Sağlık ordusuna 76 nefer katıldı

Atatürk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi 2010-2011 eğitim öğretim yılı son sınıf Anestesi ve Hemşirelik Bölümü öğrencilerinin diploma töreni yapıldı. Gençler sağlık ordusuna katılacak olmanın ve menuziyetin mutluluğunu aileleri ile paylaştı. SML’den bu öğretim yılında 55’i hemşirelik bölümünden, 21’i anestesi bölümünden olmak üzere toplam 76 kişi mezun oldu Yararlı olacak insanlar yetiştirildi Ahmet Necdet Sezer Kampusu [&hellip]

Sağlık ordusuna 76 nefer katıldı

Atatürk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi 2010-2011 eğitim öğretim yılı son sınıf Anestesi ve Hemşirelik Bölümü öğrencilerinin diploma töreni yapıldı. Gençler sağlık ordusuna katılacak olmanın ve menuziyetin mutluluğunu aileleri ile paylaştı. SML’den bu öğretim yılında 55’i hemşirelik bölümünden, 21’i anestesi bölümünden olmak üzere toplam 76 kişi mezun oldu

Yararlı olacak insanlar yetiştirildi
Ahmet Necdet Sezer Kampusu Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Atatürk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi mezuniyet ve diploma töreniin açılış konuşmasını Okul Müdürü Zehra Akduman yaptı. 1964 Yılında eğitim ve öğretime açılan okulun Türkiye’nin dört bir yanına ebe, hemşire, sağlık memuru, labora-tuar, anestesi, radyoloji ve çevre sağlığı teknisyeni yetiştirdiğini söyleyen Akduman, okulun kuruluşundan bugüne kadar emek veren herkese teşekkür etti. Sevgi ile kucaklayıp bilgiyle donattıkları bir dönemi daha mezun ederek uğurladıklarının söyleyen Okul Müdürü Zehra Akduman; “Ben ülkemizin geleceği konusunda çok iyimserim. Çünkü bizler çocuklarına daha iyi bir geleceği hazırlamak için fedakarca çalışan bir toplumuz.. Sizler ti-tizlikle özveriyle yetiştirdiğiniz çocukları-nızı bizlere emanet ettiniz. Bizlerde onları sizlere, ülkemize ve tüm insanlığa yararlı birer fert olarak yetiştirmek için elimizden gelenin en iyisini yapmaya gayret gösterdik. Onlarla ne kadar gurur duysak azdır. Tüm öğrenci velilerimizi kutluyorum.” dedi. Atatürk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Zehra Akduman, 2010-2011 Öğretim döneminde mezun olan öğrenci-lerle 4 yıl boyunca okul çatısı altında bir aile sıcaklığı içerisinde yaşadıklarını söyledi. Öğrencilerin 4 yıllık eğitim süresinde bilgi ve meslek aşkıyla donatıldıklarını belirten Akduman, mezun gençlerin yıllardır umutla bekledikleri günü yaşadıklarını kaydetti.
“Mezuniyet sonrasında yanınızdayız”
Genç mezunların yeni bir hayata adım atmak üzere olduklarını ifade eden Okul Müdürü Zehra Akduman; “Okul yılları ve gündeleri yerini okul hatıralarına bırakıyor. Bu okulda öğrendiğiniz bilgi ve beceriler hayatınız boyunca sizlerle olacak. Bizde sizler gibi hüzün ve gururu bir arada yaşıyoruz. Gururluyuz çünkü meslek aşkı ile dop dolu şifa bekleyen hastalara şevkat elini uzatmak için can atan, yurdun dört bir yanında hizmete hazır pırıl pırıl hemşire ve anestezi teknisyenleri olarak karşımızda duruyorsunuz. Sizlerin Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda aldığınız bu eğitimin hakkını vereceğinize, kendinizi sürekli geliştirerek değişen teknolojiye ayak uyduracağınıza, güler yüzle, özveriyle, disiplinle çalışacağınıza inancım tamdır. Okulunuzu toplumda en iyi şekilde temsil edeceğinize ve bundan sonra mezun olacak kardeşlerinize örnek olacağınıza bu misyonu en iyi şekilde taşıyacağınıza eminim. Mezunlarımızın öğrencilikleri boyunca olduğu gibi mezun olduktan sonra da yanlarında olmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.
Sorgulamadan iyi hizmet verilecek
İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, Atatürk Sağlık Meslek Lisesi’nin her yıl olduğu gibi yine güzide bir topluluğu bir araya getirdiğni söyledi. AKÜ’nün güzide bir mekanında en büyük salonu olan ANS AKM’de gerçekleştirilen mezuniyet törenine katılmaktan duyduğu memnuniyeti belirten Yıldırım; “Velilerimiz emek çektiniz, çocuklarınızın ihtiyaçlarını sınırlı imkanlarla karşıladınız. Eğitim öğretim adına ne istekleri varsa yerine getirmeye çalıştınız. Dolayısıyla çocuklarım adına, meslektaşlarımız adına velilerimize gönülden teşekkür ediyorum. Başta Okul Müdürümüz Zehra Akduman olmak üzere tüm öğretmen arkadaşlarıma, diğer eğitim çalışanlarına ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bir teşekkür de diğer sağlık kuruluşlarımıza. Öğrencilerimizin uygulama e��itimlerini aldığı Devlet Hastanesi, üniversitemizin diğer kuruluşları, özel sağlık kuruluşları olmak üzere hangi alanda hizmet eden varsa bunların tüm yöneticile-rine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Çünkü bu çocuklar yeterince uygulama almazlarsa yarın bize gerekli hizmeti vermekten geri duracaklar. Biz çocuklarımıza şunu öğretmeye çalıştık; Karşınıza gelen insan kim olursa olsun, kimliğini sorgulamadan, onlara sağlık hizmetini en iyi şekilde vermek zorundasınız. Sizin huzurunuza gelen insanların derisi, dili, dini, rengi, siyasal anlayışı ne olursa olsun sizin ilgi alanınızın tamamen dışındadır. Bu duyguyu çocuklarımıza vermeye çalıştık.” şeklinde konuştu.
“Yolunuzda bahtınızda açık olsun”
Sağlık camiasında hizmet vermek için eğitilen mezun gençlere hizmet sektörünün son derece meşakkatli bir sektör olduğu gerçeğinin vurgulandığına değinen İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, hizmetin sağlık alanında verilmesiyle meşakkat katsayının arttığına temas etti. Sağlık alanında çalışan herkese Allah’tan sabırlar dileyen Yıldırım; “Yeni bu orduya katılacak olan genç neferlere yavrularımıza başarılar diliyorum. 55 öğrenci hemşirelik bölümünden, 21 öğrenci anestezi bölümünden mezun ettiğimiz öğrencimiz var. Ülkemizin her bir alanına coğrafyamızın eriştiği, bayrağımızın dalgalandığı her bir alanda bu yavrularımızı hizmet için gönderiyoruz. Bu bölgelerde ki insanlar bir defa çok şanslı insanlar. Çünkü iyi yetişmiş, idealist, amatör ruhla mesleğini icra edecek gençleri gönderiyoruz. Her kim hasta olarak hizmet almak üzere bu çocuklara başvuruyorlarsa orada kendilerini şansıl hissetsinler. Öğrencilerimize geçtiğimiz yıl ve ondan önceki yıl idare olarak verdiğimiz bir söz vardı. Fakat hem özür hem de haklı bir gurur taşıyarak bir şeyi ifade etmek istiyorum. Yavrularımıza daha çağdaş ve iyi imkanlarda bir fiziksel kapasiteye kavuşturacağımızı söyledik. Onlara iyi modern bir okulda okuyacakları sözünü verdik. Gönlüm arzu ederdi ki geçen senenin başında bu olabilseydi. Ama ikinci kanaat döneminin başında da olsa yetiştirdik. Bir söz daha veriyorum. Önümüzde ki yıl inşallah bu koordinasyon gerektiren bir iş. Bir aksilik olmazsa spor salonu ile tamamlanmış bir okul vereceğiz. Öğrencilerimizin başarılı olacağınıza inanıyorum. Bir hayır dua kabul edin: Yolunuzda açık olsun bahtınızda açık olsun.” ifadelerini kullandı. Program mezuniyet töreni bayrak ve flama devir teslimiyle devam etti. Törende dereceye giren öğrencilere ödülleri ve diplomalarının verilme-sinin ardından tüm öğrencilere diplomaları verildi. Mezunlar hep bir ağızdan meslek andını içti. Şiir okunması, türkü söylenmesi ve folklor gösterisinin ardından tören sona erdi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme