Sağlık Çalışanlarına Eğitici Eğitimi Verildi

NRP- Yenidoğan Canlandırma Programı kapsamında düzenlenen eğitici eğitimleri sonunda 30 kişi sertifika almaya hak kazandı

İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı tarafından, Neonatal Resusitasyon Programı (NRP- Yenidoğan Canlandırma Programı) kapsamında düzenlenen uygulayıcı eğitimleri kentte belli dönemlerde yapılıyor.

Eğitimler ile yeni doğana temas eden, özellikle doğum salonlarındaki bütün personelin canlandırma eğitimi alması amaçlanıyor. Bu kapsamda yapılan eğitimlerde artan eğitici ihtiyacını karşılamak üzere uygulayıcı eğitimi almış personel arasından nitelikleri uygun olanlar için eğitici eğitimi düzenlendi. Afyonkarahisar’da ilk defa yapılan eğitici eğitimine başka illerden de eğitici adayları katıldı. Toplam 30 kişiye verilen eğitici eğitimi İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Serhat Korkmaz’ın ve İl Sağlık Müdürlüğü idarecilerinin de katıldığı açılış töreniyle başladı. Törende Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. İlker Günay, söz konusu eğitimlerle ilgili bilgiler verdi. Eğitim sonunda yapılan teorik ve uygulamalı sınavda başarılı olan eğitici adaylarına sertifikaları yine törenle takdim edildi.

Haber

Bakmadan Geçme