'Sadece Denetim, Trafik Sorununu Çözemez'

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nden Komiser Mehmet Akıncı, şehir içi trafik sorunun sadece trafik ekiplerinin rutin denetimleriyle çözülemeyeceğini, sorunun çözümü için diğer organlarında harekete geçerek kendilerine yardımcı olmaları gerektiğini belirtti

Afyonkarahisar’ın şehir içi trafik sıkışıklığı, otopark problemi ve trafik alanında yürütülen çalışmalar hakkında Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nden Komiser Mehmet Akıncı, gazeteniz Kocatepe okurlarına sahada yürütülen çalışmaları değerlendirdi.

Haber

“TRAFİK EKİPLERİMİZ SÜREKLİ DENETLİYOR”

Şehir içi trafik yoğunluğu, otopark problemi ile ortaya çıkan trafik sıkışıklığının farkında olup ellerinden geldiği ölçüde denetim programları oluşturduklarını anlatan Komiser Akıncı, “Afyonkarahisar Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü olarak oluşturduğumuz denetim programlarımızla özellikle iş çıkış saatlerinde, akşam saatlerinde, trafiğin, araç yoğunluğunun yoğun olduğu saatlerde ve yerlerde ekiplerimiz denetim faaliyetleri yürütüyor. Bu denetim faaliyetleri yaya görevlileri biçiminde ya da mobil ekiplerimizle, motosikletli ‘Şahin Trafik’ ekiplerimiz ve diğer ekiplerimiz takviyesiyle de yapılmaktadır.” ifadelerine yer verdi.

Haber

“SAĞLIKLI DURAK KULLANIMI KÜLTÜREL BİR SORUN”

Trafik ekiplerinin şehir içi trafik düzenini sağlarken yaşadığı en büyük sorunların başında durakların sağlıklı kullanılmaması ya da hiç kullanılmaması olduğuna dikkat çeken Komiser Akıncı, “Duraklara park yapılmaması, toplu taşıtların durak harici yolcu indi bindi yapmaması konusu da son derece önemlidir. Bu konu şehirde maalesef önemli sorunlarımızdan birini oluşturuyor. Sürekli şikâyet aldığımız bir mesele. Trafik ekiplerimizi şikâyet alır almaz hemen ilgili yerlere sevk ederek denetim faaliyetini yürütüyoruz. Ama malumdur ki bu sürekli denetimle çözülecek bir şey değil. Çünkü bu sorun birazda kültürel de bir sorun. Özellikle toplu taşıma faaliyeti yürüten araç sürücülerinden bu konuda daha duyarlı olmalarını bekliyoruz. İlgili Oda’dan da bu konuda şoförlerine yönelik alakalı eğitim faaliyeti yürütülmesini bekliyoruz. Eğer bu konuda bizden talepleri olursa kendilerine katkı vermeye hazırız.” dedi.

Haber

“EMNİYET KEMERİ KULLANIM BİLİNCİ GELİŞTİ”

Emniyet kemeri kullanımında son yıllarda yürütülen çalışma ve denetimler sonucu ortaya konulan istatistik değerlere göre emniyet kemeri kullanma bilincinin arttığını söyleyen Komiser Akıncı şunları kaydetti: “Son dönemde emniyet kemeri takma oranının arttığını görüyoruz. İstatistik verilerde bunu ortaya koyuyor. Araç sürücüleri bu konuda son yıllarda ciddi gelişme kaydettiler. Ancak yine de kurallara uymayan sürücülerimiz de maalesef oluyor. Gerek Trafik Daire Başkanlığımızın merkezi, gerekse yerelde bizlerin denetim faaliyetleri olmaktadır.”

“AFYON’DA ALKOLLÜ ARAÇ KULLANIMI ÇOK YÜKSEK ORANDA DEĞİL”

Alkollü araç kullanımına yönelik denetimlerin özellikle gece saatlerinde, ana arterlerde sürdürüldüğünü belirten Komiser Akıncı, şu ifadeleri kullandı: “Afyonkarahisar’da alkollü araç kullanma oranı çok yüksek diyemem. Ama şehirde alkollü araç kullanımı hiç yokta diyemem. Faaliyetlerimiz içerisinde alkollü araç kullanım denetimleri de var. Biz özellikle eğitim konusuna eğiliyoruz. Trafikte yaşadığımız sorunları trafik ekipleri olarak sadece yaptığımız denetimlerle çözemeyiz. Sorunun çözümü için diğer organlarında harekete geçerek bize yardımcı olması lazım. Vatandaşlarımızın da bu konuda bize destek olmaları gerekiyor. Gördükleri ihlalleri bize 112 vasıtasıyla bildirebilirler.”

Bakmadan Geçme