• Haberler
  • Genel
  • Sağlık çalışanlarının ücretleri iyileştirilmeli – Kocatepe Gazetesi

Sağlık çalışanlarının ücretleri iyileştirilmeli – Kocatepe Gazetesi

Türk Sağlık-Sen, Afyonkarahisar’da Aile Hekimliği Çalıştayı düzenledi. Çalıştay’da konuşan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, sağlık çalışanlarının aldıkları ücretlerin iyileştirilmesi gerektiğini söyledi Türk Sağlık-Sen, Afyonkarahisar'daki bir termal otelde Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen hekimlerin katılımıyla Aile Hekimliği Çalıştayı düzenledi. Çalıştay’da konuşan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, sağlık çalışanlarının ücretlerinde iyileştirme yapılmasını istedi. Kahveci, “Çalışanlar tükenmişlikle [&hellip]

Sağlık çalışanlarının ücretleri iyileştirilmeli

Türk Sağlık-Sen, Afyonkarahisar’da Aile Hekimliği Çalıştayı düzenledi. Çalıştay’da konuşan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, sağlık çalışanlarının aldıkları ücretlerin iyileştirilmesi gerektiğini söyledi

Türk Sağlık-Sen, Afyonkarahisar’daki bir termal otelde Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen hekimlerin katılımıyla Aile Hekimliği Çalıştayı düzenledi. Çalıştay’da konuşan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, sağlık çalışanlarının ücretlerinde iyileştirme yapılmasını istedi. Kahveci, “Çalışanlar tükenmişlikle karşı karşıya. Bunu gidermeden siz, sağlık hizmetlerinde üstün bir kaliteyi yakalayamazsınız. Milletvekillerinin emekli maaşı gündeme geldiğinde 15 dakikada düzenleme Meclis’ten geçiyor. ama çalışanlarla ilgili aynı düzenleme yapılmıyor. Adil bir ücretlenme yapılması gerekiyor. Belli bir kesim rahat yaşarken belli bir kesim zor yaşıyorsa burada kavga kaçınılmaz” dedi.
“ELEMAN” DEĞİL, “ÇALIŞAN”
Sağlık konusunda yapılan bazı isimlendirmelerin de yanlış olduğuna işaret eden Kahveci, “Aile Sağlığı Merkezlerinde görev yapan hemşire ve ebelere ‘eleman’ denilmesine karşıyız. Aile sağlığı elemanı ifadesi son derece incitici. Bu yüzden ‘aile sağlığı merkezi çalışanı’ ifadesinin konulmasını istiyoruz. Eleman sözcüğünü bir türlü düzelttiremedik. İsim bulmak bu kadar mı zor- ‘Aile sağlığı çalışanı’ ya da ‘aile sağlığı hemşiresi’, ‘aile sağlığı ebesi’ diyebiliriz. ya da hiçbir şey demeyelim. Bırakın mevcut unvanlarıyla devam etsinler. Adı hemşire ise hemşire, ebe ise ebe olsun. Çalışan arkadaşımız eleman tanımlamasını kabullenemedi. Bunun değişmesi lazım” diye konuştu.
HASTANELERİN
BİRLEŞTİRİLMESİNE DESTEK
Hükümetin hastaneleri birleştirme kararının doğru olduğunu vurgulayan Kahveci, “Hastanelerin birleştirilmesi bana göre doğru bir uygulama. Ssk’lı kişi devlet hastanesine, Emekli Sandığı’ndaki de Ssk hastanesine gidemezdi. Bunların ortadan kaldırılması, tek düzen olması olumlu bir gelişme” ifadelerini kullandı.
Türk Sağlık-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Mehmet Ali Çakal ise böyle bir çalıştayın ilk kez gerçekleştirildiğinin üzerinde durdu. Çalıştay, konuşmaların ardından grup çalışmalarıyla devam etti. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme