• Haberler
  • Genel
  • Sağlık personeli ihtiyacı karşılanacak – Kocatepe Gazetesi

Sağlık personeli ihtiyacı karşılanacak – Kocatepe Gazetesi

Özel Park Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Arabacı, açılacak olan Özel Park Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nde yetiştirilecek sağlık personeli ile önemli bir ihtiyacın karşılanacağını söyledi Dört yılda meslek sahibi olma avantajının yanı sıra 6 bin 200 metrekare kapalı eğitim alanında, 5 bin metrekare okul bahçesinde hizmet vermesi planlanan Özel Park Anadolu Sağlık Meslek Lisesi [&hellip]

Sağlık personeli ihtiyacı karşılanacak

Özel Park Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Arabacı, açılacak olan Özel Park Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nde yetiştirilecek sağlık personeli ile önemli bir ihtiyacın karşılanacağını söyledi

Dört yılda meslek sahibi olma avantajının yanı sıra 6 bin 200 metrekare kapalı eğitim alanında, 5 bin metrekare okul bahçesinde hizmet vermesi planlanan Özel Park Anadolu Sağlık Meslek Lisesi hakkında Özel Park Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Arabacı bilgi verdi. Okul bünyesinde hemşire, anestezi teknisyeni ve acil tıp teknisyeni yetiştirilecek.
Konu ile ilgili bir süredir çalışma içerisinde olduklarını belirten Dr. Arabacı, yurt genelinde sağlık personeli ve hemşire ihtiyacının belirgin olduğunu vurguladı. Sağlık sektöründe kamuya personel alımı sırasında özel hastaneler ve üniversite hastaneleri yönetiminde tedirginlik oluştuğunu söyleyen Dr. Arabacı şöyle konuştu: “Bilindiği üzere Özel Sağlık Meslek Lisesi açılmasına yönelik yasal düzenleme geçen yıl yapıldı. Biz de ihtiyaç duyulan sağlık personelini yetiştirerek eğitim olayına girme kararı aldık. Ticari ya da ekonomik bir kaygı duyulmadığını belirtmek isterim. Amaç hastanecilik genelinde olduğu gibi kaliteli personelin yetişmesine katkı sağlayarak hizmet kalitesinin korunmasıdır. Yetişecek sağlık personeli içinde kalıcı bir iş olanağı ortaya çıkacak.”
Özel Park Anadolu Sağlık Meslek Lisesi için Ankara karayolu üzerinde ESOB’a ait binanın 14 yıl süre ile kiralandığını söyleyen Dr. Arabacı, sağlık sektörünün ihtiyaç duyduğu personelin yetiştireceğini ciddi, modern ve güzel bir okul açacaklarını detaylı bilgiyi önümüzdeki günlerde düzenleyeceği basın toplantısı ile kamuoyuna aktaracağını sözlerine ekledi.
Burcu AYDIN

Bakmadan Geçme