• Haberler
  • Genel
  • Sağlık personeline hijyen ve dezenfeksiyon anlatıldı

Sağlık personeline hijyen ve dezenfeksiyon anlatıldı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Diş Hekimliği Fakültesi tarafından kamuda ve özel diş kliniklerinde çalışan sağlık personeli ile yardımcı personele yönelik 'Dental Kliniklerde Hijyen ve Dezenfeksiyon' konulu eğitim semineri düzenlendi AKÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Cafer Şahbaz başkanlığında, düzenlenen seminere konuşmacı olarak Unident'in Ortadoğu temsilcisi, şu anda Mısır'da özel bir klinikte çalışmakta [&hellip]

Sağlık personeline hijyen ve dezenfeksiyon anlatıldı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Diş Hekimliği Fakültesi tarafından kamuda ve özel diş kliniklerinde çalışan sağlık personeli ile yardımcı personele yönelik “Dental Kliniklerde
Hijyen ve Dezenfeksiyon” konulu eğitim semineri düzenlendi

AKÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Cafer Şahbaz başkanlığında, düzenlenen seminere konuşmacı olarak Unident’in Ortadoğu temsilcisi, şu anda Mısır’da özel bir klinikte çalışmakta olan Dr. Ahmad Nasr Kayed katıldı.
Seminerin açış konuşmasını yapan Yrd. Doç. Dr. Cafer Şahbaz, günümüzde ilerleyen diş hekimliği mesleğinde bir diş hekiminin ideal diş kliniğini tek başına idare edemeyeceğinden dolayı yardımcı personellerin önemine değindi. Şahbaz, hem hastaların hem de çalışanların çapraz enfeksiyondan kaynaklanan bulaşıcı hastalıklarla karşı karşıya kalabileceğinden dolayı sağlık personellerinin ve yardımcı personelin hijyen ve dezenfeksiyon konusunda bilgilendirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
Kahire’de Kasr Alani Dental Scholl’da periodontoloji (diş eti ve hastalıkları) alanında doktora yapmış olan ve cerrahi alanında uzman Dr Ahmad ise konuşmasında, enfeksiyon konusunda dezenfektanların önemini, dental enfeksiyonlardan korunma yöntemleri ile kliniklerde enfeksiyon kontrolü için nelerin yapılması gerektiğini anlattı. Seminer bitiminde tüm katılımcılara hijyen ve dezenfeksiyon ile ilgili sertifikaları verildi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme