• Haberler
  • Genel
  • 'Sağlık Bakanlığı aşının deney olduğunu açıklasın'

'Sağlık Bakanlığı aşının deney olduğunu açıklasın'

SP Merkez İlçe Başkanı Orhan Arslan, koronavirüs aşısıyla ilgili olarak 'Aşının Türkiye'de faz 3 denemesi yapılmaktadır.' açıklamasına dikkat çekerek Sağlık Bakanlığını bunun bir deney olduğunu açıklamaya davet etti. Arslan, yapılacak millet bahçesinde kaç kişinin istihdam edileceğini, bunların ekonomiye katsının ne olacağını Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'e sordu   Saadet Partisi (SP) Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Orhan [&hellip]

SP Merkez İlçe Başkanı Orhan Arslan, koronavirüs aşısıyla ilgili olarak “Aşının Türkiye’de faz 3 denemesi yapılmaktadır.”
açıklamasına dikkat çekerek Sağlık Bakanlığını bunun bir deney olduğunu açıklamaya davet etti. Arslan, yapılacak millet
bahçesinde kaç kişinin istihdam edileceğini, bunların ekonomiye katsının ne olacağını Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e sordu

Saadet Partisi (SP) Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Orhan Arslan dün öğlen partide düzenlediği basın toplantısında yerel ve genel gündemi yorumladı. Arslan, koronavirüs tedbirleri ve aşı, eğitim süreci, yeni anayasa, Cirit Kayalığı üzerinde inşası planlanan Millet Bahçesine yönelik görüşlerini açıkladı.
“TÜRKİYE’DE AŞI DENENİYOR”
Bilim adına da tutarsızlıklar yaşandığını ifade eden Arslan, “Bilim adına da tutarsızlıklar var. Bunlara da birkaç örnek verelim. Çok bulaşıcı ve öldürücü olduğu söylenen bir virüs, bazı insanlarda (taşıyıcı) hiçbir belirti göstermeyebilirmiş. Çok bulaşıcı ve öldürücü olduğu söylenen bu virüs, sadece testle tespit edilebiliyormuş. Hangi testle? Meyve suyuna, kolaya, armut meyvesine, motor yağına pozitif sonuç veren testle mi? Mucidinin ‘Bu test virüs tespitinde kullanılamaz.’ dediği test. En sonunda Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) ‘Çok sayıda hatalı pozitif sonuç veriyor.’ dediği testle mi? Çok bulaşıcı ve öldürücü olduğu söylenen bu virüsten her hangi bir standartı olmayan maske ile korunabiliyormuşuz. Üstelik maskenin koruduğuna dair hiçbir bilimsel veri yokken. Çok bulaşıcı ve öldürücü olduğu söylenen bu virüse karşı aşı yaptırmak gerekliymiş. Aşının koruyuculuğu, etkinliği bile bilinmeden. Mesela MHP Gaziantep Milletvekili Dr. Ali Muhittin Taşdoğan, 15 Ocak 2021 tarihinde koronavirüs aşısı olmasına rağmen, 2 Şubat 2021 tarihinde koronavirüse yakalandığını açıkladı. Esasen bu sıvıya aşı demek doğru değil. Sinovac.com sitesinde aşı ile ilgili verilen açıklamada; ‘Aşının Türkiye’de faz 3 denemesi yapılmaktadır.’ denmektedir. Yani bu bir deneydir. İşe yarayıp yaramadığını bizim üzerimizde deniyorlar. Sağlık Bakanlığını bu konuda şeffaf olmaya, bunun bir deney olduğunu açıklamaya davet ediyorum.” diye konuştu.
“YENİ ANAYASININ MEVCUT İKTİDARLA YAPILACAĞINA İNANMIYORUZ”
Türkiye’nin birinci en önemli sorununun ekonomi olduğunun altını çizen Arslan şöyle konuştu: “Ülkemizdeki en önemli sorunu ekonomidir. İşsizlik, geçim sıkıntısı, hayat pahalılığı. İktidar bu konuda çözüm üretmek yerine algı ve gündem değiştirme çabasındadır. En son suni gündem maddesi ise Yeni Anayasa olmuştur. Hukuku hiçe sayan, yargıyı baskı altına alan, hoşuna gitmeyen mahkeme kararını tanımayan ve uygulamayan iktidarın Yeni Anayasa tartışması açması gündemi değiştirmekten başka bir anlam ifade etmemektedir. Ülkemizin geniş toplumsal uzlaşı ile hak, adalet ve özgürlükler üzerine yeni bir anayasaya ihtiyacı vardır. Ancak bu iktidarla bu işin yapılabileceğini düşünmüyoruz.”
“YAZLIK KIŞLIK SARAY ANLAYIŞIYLA EKONOMİ DÜZELMEZ”
AK Parti iktidarının suni gündemleri ve algı oluşturmayı bir kenara bırakarak ekonomiye odaklanması gerektiğini belirten Arslan şunları söyledi: “Ekonomi nasıl çözülür denildiğinde ise; Bütün kaynaklar üretime yöneltilmeli, üretime dönük olmayan bütün yatırımlar durdurulmalıdır. İtibardan tasarruf olmaz anlayışından vazgeçilmeli, israfa derhal son verilmelidir. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığının açıkladığı 2021 Yılı Yatırım Programı’na göre 2021 senesinde yazlık ve kışlık 2 yeni saray inşa edilecek. Marmaris’teki yazlık saraya 640,5 milyon ve Bitlis Ahlât’taki kışlık saraya 99 milyon TL harcanması bekleniyor. Bu anlayışla ekonomi düzelmez.”
“MİLLET BAHÇESİNİN EKONOMİYE
KATKISI NE OLACAK?”
Orhan Arslan, 2021 bütçesinde Millet Bahçelerine ayrılan payın 6 bakanlığa ayrılan paydan daha fazla olduğunu, aynı zihniyetin Afyonkarahisar’da da hüküm sürdüğünü belirtti. Arslan şunları kaydetti: “Belediye Başkanı Sayın Mehmet Zeybek, Cirit Kayalığına millet bahçesi yapacağını, eski İzmir İstasyonu arazisinin de bu plana dâhil edileceğini, Vakıf İşhanı’nı yıkarak Kent Meydanı’na katacağını, askeri garnizonun bir kısmının millet bahçesi olacağından hep söz etmektedir. Sayın Başkan buralarda kaç kişiyi istihdam edeceksiniz? Şehrimizin ve insanlarımızın ekonomisine ne kadar katkısı olacak? Bulunduğumuz durum itibarı ile bir yatırımda ilk olarak sorulacak sorular bunlar olmak zorundadır. Yoksa biz ne yeşile, ne de yeşil alana karşı değiliz. Aksine ‘Afyon içinde yeşil değil, yeşil içinde Afyon’ diyoruz. Ancak şu an ihtiyacımız bu değil.”
“İTTİFAK TARTIŞMASI İÇİN HENÜZ ERKEN”
Seçim ittifakı tartışmalarına değinen Orhan Arslan sözlerine şöyle devam etti: “Son günlerde gündemdeki bir tartışmada ittifak tartışmasıdır. SP, AK Parti ile bir ittifak yapar mı? Öncelikle ittifak konusunun tartışılması için erken olduğunu belirtelim. İttifak seçim zamanlarında konuşulacak bir konudur. Bizim gündemimizde böyle bir konu yok. Daha önceki seçimlerde de ifade ettiğimiz gibi, biz ilkelerimizi kabul eden her partiyle ittifak yapabiliriz. Bizim için önemli olan kişiler, partiler değil ilkelerimizdir.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

YASAL UYARI

Kocatepe Gazetesi’ne ait haberlerin alınıp/kopyalanıp başka yayın organlarında kullanılması halinde yasal yollara başvurulacaktır. Telif hakkı davası açılacaktır. Haberlerin belirli bir kısmını alarak yada başlığını değiştirerek veyahut alt üst edilerek de (gazeteci tabiri ile takla attırıp) alınıp/kopyalanıp başka yayın organlarında kullanılması halinde de yasal yollara başvurulacaktır. Telif hakkı davası açılacaktır.

Bakmadan Geçme