Sağlık çalışanlarına anne sütü eğitimi verildi

Toplum Sağlığı Merkezi (TSM) ve Aile Sağlığı Merkezi (ASM) personeline yönelik bir gün süreli Anne Sütü eğitimi verildi   Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü'nce sıkça önemi vurgulanan 'anne sütü' ve 'emzirme' hem halk eğitimleri hem personel eğitimleriyle anlatılıyor. Koronavirüs salgını nedeniyle Anne Sütü eğitimlerine verilen ara yeni normalleşme sürecinde pandemi tedbirlerine riayet edilerek verilmeye başlanıldı. Annelere [&hellip]

Toplum Sağlığı Merkezi (TSM) ve Aile Sağlığı Merkezi (ASM) personeline yönelik bir gün süreli Anne Sütü eğitimi verildi

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü’nce sıkça önemi vurgulanan “anne sütü” ve “emzirme” hem halk eğitimleri hem personel eğitimleriyle anlatılıyor.
Koronavirüs salgını nedeniyle Anne Sütü eğitimlerine verilen ara yeni normalleşme sürecinde pandemi tedbirlerine riayet edilerek verilmeye başlanıldı. Annelere ve anne adaylarına emzirme konusunda bilinçli bir destek sağlamak için yapılan son eğitim Toplum Sağlığı Merkezi (TSM) ve Aile Sağlığı Merkezi (ASM) personeline yönelik gerçekleştirildi. Bir gün süren eğitime adı geçen kurum ve kuruluşlarda yeni göreve başlayan, başka ilden atanan, anne sütü eğitimini hiç almamış sağlık personeli katıldı. Eğitim kapsamında; Anne sütünün önemi, doğru emzirme teknikleri ve bu konuda doğru bilinen yanlışların düzeltilmesi için neler yapılabileceği konularında bilgiler verildi. Salgın tedbirleri kuralları kapsamında belirlenen sayıdaki personel, maskeli olarak eğitime alınıp eğitim salonu sosyal mesafeye uygun şekilde düzenlendi. İlde görev yapan, özellikle anne ve bebek ile direk ilgilenen birimlerde çalışan, bütün personelin Anne Sütü ve Emzirme eğitimini alması amaçlanıyor.

Bakmadan Geçme