Safra kesesinden 450 taş çıktı

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde ameliyat olan bir hastanın, safra kesesinden 450 adet taş çıktı Afyonkarahisar'ın İscehisar ilçesinde yaşayan 70 yaşındaki Hatice Açar, 3 yıldır süren karın ağırısı ve mide bulantısı şikayeti nedeniyle Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Hastanın durumu incelendikten sonra hasta ameliyata alındı. Ameliyatın ardından Natice Açar'ın safra kesesinden 450 adet taş çıkarıldı. Afyonkarahisar Devlet Hastanesi [&hellip]

Safra kesesinden 450 taş çıktı

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde ameliyat olan bir hastanın, safra kesesinden 450 adet taş çıktı

Afyonkarahisar’ın İscehisar ilçesinde yaşayan 70 yaşındaki Hatice Açar, 3 yıldır süren karın ağırısı ve mide bulantısı şikayeti nedeniyle Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’ne başvurdu. Hastanın durumu incelendikten sonra hasta ameliyata alındı. Ameliyatın ardından Natice Açar’ın safra kesesinden 450 adet taş çıkarıldı.
Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği hekimlerinden Op. Dr. Turgay Manav, hastanın durumunu inceledikten sonra hastayı ameliyata aldıklarını belirtti. Manav, yaptığı ameliyatla ilgili olarak hastanın bir hafta evvel polikliniğe başvurduğunu, yapılan tetkikler sonucunda safra kesesinde taş tespit ettiğini ve ameliyata karar verildiğini açıkladı. Op. Dr. Manav, bir cerrah olarak ilk kez bu kadar çok taşı bir hastadan çıkardığını belirterek ameliyatın başarıyla gerçekleştirildiğini hastanın şifa ile taburcu edileceğini belirtti.
“BOŞUNA SIKINTI ÇEKMİŞİM”
Ameliyatın ardından sağlığına kavuşan Hatice Açar da ameliyat korkusu nedeniyle çektiği sıkıntıya dayandığını ancak ameliyatın çok kolay ve rahat olduğunu söyledi. Açar, “Boşuna yıllardır çekmişim. 450 taşın çıktığını görünce hayretler içinde kaldım. Doktorumdan ve hastaneden çok memnun kaldım. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.
Hastane Yöneticisi Dr. Hasan Arslan da laparoskopi yönteminin hastanelerinde çok sık kullanıldığını, çevre illerden ileri üs olarak görüldüğü için hastaların burayı tercih eder hale geldiğini vurgulayarak “Ameliyathanemizde yılda 4 bin civarı sadece laparoskopi ile ameliyat yapılmaktadır. Bunun için gereken her türlü tıbbi teçhizat ile uzman ve tecrübeli ekibimiz var” şeklinde konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme