• Haberler
  • Genel
  • Sağlık alanında Azerbaycan’la ilişkiler gelişecek

Sağlık alanında Azerbaycan’la ilişkiler gelişecek

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak 𔄙. Bakü SAğlık Turizmi ve İşbirliği Günleri”ne katıldı Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de 7-10 Kasım 2012 tarihleri arasında AgentGlobe Medical Services tarafından ilk kez düzenlenen 𔄙. Bakü Sağlık Turizmi ve İşbirliği Günleri”nde aralarında Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin (AKÜ) de bulunduğu çok sayıda kurum ve kuruluş stand açarak kendilerini tanıtma [&hellip]

Sağlık alanında Azerbaycan'la ilişkiler gelişecek

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak “1. Bakü SAğlık Turizmi ve İşbirliği Günleri”ne katıldı

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de 7-10 Kasım 2012 tarihleri arasında AgentGlobe Medical Services tarafından ilk kez düzenlenen “1. Bakü Sağlık Turizmi ve İşbirliği Günleri”nde aralarında Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin (AKÜ) de bulunduğu çok sayıda kurum ve kuruluş stand açarak kendilerini tanıtma fırsatı buldu. Organizasyona AKÜ’yü temsilen Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak katıldı.
Organizasyonda iki sunum yapan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Üniversite yönetimi olarak 2012 yılını termal turizm yılı ilan ettiklerini belirtti ve dünyada son 10 yıldır gelişerek yaygınlık kazanan, Türkiye’de ise son yıllarda hızlı bir şekilde gelişmekte olan sağlık turizmi ile Azerbaycan-Türkiye arasındaki işbirliğinin bu alanda da gelişeceğini, başta Azerbeycan ve Türk Cumhuriyetleri olmak üzere yurt dışından hasta ve termal turist transferinin yoğunlaşmasıyla her iki ülke için alternatif gelir kaynakları oluşabileceğini söyledi.
Rektör Prof. Dr. Solak, ayrıca Türkiye’nin termal turizm merkezi Afyonkarahisar, başta 200 Yataklı Acil Yardım, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi olmak üzere Üniversitenin sahip olduğu imkânlar, otel ve termal tesislerin yanı sıra kısa süre içerisinde hizmete girecek olan Zafer Havalimanı ile ilgili de katılımcıları bilgilendirdi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme