Sağlık Endüstri Bölgesi'nde Son Rötuşlar Yapılıyor

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar'da kurulması planlanan Sağlık Endüstri Bölgesi'nde son rötuşların yapıldığını belirtti

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar Termal Sağlık Turizmi Toplantısı’nda Afyonkarahisar’ın sağlık turizminde önemli bir aşama kaydedeceğini belirtti. Yiğitbaşı, “İlk defa Sayın Cumhurbaşkanımızın temsilleriyle burada bir çalışma başlatıldı. Önceki yıllardan ve bunun hala netleşmesi için çaba gösteriyorum. Sağlık Endüstri Bölgesi oluşturulması üzerine bir çalışma başlatıldı. Şu an bunun aslında son rötuşları yapılıyor ve Nurullah Hoca'ya da biz konuyu Sağlık Bakanlığımızla siz diyalogda kalıp devam edebilirsiniz demiştik. Yeni Sağlık Bakanımız bu konuda istekli gayretle daha fazla sürecin içinde olmayı da istiyorlar. Dolayısıyla biz bu noktada Türkiye'deki ilk örnek olup adeta diğer OSB'ler, organize sağlık bölgeleri gibi sadece sağlık endüstri bölgesi tanımlamasıyla az önce bahsettiğimiz o birçok kür merkezinin, belki termal merkezinin, şehrin içinde barındırdığı bir takım şeyleri devlet destekleriyle, yatırımcılara da çok cazip gelecek şekilde sunmuş olacağız şehir olarak. Bu anlamda da inşallah güzel müjdeler yakında verebiliriz şehrimize diye umuyorum” dedi. 

MÜTHİŞ BİR POTANSİYEL

Vali Yiğitbaşı, konuşmasında şu vurguları yaptı:

“Biz burada gerçekten termal turizmin beşiği olarak zaten kendimizi tanımlıyoruz. Hatta Afyonkarahisar bu işte çok güzel noktalara gelebilecek. Sadece termal turizmiyle değil aslında çok ciddi potansiyelleri var şehrimizin. Yani birden fazla özellikle de böyle çok güçlü olunca gerçekten hikayeyi oluşturmak, belki odak noktayı saplamak biraz zor oluyor. UNESCO tarafından tescillenmiş 3 gastronomi şehrinden biriyiz Türkiye'deki. Hem gastronomimizle, hem Milli Mücadele'nin kilit şehri olma, zaferin şehri olma münasebetiyle, spor müsabakalarına ve spor turizmiyle ilgili olan tesislerimiz anlamında kurduğumuz kapasiteyle… Termal turizmimizin 25 bin yatak ve 10 tane 5 yıldızlı oteliyle  gerçekten muazzam potansiyele sahibiz. Dolayısıyla aslında biz bu potansiyelleri güzel bir hikaye yazarak ve odaklanarak daha ileriye nasıl taşırız derdindeyiz.”

Sağlık Endüstri Bölgesi'nde Son Rötuşlar Yapılıyor

Bakmadan Geçme