Sadir Durmaz Kimdir Ve Nerelidir?

28. Dönem Milliyetçi Harekât Partisi (MHP) Ankara Milletvekili ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz kimdir?

28. Dönem Milliyetçi Harekât Partisi (MHP) Ankara Milletvekili olarak seçilen Sadir Durmaz’ın kim olduğu merak edilerek araştırılıyor. Peki, Sadir Durmaz kimdir? Nerelidir? Ne iş yapıyor? Sizler için araştırdık.

SADİR DURMAZ KİMDİR VE NERELİDİR?

28. Dönem MHP Ankara Milletvekili Sadir Durmaz, 15 Temmuz 1963 yılında Kırşehir’in Çiçekdağı ilçesinde doğmuştur. Karadeniz Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü mezunu olan Sadir Durmaz, kariyerine Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğünde müfettiş yardımcısı olarak başlamıştır.

1989 yılında müfettişlik, 1994 yılında daire başkanlığı, 1997 yılında genel müdür yardımcılığı ve 2002 yılında genel müdürlük görevlerini üstlenen Sadir Durmaz, Milletlerarası Kooperatif ve Çalışma Ekonomisi (CIRIEC) Araştırma Merkezi Türkiye Daimi Komite Üyeliği, Türk Kooperatifçilik Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği, Gübre Fabrikaları TAŞ (GÜBRETAŞ) Yönetim Kurulu Başkanlığı, Güven Sigorta Türk AŞ Yönetim Kurulu Başkanlığı, Tarım Kredi Spor Kulübü Başkanlığı, Dünya Bankası İşbirliği ile Tarım Kredi Kooperatifleri Yeniden Yapılandırma Projesi Koordinatörlüğü görevlerinde bulunmuştur.

Birçok gazete ve dergide makaleleri yayımlanana Sadir Durmaz, Milliyetçi Hareket Partisi 8. Olağan Kongresinde Merkez Yönetim Kurulu üyeliğine seçilmiştir. Milliyetçi Hareket Partisi Başkanlık Divanı Üyesi, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısıdır. 24. ve 25. Dönemde Yozgat Milletvekili seçildi. TBMM Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu Üyeliği yaptı. 27.ve  Dönemde Ankara Milletvekili seçilmiştir.

Evli ve 2 çocuk babası olan Sadir Durmaz, orta düzeyde İngilizce bilmektedir.

Bakmadan Geçme