• Haberler
  • Genel
  • Sağlık personeline “Sağlıklı ve Bilimsel Zayıflama” eğitimi verildi

Sağlık personeline “Sağlıklı ve Bilimsel Zayıflama” eğitimi verildi

Afyonkarahisar Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından, Türkiye obezite ile mücadele ve kontrol programı kapsamında aile hekimlerine ve sağlık personeline yönelik “Sağlıklı ve Bilimsel Zayıflama” eğitimi verildiği bildirildi Afyonkarahisar Halk Sağlığı Müdürü Egzersiz Fizyolojisi Uzmanı Uzm.Dr.Lütfi Akgün, Diyetisyen Erkan Memiş ve Diyetisyen Ebru Adadıoğlu tarafından Türkiye Obezite İle Mücadele ve Kontrol Programı kapsamında aile hekimlerine ve diğer [&hellip]

Sağlık personeline "Sağlıklı ve Bilimsel Zayıflama" eğitimi verildi

Afyonkarahisar Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından, Türkiye obezite ile mücadele ve kontrol programı kapsamında aile hekimlerine ve sağlık personeline yönelik “Sağlıklı ve Bilimsel Zayıflama” eğitimi verildiği bildirildi

Afyonkarahisar Halk Sağlığı Müdürü Egzersiz Fizyolojisi Uzmanı Uzm.Dr.Lütfi Akgün, Diyetisyen Erkan Memiş ve Diyetisyen Ebru Adadıoğlu tarafından Türkiye Obezite İle Mücadele ve Kontrol Programı kapsamında aile hekimlerine ve diğer sağlık personeline yönelik iki gün süreli “Sağlıklı ve Bilimsel Zayıflama Eğitimi” verildi.
Yaklaşık 80 personelin müracaat ve katılımı ile bilimsel temeller üzerinde obezite ile mücadelede yanlış bilinen ve yapılmaması gereken uygulamalar, sağlıklı zayıflama için yapılması gerekenler, kişiye göre egzersiz reçetesinin hazırlanması, dengeli beslenme konularını içeren interaktif, uygulamalı yapılan eğitim sonucunda sağlık personeline katılım belgesi verildi.
Afyonkarahisar Halk Sağlığı Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada: “Sağlık Bakanlığı’nca obeziteyle mücadeleye büyük önem verildiğinin vurgulandı.
Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Amacımız sağlık personeline eğitim vererek sahada obez hastalara umut olmak, hekim kontrolünde bilinçli zayıflamalarını sağlamaktır. Bu tür uygulamalar sayesinde hipertansiyon, diyabetes mellitus gibi kronik hastalığı olan hastaların ilaç dozları azaltılacak veya ilaç kullanım ihtiyacı ortadan kalkacaktır. Bu şekilde ülke ekonomisine uzun sürede büyük katkı sağlanacaktır. Bu programın yaygınlaştırılması amacıyla kaynak bulunduğu takdirde, sağlık personeline, hastalarının verdiği kilolar toplamı dikkate alınarak ödül verilmesi planlanmaktadır.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme