• Haberler
  • Genel
  • Sağlık Haftası’nda tansiyon ve şeker değerleri ölçüldü

Sağlık Haftası’nda tansiyon ve şeker değerleri ölçüldü

7-13 Nisan Sağlık Haftası kapsamında Valilik oluru ile Atatürk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nce tansiyon ve şeker değerleri ölçüldü Atatürk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Muhtar Demirci, Afyon’da ve Türkiye’de gün geçtikçe yaygınlaşan Tansiyon ve Diyabet hastalıklarına dikkat çekmek amacıyla dün sabah itibariyle Anıtpark önünde bir sağlık standı açtıklarını belirtti. AMAÇ ŞEKER TANSİYON FARKINDALIĞI Dün açılan [&hellip]

Sağlık Haftası'nda tansiyon ve şeker değerleri ölçüldü

7-13 Nisan Sağlık Haftası kapsamında Valilik oluru ile Atatürk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nce tansiyon ve şeker değerleri ölçüldü

Atatürk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Muhtar Demirci, Afyon’da ve Türkiye’de gün geçtikçe yaygınlaşan Tansiyon ve Diyabet hastalıklarına dikkat çekmek amacıyla dün sabah itibariyle Anıtpark önünde bir sağlık standı açtıklarını belirtti.
AMAÇ ŞEKER TANSİYON FARKINDALIĞI
Dün açılan ve bugünde devam edecek olan etkinlikte 10.00- 1600 saatleri arasında Anıt Park önünde tansiyon ve kan şekeri ölçümleri gerçekleştirildi. Okul Müdürü Muhtar Demirci, etkinliğin Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’ndan alınan izin çerçevesinde gerçekleştirildiğini kaydetti. İnsanların sağlık kurallarım öğrenmesi ve sağlıklı yaşama bilincine kavuşması için BM Örgütünün 7-13 Nisan tarihleri arasını Sağlık Haftası olarak kabul ettiğini aktaran Demirci; “Bizde okul olarak Sağlık Haftasında böyle bir etkinliğin faydalı olacağını düşünerek yıllık çalışma planımızda bu faaliyeti planlamıştık ve bu günde gerçekleştiriyoruz. Buradaki amacımız hemşerilerimizin şeker ve tansiyon konusunda dikkatini çekerek, daha sağlıklı ve kaliteli yaşamalarına katkıda bulunmaktır. Hastalıkların başlangıç aşamasında tedavi çok daha kolay olurken, ilerlemiş safhalarında tedavi çok daha zor ve ağır olabilmektedir.” dedi.
TEŞHİSİ HEKİM KOYAR
Okul Müdürü Muhtar Demirci, Sağlık Haftasına özel olarak yapılan tansiyon ve şeker ölçümlerindeki sonuçların normal sınırların dışında çıkmasının bireylerin hasta oldukları anlamına gelmeyeceğini belirtti. Demirci; “Normal sınırların dışındaki değerler ancak sizin hekime muayene olmanız için bir vesile olabilir. Çünkü yapılan her türlü ölçümde hata payını da unutmamak lazım. Zaten size hastalık teşhisini koymaya hekimler yetkilidir, bizler yardımcı sağlık hizmetlerini yerine getiren hemşire ve teknisyenler yetiştirmekteyiz.” diye konuştu.
AFYONLULAR
ÖLÇÜME BEKLENİYOR
Muhtar Demirci, her yıl Afyon’u TÜBİTAK proje yarışmasında başarıyla temsil edip dereceler alan okulun 40 kişilik kaliteli eğitim kadrosu ve 401 öğrencisiyle milletin sağlıklı yaşaması için üzerine düşen her türlü görevi yaptığını söyledi. Demirci; “Okul yöneticisi olarak bu faaliyeti gerçekleştiren, başta saygıdeğer öğretmenlerime ve çok sevgili öğrencilerime teşekkür ediyorum. Afyonkarahisarlı hemşehrilerimizi tansiyon ve şeker ölçümlerini yaptırmak üzere Anıtpark önüne davet ediyorum.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme