Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Sağlık Endüstri Bölgesi kararname sürecinde”

Afyonkarahisar havaalanının sivil uçuşlara

Afyonkarahisar havaalanının sivil uçuşlara açılması için çalışmaların sürdüğünü belirten AK Parti İl Başkanı Hüseyin Sezen, Garnizon Komutanlığı’nın Millet Bahçesi olması için talimatların verildiğini belirterek, İl Genel Meclisi tarafından hazırlanan köye dönüş projelerinin büyük önem taşıdığını söyledi. Başkan Sezen, “Sağlık Endüstri Bölgesi için Sayın Bakanımız, Cumhurbaşkanımız ile görüşmesinde Afyonkarahisar Sağlık Endüstri Bölgesi ile ilgili bizzat şahsi desteklerini istedi. Bununla ilgili de projelerimizi sundu. Bununla ilgili kararname süreci de inşallah başladı” dedi

 

AK Parti İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen düzenlediği basın toplantısı ile gündemi değerlendirdi. Toplantıya AK Parti İl Teşkilat Başkanı Yakup Yılmaz, Tanıtım ve Medya Başkanı İbrahim Eroğlu, Gençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan, Kadın Kolları Başkanı Av. Ferda Ertürk ve çok sayıda gazeteci katıldı.
“BAZI İLÇE BAŞKANLIKLARINDA
GÖREV DEĞİŞİMİ OLACAK”
7. Olağan Kongre sürecinin başladığını kaydeden Başkan Sezen, “AK Parti’de bilindiği üzere tüm Türkiye genelinde7. Olağan Kongre süreci başladı. Nasip olursa 22 Şubat-22 Temmuz arasında 900’ü aşkın ilçede kongrelerimize başladık. Yine Kadın ve Gençlik Kollarımızla bu belde kongreleri sürecini başlatmış oldular. İlçe kongrelerimize de inşallah bu hafta sonu Bolvadin İlçe Kongremizle başlıyoruz. 22 Mart Pazar günü de Bayat Kongremiz ile de İlçe Kongre sürecimiz de Afyonkarahisar içerisinde tamamlamış oluyoruz. Genel Merkezimizin bize tanıdığı süre 114 gündür. Bu da 22 Şubat ile 22 Temmuz arasındaki tarihleri kapsamaktadır. Tüm Türkiye’de il kongrelerimiz ise 8 Ağustos-22 Kasım tarihleri arasında yapılacaktır. 7. Olağan Büyük Kongremiz ile de süreci inşallah tamamlamış olacağız. Yine bazı ilçelerimizde ilçe başkanlarımızın gerek şahsi sebeplerinden dolayı, gerekse sağlık sebeplerinden dolayı bazı ilçelerimizde ilçe başkanlarımız görevi başka arkadaşlara teslim edecektir. İnşallah nasip olursa her hafta sonu iki gün olmak üzere, ilçe kongrelerimizi bu süreci tamamlamak üzere yolumuza devam ediyoruz.” dedi.
“ROZETİMİZ CUMHURBAŞKANIMIZ
TARAFINDAN KAYACAN’A TAKILDI”
Bolvadin Bağımsız Belediye Başkanı Fatih Kayacan’ın AK Parti’ye tekrar geçiş sürecini anlatan Başkan Sezen, “Geçen hafta Fatih Kayacan Beyefendi’nin Bolvadin Bağımsız Belediye Başkanımız Partimize bir müracaatı vardı. Biz Genel Merkeze bu müracaatını değerlendirmek üzere göndermiştik. O da Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleri ve Genel Merkezimizin kararı ile ilk grup toplantımızda takip ettiğiniz üzere rozetimiz Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından Kayacan Bey’e takıldı.” ifadesine yer verdi.
“AFYONKARAHİSAR’A HİZMET
ETMEYE DEVAM EDİYORUZ”
İl Başkanlığı’nın Birim Başkanlıklarında yapılan değişikler hakkında bilgi veren Başkan Sezen, “Yine bizim il teşkilatımızın bazı birim başkanlıklarımızda görev değişikliklerimiz oldu. Tanıtım Medya Başkanılığımıza Sayın İbrahim Eroğlu, Teşkilat Başkanlığımıza Yakup Yılmaz Beyefendi getirildi. Yine İlçe ve Şehir Kültür Başkanlığına Tahsin Aydın atandı. Kongre sürecimizde de birim başkanlıklarımızla tüm yönetimimizle gayretimizle Afyonkarahisar’a hizmet etmeye devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.
“BERAT KARARI
TÜRKİYE’DE HERKESİN BÜYÜK TEPKİSİNİ ÇEKMİŞTİR”
Gezi Parkı olayları ile ilgili verilen berat kararı hakkında bilgiler veren Başkan Sezen, “Bu haftaki Gezi Parkı Mahkeme Kararı; Türkiye her yönüyle yıpratılarak, ekonomik olarak diz çöktürülerek siyasi olarak zora sokmak isteyenlere berat kararı Türkiye’de toplumsal olarak herkesin büyük tepkisini çekmiştir. Vicdanlara da bu karar sığmamıştır. Tabi bu karar teknik olarak da daha kesin bir karar değildir. Tüm Gezi Parkı olayı ile ilgili bir beraat kararı çıkmış gibi bir algı yanlıştır. Tabi ülkeyi kaosa sürüklemeye ve iktidarı devirmeye hedefleyen bu ihanet inşallah cezasız kalmayacaktır. Bu karar hainleri azdırır, yarın için emsal oluşturur.” diye konuştu.
“VATANDAŞLAR HAİNLERE DERSİNİ
VE KARŞILIĞINI VERECEKTİR”
Darbe girişimi iddiaları ile ilgili açıklama yapan Başkan Sezen, “Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade etmiş olduğu üzere bir darbe girişimi söylentisi ve iddiası ülkede gezmektedir. FETÖ’nün siyasi ayağı tartışmaları sürerken ortaya atılan darbe girişimi iddiaları, hainlerin 15 Temmuz’u unuttuklarını göstermektedir. Eğer ikinci bir darbe girişimi olursa yine bilsinler ki bu millet sadece partili değil, vatansever, ülkesini seven tüm vatandaşlar yine aynı refleks ile ve daha hazırlıklı bir şekilde bu hainlere dersini ve karşılığını verecektir.” ifadelerine yer verdi.
“MÜCADELEMİZ ÇOCUKLARIMIZIN,
TORUNLARIMIZIN GELECEĞİ İÇİN”
Ülkenin uluslararası alanda verdiği mücadeleyi değerlendiren Sezen, “Yine uluslararası alanda da mücadelelerimiz devam etmektedir. Türkiye’den başka bir devlet gösterin ki aynı anda içeride 10 çeşit terör örgütü ile dışarıda Suriye, Irak, Libya, Somali, Akdeniz ve bilinen bilinmeyen birçok cephede mücadele vererek hem Amerika hem Rusya hem de Avrupa’nın tüm hamlelerine karşı direnebilip ayakta kalabilmektedir. Eğer bugün içerisinde bulanan ve hemen herşeyden şımarıkça şikayetçi olunan bu ülkenin bin yıllık aklı ve devlet tecrübesi olmamış olsaydı, bugün Suriye, Irak, Libya’da görülen manzaranın bir beteri de bu topraklarda an be an yaşanabilirdi. Bunca saldırıya, yalnızlaştırmaya, bin bir türlü karşı ittifaka rağmen halen ayakta kalabilen bir devlete sahip olmak, 82 milyonun tamamı için şükür sebebidir. Sözün özü devletin değerini bilin ve unutmayın ki bugün verilen tüm mücadele bugün için değil, çocuklarımızın, torunlarımızın geleceği içindir.” ifadelerine yer verdi.
“SAĞLIK ENDÜSTRİ BÖLGESİ
VİZYON PROJE OLACAK”
Afyonkarahisar’daki yatırımlar hakkında bilgi veren Sezen, “Yerel siyaset anlamında da Sayın Belediye Başkanımız Zeybek ile birlikte, Sayın Bakanımız ve vekillerimizin öncülüğünde gerek merkezi hükümetten yapılacak olan yatırımlarla, gerek yerelde teşkilatımızla birlikte biz tek yürek, tek bilek olarak Afyonkarahisar için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Sayın Bakanımızın öncülüğünde Belediye Başkanımız ve Milletvekillerimiz ile Milli Savunma Bakanlığı’nda çok verimli bir toplantı gerçekleşti. İnşallah seçim projelerimiz ve taahhütlerimiz arasında yer alan Garnizon Komutanlığı’nı Millet Bahçesi olması ile ilgili inşallah Sayın Savunma Bakanımız tekrar talimat verdi Genel Kurmay’a. Bu süreçte de inşallah 15 gün içerisinde güzel gelişmeler olacaktır. Türk Silahlı Kuvvetleri, Milli Savunma Bakanlığı’na tahsis edilen bir arazi vardı. Fizik tedavi merkezi ile ilgili. Savunma Bakanımız Hulusi Paşa, yine onunla ilgili de talimatlarını verdi. O yatırım da bir an önce başlayacak inşallah. Sayın Bakanımızın geçen hafta Cumhurbaşkanımız ile görüşmesinde Afyonkarahisar Sağlık Endüstri Bölgesi ile ilgili bizzat şahsi desteklerini istedi. Bununla ilgili de projelerimizi sundu. Bununla ilgili kararname süreci de inşallah başladı. Bu haftada yine Sayın Bakanımız Afyonkarahisar ziyaretlerinde konu ile ilgili, bileşenleri, toplumdaki Afyonkarahisar’daki dinamiklerle birlikte yine bir toplantı yapacak. Kamu, özel sektör iş birliği ile inşallah Afyonkarahisar’ın geleceğini değiştirecek olan Sağlık Endüstri Bölgesi’nin vizyon projesi olacağını düşünüyorum. İnşallah Afyonkarahisar’ın gelecek 10 yılı da çok parlak geçecektir. Yine Gastronomi kenti olmamızla birlikte bu Sağlık Endüstrileri Bölgesi ve turizm alanlarında Afyonkarahisar Türkiye’nin değil dünyanın gözde şehirlerinden birisi olacaktır. Bununla ilgili de biz canla başla gece gündüz demeden çalışıyoruz.” dedi.
“KÖYE DÖNÜŞ
PROJESİ TÜRKİYE’YE
ÖRNEK OLACAKTIR”
İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban’ın da Afyonkarahisar’daki köy ve beldelerde hizmet üretmeye devam ettiğini vurgulayan Sezen, köye dönüş projesi olarak çok güzel bir projeleri olduğunu ifade etti. Sezen, “Biz her zaman söylüyoruz; seçimler birgün, geçim her gün. Gerek yerel seçimler, gerek genel seçimlerden sonra yine tabi bizim şehrimizin hamisi, büyüğümüz Sayın Bakanımızın önderliğinde biz tüm Afyonkarahisar ve ilçeleri, beldeleri demeden gece gündüz çalışıyoruz. Bu sadece AK Partili veya işte başka partiden olur veya olmaz diye değil biz hiç kimsenin parti rozetine bakmıyoruz. Çünkü Afyonkarahisar hepimizin. Biz sorunlarımızı torunlarımıza bırakmamak üzere inşallah gece gündüz demeden yine çalışıyoruz. Afyonkarahisar’ın geleceği için, çocuklarımızın yarınları için, Afyonkarahisar’ın Türkiye’de bir cazibe merkezi olması için ve ülkeye ekonomik olarak katkı sağlaması için çok güzel, ciddi projelerimiz var. İl Genel Meclisi Başkanımız Burhanettin Çoban ve üyelerimiz ile tüm Afyonkarahisar’daki köy, belde ve kısmen ilçelerde de hizmet üretmeye devam ediyorlar. Yine bu dönem onlarda da köye dönüş projesi anlamında çok güzel projeleri var. Köylerde arsa üretimi için çalışma içerisindeler. Şimdilik 8-10 köy içinde bu başladı. Köylü vatandaşımızı orada arsa üreterek, ekonomik değer üreterek köyünde bir geçim kaynağı oluşturmak adına, belki Türkiye’ye model olacak bir proje. İnşallah onunda verimli ve faydalı, sonuç alınabilen proje olduğunu düşünüyorum. O noktada da Afyonkarahisar’ın en ücra köşesine ve beldesine kadar da AK Parti hizmet üretmeye devam ediyor, edecektir de.” ifadesine yer verdi.
“CUMHURBAŞKANIMIZ NE TAKDİR
EDERSE KARARINA SAYGI DUYARIZ”
“İl Başkanlığı’na tekrar aday mısınız” sorusuna cevap veren Başkan Sezen, “İl Kongre sürecimiz daha başlamadı. İlçe kongrelerimiz tamamlandıktan sonra, Sayın Cumhurbaşkanımız ne takdir ederse biz onun kararına saygı duyarız. Devam derse devam ederiz, tamam derse tamam deriz. Şu anda öyle bir şey yok, genel merkezin de gündeminde böyle bir şey yok. Bazı değişmesi gereken illerde değişiklikler gerçekleşti. İlçe kongrelerinden sonra Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından değerlendirilecektir.” dedi.
“HİZMET AK PARTİ İLE YAPILIR”
Bolvadin Belediye Başkanı Fatih Kayacan’ın tekrar partiye dönmesi ile ilgili soruya cevap veren Sezen, “Bu sadece Bolvadin meselesi değil. Geçtiğimiz haftalarda Sayın Cumhurbaşkanımız 5 belediye başkanımıza rozet takmıştı. Dün de 5 belediye başkanına rozet taktı. Bu genel siyasetle ilgili bir durum. Tabi ki bizim hiçbir şahısla bir problemimiz olamaz. Her bir şahıs AK Parti kurumsal kimliğinin altına girdiği sürece hiçbir şahısla bizim her hangi bir sıkıntımız, problemimiz, şahsi bir derdimiz olamaz. AK Parti hizmet partisidir. AK Parti bu milletin ta kendisidir. Sayın Cumhurbaşkanımız öyle uygun gördüyse, öyle devam edecektir. Bu gün o olur, yarın başkası olur ama vatandaştan talep ne ise, tepki ne ise biz ona uymak durumundayız. Hizmette AK Parti ile yapılır. Onun da böyle bir talebi oldu, böyle bir tercihi oldu. Biz değerlendirdik, Genel Merkezimiz değerlendirdi, Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleri ile rozeti takıldı. Yine AK Parti saflarına katıldı.” şeklinde konuştu.
“ARKASINDA KESİNLİKLE
BİR ŞEY ARANMASIN”
İl Yönetim Kurulu’nda yapılan görev değişikliğinin nedeni ile ilgili sorulan soruya cevap veren Başkan Sezen, “Bu zaman zaman partimizde yapılan şeyler. Benim dönemimde zannediyorum hiç yapmamıştık. Arkadaşların gerek şahsi iş yoğunluğundan dolayı ve kongre sürecine girmemizden dolayı, kan değişikliğinde fayda mülahaza ettiğimden dolayı, böyle bir değişiklik yaptık. Özel bir sebebi kesinlikle yoktur. Bunun arkasında kesinlikle bir şey aranmasın. Bu parti içinde bir bayrak yarışıdır. Bazı arkadaşlarında talebi vardı bu yönde. Dolayısıyla değerlendirdik ama biz beraberiz yolumuza devam ediyoruz. Özel bir sebebi yok.” ifadelerini kullandı.
“CUMHURBAŞKANIMIZIN KARARI ÖNEMLİ”
Afyonkarahisar’daki askeri havaalanının sivil uçuşlara açılması konusundaki çalışmalarla ilgili sorulan soruya cevap veren Başkan Sezen, “Bu sivil uçuşlarla ilgili de inşallah bekliyoruz. Cumhurbaşkanımızın programı çok yoğun. İki sefer Afyon’a program yapmasına rağmen gelemedi genel gündemden dolayı. Yine inşallah Sayın Cumhurbaşkanımızın Afyonkarahisar’a ziyaretleri noktasında orada biz talebimizi yineleyeceğiz. Kurumlar noktasında hiçbir sakıncası, sıkıntısı olmadığını biz şifai olarak aldık. Gerek Genel Kurmay’dan, gerek Sivil Havacılıktan, Ulaştırma Bakanlığı’ndan ama tabi en son Sayın Cumhurbaşkanımızın kararı önemli. İlimizi ziyaretinde inşallah bu talebimizi tekrar yineleyeceğiz, Sayın Cumhurbaşkanımıza bu konuyu arz edeceğiz.” dedi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti