam edeceğiz” diyen Hız, “Sendikal mücadelemiz sonucunda, geldiğimiz noktada sendikamıza ve yönetimimize karşı bir takım iftiraların atılması, can sıkıcı hadiselere şahit olmamız, sendikal ahlakın ve demokrasi ahlakının önüne geçtiği bir takım çirkin davranışlar olmasına rağmen; bizler sizlerden aldığımız destekle hiçbir zaman karamsarlığa düşmedik. Yolumuza devam ettik. Bizler Afyonkarahisar Sağlık-Sen olarak vizyon sendikacılığını hedef alan esaslar doğrultusunda her zaman büyük düşündük iyi ve güzel işler yapmanın gayreti içinde olduk. Milletimize ve üyelerimize hizmet etme yolunda sorumluluğumuz ve yükümüz her zaman ağır oldu ama biz inanıyorduk ki; Allah kimsenin sırtına kaldıramayacağı yükü yüklemez.” diye konuştu.
“BİRLİĞE VE DİRLİĞE İNANÇ TAM”
Demokrasinin gereğini yerine getirmek amacıyla 4. olağan genel kurul toplantısını yaptıklarını ifade eden Hız, “Göz nurumuz Afyonkarahisar Sağlık-Sen’imizin kongre süreci sonunda teşkilat olarak birlik ve beraberliğimiz daha da artacaktır. Teşkilatımızın bugünlere gelmesi için bugüne kadar çok bedeller ödendi. Bu nedenden dolayı teşkilatımızın tüm mensupları bizler için değerlidir. Bugüne kadar olduğu gibi bugün de camiamızın birliği ve dirliğine olan inancımız tamdır. Sonuç itibariyle de kongremiz Sağlık-Sen ve ona gönül veren üyelerin kazanacağı bir kongre olacaktır. Rabbim şimdiden kongremizi hayırlara vesile kılsın” şeklinde konuştu.
“KARALAMALARA İMKÂN VERMEYECEĞİZ”
Abdülkadir Hız, sendikanın bazı kesimlerin yönlendirmeleri ile değil, birlik ve dirlik içinde alınan kararlarla, istişare ve ilkelerin istikametinde ilerleyen bir yönetim anlayışı ile disipline sahip olduğunu vurguladı.
Hız sözlerine şöyle sürdürdü:
“Afyonkarahisar Sağlık-Sen karalama kampanyalarının, şahsi saldırıların ve de kişisel hesapların üstünü bir takım yalanlarla ve demokratik söylemlerle gizlemek isteyenlere hiçbir zaman imkân vermeyecektir. Sizlere bir kez daha teşekkür ediyorum. Sizler bu zorlu sendikal mücadelelerden başarı ile çıktınız. Her zaman Sendikanıza sahip çıktınız, her zaman güçlüden yana değil, haklıdan yana oldunuz. Çalışanların emek mücadelesinde alın terinin ne kadar kutsal olduğunu bir kez daha gösterdiniz.”        
“SADECE ÜCRET DEĞİL HİZMET
SENDİKACILIĞI DA YAPILMALI”
Sendikacılığın üyelerine ve topluma faydalı hizmetler üretme yeri olduğunun altını çizen Hız şöyle konuştu:
“Sendikacılık yaparken üyelerimize hizmet götürme, ülke meselelerine çözüm önerileri sunma, kendi öz değerlerimizi koruyarak, sadece ücret sendikacılığı değil aynı zamanda etkin hizmet sendikacılığı yapılmalıdır. Değişen şartlar içinde üyelerine çok çeşitli faydalar sağlamayı sendikacılığın gereği saymalıdır. Biz bu bağlamda sendikamızın Afyonkarahisar Şubesi olarak, demokrasiden yana olan dik ve onurlu duruşumuzu hiçbir zaman bozmadık, böylece sendikacılığın ahlaki yönünü de tüm dost ve farklı çevrelere gösterdik. Daima üyelerimizin ve kurum çalışanlarının yanında olmayı kendimize ilke edindik. Bu ilkeli dik duruşumuzdan rahatsız olan çevrelerin, bizlere karşı ortaya koymaya çalıştıkları her türlü oyunu bozduk ve bozmaya devam edeceğiz.”
“BİZ SUÇLAMALARI HAK ETMEDİK”
“İlkeli dik duruşumuz, bazı kesimleri ve kişileri rahatsız etmiş olacak ki; son zamanlarda sendikamız ve yönetim kurulu üyelerimizin aleyhine suçlamalara maruz kaldık” diyen Hız, “Sizlerde çok iyi biliyorsunuz ki, biz bu suçlamaların hiç birini hak etmedik. Geldiğimiz noktada bu suçlamaların hepsinin yalan iftira ve karalamadan ibaret olduğunu da hep beraber gördük. Kişisel menfaatlerinin peşinde olup ta, camiamızı töhmet altında bırakmaya çalışanlar kendi iftiralarının, yalanlarının karanlığında kaybolup gittiler ve gidecekler. Allah bizleri doğruluktan ayırmasın inşallah. Şükürler olsun ki; Sendikamız taşıdığı sorumluluk ve emanetin bilinciyle teşkilatımız içinde ilkeli ve kararlı hizmetleri hep beraber sunduk ve birlikte hizmet etmeye çalıştık. ’’Ayrılıkta azap, birlikte hayır vardır. ’düsturuyla hep bir olduk.” dedi.
“NEREDE BİR MAZLUM
VAR MEMUR-SEN VAR”
Teşkilatlanmadan Sorumlu Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Kemal Çırak, Afyonkarahisar Şube Başkanlığı 4’ncü genel kurulunun hayırlara vesile olmasını diledi. Dün, Türkiye’nin dört bir yanında demokrasi şöleni yapıldığını söyleyen Çırak, “Şubelerimiz, merhum Akif İnan ağabeyimizin başlattığı ‘Erdemliler Hareketi’ doğrultusunda azimle, kararlılıkla, o düsturla şube genel kurullarını yapıyorlar. Tabi bu da bizim kurumsal sendikamızın olmazsa olmazıdır. Bugün Memur-Sen ailesi olarak 1 milyon 10 bin üyemizle ve Memur-Sen’imizin lokomotif sendikalarından biri olan Sağlık-Senimizin 250 bin üye sayısıyla çok şükür bugün hizmet sendikacılığından tutun da bugün nerede bir mazlum var, Memur-Sen var. Bu ülke bu devlet bizim. Bizim çocuklarımızın geleceği için biz elimizden gelen herşeyi yapmaya devam edeceğiz. Çünkü gideceğimiz başka bir vatanımız yok.” diye konuştu.
HIZ YENİDEN BAŞKAN
Abdülkadir Hız, Sağlık-Sen Afyonkarahisar Şube Yönetim Kurulu Başkanlığına tekrar seçildi. Mehmet Şenol Başkan Yardımcısı, Erol Dere Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcılığına, Mesut Karahan Teşkilatlandırmadan Sorumlu Başkan Yardımcılığına, Osman Aktaş Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Başkan Yardımcılığına, Yasin Şahin Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcılığına, Şerif Ali Karakuz Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcılığına seçildiler.
Denetleme kurulu üyeliği görevine; Mehmet Özülkü, Yıldıray Tezcan, İsa Yılmaz, Fuat Şen ve Mehmet Kenan Akdemir seçildi. Disiplin Kurulu üyeliklerine; İsa Çelik, Murat Yüksel, Mustafa Çelik, Doğan Tekir, Yener Alyüz, Üst kurul delegeliklerine ise; Abdülkadir Hız, Yasin Şahin, Erol Dere ve Mesut Karahan seçildiler. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

“HERKESE SÖYLEDİK DUYMAYAN YOK”

Demiryol-İş Sendikası Şube Başkanı Türk-iş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, kongrelerde konuşmacıların içlerinde olanı çok rahatça söyleyebilmeleri gerektiğini kaydetti. Bu tür toplantılarda ki konuşmaların rahatça yapılamaması nedeniyle siyasete, ülkeye, sürece çok olumsuz katkılar olduğunu söyleyen Uslu, “Sayın Cumhurbaşkanımıza taşeron işçilerin kadroya geçirilmesiyle alakalı teşekkür ediyorum. Türkiye gerçekte bunu çok tartıştı. Sonuçta bütçeye olan yükü, maliyeti herşeyi hesap edilerek taşeronda çalışan insanlarımız kadroya geçirildiler. İlimizde üniversite hastanemiz büyütüldü. Orada 500’e yakın taşeron çalışanın hepsi kadroya geçti. Hastaneye yeni bir sürü yatırımlar yapıldı. Bakanımıza, Milletvekillerimize, Afyon teşkilatına, Rektörü, herkese teşekkür ediyorum. Gerçekten bir iş yapıldıysa söylemeli ama yapılmayan bir şey varsa onu da söylemek lazım. Bu hastanede 500 tane yeni kadroya geçmiş çalışan işçi var. İçlerinde ikisi Türk-İş’e bağlı, 250’si Hak-iş Sendikasına bağlı işçiler var. Toplu iş sözleşmesinden doğan farklar uzun süreden beri ödenmiyor. Biz bunu Sayın Valimize ve milletvekillerimize söyledik. Duymayan yok. Farkların ödenmesi durumu orada ki yönetime bir türlü izah edilemedi” şeklinde konuştu.

“BİZ DE O İŞÇİLERİN VEKİLİYİZ”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven toplantının son konuşmacısı oldu. Yurdunuseven şöyle konuştu:
“24 Haziran tarihinde Afyonkarahisar’da çok güzel bir seçim çalışması sonucu, seçmenimizin takdiriyle milletvekili olarak seçildik. İl Başkanlığım dönemimde de ben aynı taleple karşılaşmıştım. Sayın Başkanım bunu çok iyi biliyor. Siz o işçilerin temsilcisi, bizde elhamdülillah o işçilerin vekiliyiz. İnşallah biz bu talepleri ilgililere ileteceğiz. Vatandaşımızın bu haklarını inşallah takipçisi olacağız. Değerli sağlık çalışanlarımız için yıpranma payını geçirdik. Bununla birlikte diğer kazanımlarda sizlere hayırlı uğurlu olsun.”

“GEREKTİĞİNDE KURU EKMEK YERİZ”

Memur-Sen’in her türlü hainlik ve kötülüğe karşı ortamlarda dimdik durduğunu belirten Çırak, “Bugün ülkede yine hem ekonomik açıdan hem de bir çok hususta yaptırımlar söz konusu. Şu anda hem içeriden hem de dışarıdan bir operasyon var ama milletimizin feraseti, Memur-Sen’imizin dimdik durmasıyla, bu hem içeriden hem de dışarıdan oynanan oyunları biz bertaraf ediyoruz. Etmeye de devam edeceğiz. Biz gerektiğinde kuru ekmek yeriz ama hiçbir zaman birliğimizin, beraberliğimizin ve bekamızın bozulmasına müsaade etmeyiz. Bu bizim örf ve adetimizde var, geleneğimizde var. Türk milleti olarak bizim vereceğimiz en ufak bir toprağımız yok. Bu böyle bilinsin.” dedi.
Çırak, ülkeye uygulanan ekonomik baskının geçici olduğunu ileterek, “Biz güçlü bir ülkeyiz. Güçlü ve gerçekten ayakları üzerinde duran, dirayetli bir ülkeyiz. Her dönemde bunları gördük. Hep beraber yaşadık ama hiçbir zaman yılmadık. Türkiyemiz bugün dünya da ilk 10 büyük ekonomi arasına girme sürecinde.”

Bakmadan Geçme