Sağırkaya, proje ortaklığı ve destek bekliyor

Müzik Eğitimcisi Burak Sağırkaya çıkacak kitabı 'Müzik Salatası”nı tanıtmak için Afyon Kocatepe Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü ve  Kayseri Erciyes Üniversitesi Sanat Günleri kapsamında bir dizi atölye çalışması için davet edildi.  Sağırkaya, çalışmaları hakkında bilgiler verdi.TEKNİK BİLİNİYOR PRATİK YOKDüzenlediği 6 atölye çalışması ile iki yüze yakın öğretmen adayına ulaştığını söyleyen Sağırkaya,, özellikle okul eğitiminde müzik [&hellip]

Müzik Eğitimcisi Burak Sağırkaya çıkacak kitabı “Müzik Salatası”nı tanıtmak için Afyon Kocatepe Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü ve  Kayseri Erciyes Üniversitesi Sanat Günleri kapsamında bir dizi atölye çalışması için davet edildi.  Sağırkaya, çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
TEKNİK BİLİNİYOR PRATİK YOK
Düzenlediği 6 atölye çalışması ile iki yüze yakın öğretmen adayına ulaştığını söyleyen Sağırkaya,, özellikle okul eğitiminde müzik dersi verecek öğretmen adaylarının çağdaş teknikleri bildikleri fakat pratikte uygulayamadıkları söyledi. Günümüzde akademik eğitim yanında çağdaş ve demokratik bireyler yetiştirmek için müzik ve güzel sanatlar eğitiminin de çok önem kazandığını, okul müzik eğitiminin pop müziği söylemek ya da arabesk çalmak olarak düşünülmemesi gerektiğini, bireylerin entelektüalite ve zeka seviyesini yükselten yüksek bir eğitim modeli olduğunu belirtti.
DESTEĞE İHTİYAÇ VAR
“Öncelikle Pedagojik  Müzik yöntemlerine dayalı pratik eğitimler üniversitelerin bünyesinde ne yazık ki çok verilemiyor.”diyen Burak Sağırkaya, bunun bir çok sebebi olduğunu söyledi. Sağırkaya; “Pedagojik Müzik yöntemlerine dayalı pratik eğitimlerle özel olarak uğraşmak isteyen bireyler ise maddi imkansızlıklar yüzünden kendini geliştiremiyor. Bu yüzden bu çalışmaları gücüm yettikçe gerçekleştiriyorum. Fakat devlet kurumlarının da desteğine ihtiyaç duymaya başladım” dedi.
HEDEFTE SOSYAL
SORUMLULUK PROJESİ VAR
Çalışmalarını hiç bir ücret talep etmeden gerçekleştirdiğini aktaran Burak Sağırkaya davet edildiği  kurum, okul ve üniversitelere mümkün oldukça gitmeye çalıştığını kaydetti. En büyük isteğinin Afyonkarahisar Valiliği ve Belediye Başkanlığı bünyesinde bir sosyal sorumluk projesi gerçekleştirmek olduğunu söyleyen Sağırkaya; “İlimizde düzenlenen 23 Nisan Korolar Şenliği, Amatör Çalgıcılar Festivalleri, Otizm ve Engelliler Günlerine de  sürekli öğrenci grupları çıkardık. Toplumun kültürel gelişine ve farkındalığına katı sağlanmasına katkı sunduk. Bu yaz dönemin için beş ayrı projeye katılırken, birde yurt dışı eğitiminde yer alacağım” diye konuştu. >> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

Bakmadan Geçme