Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sağırkaya Ankara’da eğitim verdi – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Sağırkaya Ankara'da eğitim verdi

Müzik Eğitimcisi Burak Sağırkaya, bu eğitimi vermekle kısıtlı imkanlar sonucu modern eğitim yöntemlerinden haberdar olamayan gençlerin okul öncesinde müzik eğitimi hakkında fikir edinmelerini amaçladığını söyledi.
BİR NEBZE DE OLSA BİLGİLENDİLER
Maddi imkanı kısıtlı gençlerin müzik eğitimi dalında bilgilendirmenin bir sosyal sorumluluk projesi olduğuna dikkat çeken Burak Sağırkaya; bu durumdaki gençlerin aslında Ankara gibi bir şehirde eğitimin, teknolojinin beşiğinde yaşadıklarını vurguladı. Sağırkaya; “Ne acıdır ki bu gençler, çağın eğitim sistemlerini sadece okullarının onlara sunabildiği ölçüde öğreniyorlar. Gelecek nesilleri yetiştirecek olan bu öğrencileri bir nebze olsun bilgilendirmenin manevi yönden çok büyük getirisi olduğuna inanıyorum. Verdiğimiz eğitim; 3-6 yaş arası okul öncesi çocuklarının müzik eğitimi yolu ile iletişim ve motor becerilerinin arttırılması üzerine kurgulandı” dedi.
NİYETTE ATÖLYE ÇALIŞMALARI VAR
Burak Sağırkaya, pedagojik müzik ve oyunlu müzik terapisi yöntemlerinin temelini oluşturan ve uluslararası eğitim camiasında kabul görmüş orff yaklaşımı, dalcroz ve kodaly yöntemlerini kullanarak gerçekleştirdiği eğitim seminerinin yeni hedefinde Afyon merkezde ki okullar olduğunu kaydetti. Sağırkaya, il merkezinde bulunan üç tane Mesleki ve Teknik Kız Liseleri son sınıf okul öncesi bölümü öğrencilerine yönelik atölye çalışmaları gerçekleştirmek niyetinde olduğunu belirtti. Burak Sağırkaya ileriye dönük olarak bu tür eğitim seminerlerini talep eden her türlü dernek, vakıf, özel kurum, eğitim kurumuna destek vereceğini sözlerine ekledi. >> Burcu AYDIN’ın haberi

 

 

Burak Sağırkaya kimdir?

 

Aslen Afyonkarahisarlı olan Sağırkaya, AKÜ Devlet konservatuarını Birincilikle bitirmiş, Yüksek lisansını Onur Öğrencisi olarak tamamlamış ve halen doktora çalışmalarına devam etmektedir. AB Eğitim Fonundan burs kazanarak 3 yıl süre ile Polonya’dan çalışan Sağırkaya bir yıl süre ile Polonya hükümetine bağlı bir kurumda müzik Terapistine Asistanlık yapmıştır. Doktora Çalışmalarını Müzik Terapisi ve Pedagojik müzik eğitimi alanında gerçekleştiren Sağırkaya her yıl düzenli olarak uluslararası seminerlerde yer aldığını vurgulamakta ve bu kapsamda 2016 yaz ayında ABD’de olacağını söylemiştir.