• Haberler
  • Genel
  • Sağlık çalışanları istişare etti – Kocatepe Gazetesi

Sağlık çalışanları istişare etti – Kocatepe Gazetesi

Türk Sağlık-Sen Şubesi'nce organize edilen “İşyeri Temsilcileri İstişare Toplantısı”nda sağlık çalışanları sorunlarını ve beklentilerini masaya yatırdı Türk Sağlık-Sen Şube Başkanlığı’nca Oruçoğlu Thermal Resortta “İşyeri Temsilcileri İstişare Toplantısı” düzenlendi. ON YILLIK RÜYA GERÇEKLEŞTİ Toplantının açılış konuşmasını Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Mehmet Ali Çakal yaptı. Çakal’ın konuşması iki bölümden oluştu. İlk bölümde ülkede yaşanan politik gelişmelere yönelik [&hellip]

Sağlık çalışanları istişare etti

Türk Sağlık-Sen Şubesi’nce organize edilen “İşyeri Temsilcileri İstişare Toplantısı”nda sağlık çalışanları sorunlarını ve beklentilerini masaya yatırdı

Türk Sağlık-Sen Şube Başkanlığı’nca Oruçoğlu Thermal Resortta “İşyeri Temsilcileri İstişare Toplantısı” düzenlendi.
ON YILLIK RÜYA GERÇEKLEŞTİ
Toplantının açılış konuşmasını Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Mehmet Ali Çakal yaptı. Çakal’ın konuşması iki bölümden oluştu. İlk bölümde ülkede yaşanan politik gelişmelere yönelik duyduğu kaygıları aktaran Çakal, ikinci bölümde ise sendikal çalışmalara yönelik değerlendirmelerde bulundu. İşyeri temsilcileri ile birarada olmaktan duyduğu memnuniyeti vurgulayan Çakal, kendilerini güçlü kılanın birliktelikleri olduğunu söyledi. Çakal şöyle konuştu: “Kamu-Sen’e bağlı sendikalardan biri olan Türk Sağlık-Sen’in gücü birarada olmaktan gelmektedir. Sağlıkta büyük bir rantın olduğunu görenler bu rantı almak istediler. Yaptıkları uygulamalarla adım adım son noktaya geldiler. İki ay önce bir yasa çıktı. Artık hastaneler kamu özel ortaklığı ile işletilecek. Hastane binası özel sektörün, devlete 49 yıllığına kiraya verecek. Yaptığı yatırımı 5 yılda kira olarak devletten geri alacak. Yağma Hasan’ın böreği. Bir bina yapıp 5 yılda kira ile yatırım masrafını geri alacaksınız. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir yağma yok. Sayın Başbakan açıklamasında 10 yıllık rüyasının gerçek olduğunu söyledi. On yıllık hayalleri sağlıktaki pastayı nasıl midelerine indirecekleriydi. Ancak bunu sonunda başardılar. O düğümün çözümü referandumdu. Yetmez ama evet dedik ya. Mahkemeler yapı değiştirdi, şimdi artık mahkemeden de dönmüyor. Bir haksızlığa uğradımızda mahkemler ve hakimler var diyorduk. Bu iş Ankara’dan döner diyorduk. Artık dönmüyor. Bunu döndürecek yegane kuvvet Türk milletinin taa kendisidir.”dedi.
ÇÖZÜM İÇİN BİRLİKTELİK ŞART
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Türk Sağlık-Sen Şubesine bağlı olarak işyeri temsilciliği yapanların en az kendisi kadar meselelere vakıf olduklarını kaydetti. Problemlerin çözümü için hep birlikte çalışılması gerektiğini, çalışma yöntemleri konusunda da bir elin nesi var iki elin sesi var anlayışı ile hareket edilmesinin zornunlu olduğunu kaydetti. Yılmaz şöyle konuştu: “Marifet iltifata tabidir. Yapılan iyi şeyleri, güzel şeyleri paylaşmakta yarar var. Ama birbirimizin eksiklerini ve yanlışınıda kapatmakta, düzeltmekte hepimizin zorunluluğu var. Ben Afyon milletvekili olarak şu ana kadar bana verdiğiniz sorumluluğun vebali ile hareket etmeye çalıştım.”
KAMU ÇALIŞANI İSTENMİYOR
Türk Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı İsmail Türk yaptığı konuşmada, sendikacılığın zor mücadele gerektirdiğini, Türkiye’nin her yerini karış karış gezdiklerini söyledi. Türkiye Kamu-Sen ve bağlı olan Türk Sağlık-Sen’in ülkede güveni ve çalışanlarının her zaman yanında olduğunun ispatının basında ve halk nezdinde damga vurduğunu belirten Türk şunları söyledi: “İstişare toplantısının hayırlara vesile olmasını diliyorum. Hizmet kolumuza giren kurumlardaki sıkıntıları ve gelişmelerle ilgili bilgilendirmede bulunmak istiyorum. 2002 yılından bu yana özellikle kamu çalışanını görmek istemeyen bir siyasi irade ile karşı karşıyayız. Bunun örnek ve tespiti 2002 tarihinden itibaren kamu kurumlarında taşeron firmadan çalışan sayı 12 bin 800 kişidir. 2013 yılının Mart ayı itibariyle bu rakam Türkiye’de 586 bine çıktı. Yani yüzde binlerden milyonlara varıyor.” Toplantıya; Türk Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı İsmail Türk, Türk Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Şirin, MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz, MHP İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Özdinç, MHP Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı, Kamu-Sen İl Temsilcisi Erol Özsoy, Türk Sağlık-Sen Eskişehir Şube Başkanı Mustafa Özsoy ve sendikanın işyeri temsilcileri katıldılar. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme