• Haberler
  • Sağlık
  • Sağlık çalışanları, koroda buluşacak – Kocatepe Gazetesi

Sağlık çalışanları, koroda buluşacak – Kocatepe Gazetesi

İl Halk Sağlığı Müdürü Lütfi Akgün, sağlık çalışanlarından oluşan bir koro için çalışmalar yapılacağını söyledi. Akgün, “Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) tanımına göre sağlık bedenen, ruhen ve sosyal yönden iyilik hali olarak tanımlanmaktadır. Müzik her ne kadar ruh sağlığı üzerine doğrudan olumlu katkısı olsa da, beden sağlığı üzerine de olumlu etkileri gösterilmiştir. Günümüzde de geçmişte olduğu [&hellip]

İl Halk Sağlığı Müdürü Lütfi Akgün, sağlık çalışanlarından oluşan bir koro için çalışmalar yapılacağını söyledi. Akgün, “Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) tanımına göre sağlık; bedenen, ruhen ve sosyal yönden iyilik hali olarak tanımlanmaktadır. Müzik her ne kadar ruh sağlığı üzerine doğrudan olumlu katkısı olsa da, beden sağlığı üzerine de olumlu etkileri gösterilmiştir. Günümüzde de geçmişte olduğu gibi müzik tedavi amaçlıda kullanılmaktadır. Halk Sağlığı Müdürlüğümüz bünyesinde yürütülmekte olan tüm çalışmalarda amaç; kişi ve toplum sağlığını korumak, tedavi etmek, yaşam kalitesini arttırmak ve bilinçli bir toplum oluşumuna katkı sağlamaktır” dedi.
İLK ÇALIŞMA 15 HAZİRAN’DA
Akgün, “Buradan yola çıkarak müziğin sağlık üzerine olumlu etkilerinden yararlanmak, sağlık çalışanları arasında, sağlık çalışanları ve hastalar arasında bağları güçlendirmek ve farkındalık oluşturmak üzere ‘Sağlık Çalışanları Müzik Topluluğu’ kurulması çalışmalarına başlanmıştır. Bu amaçla; 15 Haziran 2016’da Saat 15’te Halk Sağlığı Müdürlüğümüz Toplantı salonunda çalışmalara başlanılacaktır. Bu çalışmalarda yer almak isteyen aile hekimi, ebe, hemşire, sağlık memuru, ATT ve tüm sağlık çalışanlarımız davetlidir” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme