Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Muharrem Günay

SAFLARI SIMSIKI YAPIP, BİRBİRİNE YAKLAŞTIRINIZ

Resûlullah (s.a.v.) buyuruyor ki
“İmâmınızı birinci safın ön tarafındaki orta kısma alınız. ve bu saflardaki boşulukları doldurunuz.” (Ebu Hüreyre. İmâm Suyuti, Camiu’s-Sağir, 1/708)
— Resûlullah (s.a.v.) buyuruyor ki
“Safları sımsıkı yapıp, birbirine yaklaştırınız. Saflarda bulunan kişilerin boyunları aynı hizaya gelecek şekilde düzeltiniz.” (Nesei. İmâm Suyuti, Camiu’s-Sağir, 1/722)
— Resûlullah (s.a.v.) buyuruyor ki
“Namazın davetiyesi olan ezan sesini duyduğun zaman ona icabet et. Huzur ve sükûn içinde namaza koş. Safın arasında boşluk olduğunda takdirde orayı doldur. Şayet yer yoksa saftaki din kardeşlerini rahatsız etme. Namazda okurken kulakların işitecek kadar sesini çıkar. Yanındakilere (sesini yükselterek) eziyet etme. Sanki hemen dünyadan ayrılacak ve ilgisini kesecek olan bir kimsenin huşu ve korku içerisinde kılacağı namaz gibi namaz kıl.” (Enes. İmâm Suyuti, Camiu’s-Sağir, Aydın Yayınevi: 1/712 )
Resûlullah (s.a.v.) buyuruyor ki
“Namaz da saflarınızı düzgün ve tam yapınız. Çünkü saflar iri muntazam olması namazın tamam olmasının sebeplerindendir.”(Buhari. İmâm Suyuti, Camiu’s-Sağir, Aydın Yayınevi: 1/726)
Resûlullah (s.a.v.) buyuruyor ki
“Saflarınızı düzgün yapınız. Çünkü düzgün safların arasına melekler girer. Omuzlarınızı aynı hizada tutunuz, boşlukları kapatınız, din kardeşinizin eli ile çekildiğiniz zaman iyilikle karşılayınız. Şeytana boşluk bırakmayınız. Safların arasını kapatan kimselere Allah yardım eder. Kapatmayanlardan da ilgisini keser.” (Ahmet. İmâm Suyuti, Camiu’s-Sağir, Aydın Yayınevi: 1/754)
Resûlullah (s.a.v.) buyuruyor ki
“Sevgili Peygamberimiz, büyükler varken küçüklerin birinci safta yer almalarını yasaklamıştır.” (İbnü Said. İmâm Suyuti, Camiu’s-Sağir, Aydın Yayınevi: 1/706)
Resûlullah (s.a.v.) buyuruyor ki
“Namazda yanlışlık yapan bir imamı uyandırmak yetkisi erkekler için “ suphanallah “ kadınlar için de ellerini birbirine vurmaktır.” (Cabir. İmâm Suyuti, Camiu’s-Sağir, Aydın Yayınevi: 1/708- )
Resûlullah (s.a.v.) buyuruyor ki
“Namaz da saflarınızı düzgün ve tam yapınız. Çünkü saflar iri muntazam olması namazın tamam olmasının sebeplerindendir.” (Buhari. İmâm Suyuti, Camiu’s-Sağir, Aydın Yayınevi: 1/726)
Resûlullah (s.a.v.) buyuruyor ki
“Saflarınızı düzgün yapınız, böyle yapmadığınız takdirde, yüce Allah da yüzlerinizi birbirinizden çevirir. Böylece aranızda anlaşmazlıklar baş gösterir. (İbnü Mace. İmâm Suyuti, Camiu’s-Sağir, Aydın Yayınevi: 1/728)

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti