• Haberler
  • Gündem
  • 'Sadece CHP Değil AK Parti ve Tüm Belediyeler Borçlarını Ödeyecek'

'Sadece CHP Değil AK Parti ve Tüm Belediyeler Borçlarını Ödeyecek'

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Yurdunuseven, 'Sadece CHP değil AK Parti ve diğer tüm belediyeler SGK pirim borçlarını ödemek zorunda.' dedi.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, TBMM’de bir basın toplantısı düzenleyerek, SGK’ya borcu olan belediyeler, başıboş sokak hayvanları ve İsrail’in Gazze’ye yönelik artarak devam eden saldırılarını değerlendirdi.

“SGK’YA EN FAZLA BORÇLU OLAN BELEDİYELER CHP’Lİ BELEDİYELER”

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde basın toplantısı düzenleyen Milletvekili İbrahim Yurdunuseven ilk olarak SGK’ya borcu olan belediyeleri değerlendirerek CHP’nin konuyla igili açıklamalarına değindi. SGK’ya pirim borçlarıyla ilgili yanlış bir algının olduğunu belirten Yurdunuseven, “Belediyelerin SGK’ya olan prim borçları ile ilgili birtakım gerçekleri aziz milletimize aktarmamız ve CHP’li bazı yetkililerin ortaya attığı yanlış bilgileri düzeltmemiz gerekiyor. SGK’ya en fazla prim borcu olan 5 belediyenin tamamı CHP’li belediyelerdir evet ama bu yerel seçimler öncesinde de böyleydi. Seçimlerden önce yaptığımız açıklamada bu konu birçok kez ifade edilmişti. Türkiye genelinde belediyelerin SGK’ya olan toplam prim borcu 96 milyar TL’ye ulaşmış durumda. Bu borçların yüzde 67,7’si tek başına CHP’li belediyelere ait. SGK’ya en fazla prim borcu olan Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin borcu 5 milyar 751 milyon TL’dir. Belediyeyi 2019’da AK Parti’den devraldığında borcu 225 milyon TL iken, bugün itibarıyla 25 katına çıkmıştır. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin 3.3 Milyar TL, İzmir Büyükşehir Belediyesinin 5.3 milyar TL, Adana Büyükşehir Belediyesinin 3 milyar ve Şişli Belediyesin 1.8 milyar TL.” dedi.

“AK PARTİ VE TÜM DİĞER BELEDİYELERDE BORÇLARINI ÖDEMEK ZORUNDA”

Sadece CHP’nin değil AK Parti ve diğer tüm belediyelerin SGK pirim borçlarını ödemek zorunda olacağını aktaran Yurdunuseven, “Seçim oldu diyerek kafa karışıklığı yaratmaya, aziz milletimizi yalanlarla aldatmaya çalışmanın kimseye faydası yoktur. CHP’li Belediye Başkanlarına tavsiyemiz; emekçilerin alın terinin hakkı olan sigorta primlerini bir an evvel ödemeleridir. Meseleyi siyasi parti rekabeti veya hamaset üzerinden değil veriler ve rakamlar üzerinden sadece gerçekleri söyleyerek paylaşmamız gerekiyor. Sadece CHP belediyeleri değil borçlu olan tüm belediyeler yani AK Parti ve diğer partilerin belediyeleri de bu kapsamda SGK’ya olan tüm borçlarını ödemek zorunda olacaktır. Zaten dikkat ederseniz en çok borç olan İzmir ve Şişli Belediyeleridir. Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyeleri 2019 yılından beri CHP Belediyeciliğindedir.” diye konuştu.

Haber

“TÜRKİYE’DE BAŞIBOŞ SOKAK HAYVANLARI SORUNU VAR”

Mecliste görüşülen Sokak Hayvanları Yasasıyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözlerini yenileyen Yurdunuseven, teröristlerin insanları katletmesine ses çıkarmayanların merhametten söz etmemesi gerektiğini söyledi. Yurdunuseven, “Sizlere bahsetmem gereken bir diğer konu ise sokaklardaki başıboş köpek sorunu. Birileri ısrarla görmezden gelse de Türkiye’de bir başıboş sokak hayvanları sorunu var. Dünyanın hiçbir medeni ülkesinde, modern şehrinde göremeyeceğiniz bir sokak köpeği popülasyonuyla karşı karşıyayız. Maalesef bu sayı her yıl asimetrik bir şekilde katlanarak artıyor. Üstelik bu başıboş köpekler çocuklara, yetişkinlere, yaşlılara, başka hayvanlara saldırıyorlar; trafik kazalarına sebep oluyorlar. En değerli varlıklarımız olan çocuklarımızı parçalamak suretiyle bizden kopartıyorlar. Müdahale edilmedikçe sorun daha da büyüyor, kötüleşiyor, mesele tam anlamıyla çığırından çıkıyor.  Milletimiz bizden bu sorunu çözmemizi istiyor, halkımız sokakların güvenli hale gelmesini istiyor. Çocuklarımız gönül rahatlığıyla okula gitmek, parkta oynamak istiyor. Vatandaşımız hem şiddetin, hem sağlığımıza yönelik tehdidin, hem de istismarın sona ermesini arzuluyor. Bizim bu isteklere, bu arzulara ülkemizin dört bir yanından yükselen feryatlara sessiz, tepkisiz, kalmamız düşünülemezdi.” şeklinde konuştu.

Milletvekili Yurdunuseven,  Sokak Hayvanları Yasasıyla ilgili şu ifadeleri kullandı: “Bizim ilkemiz ‘Yunusça yaratılanı severiz Yaradan’dan ötürü.’dür. Bu ilke gereği; başıboş sokak hayvanlarını kendi menfaatlerine olacak şekilde bakım, gözetim ve tedavilerinin yapılması için toplama merkezlerine alarak aslında sokakları çocuklarımız için güvenli hale getiriyor, başıboş hayvanları da korumuş oluyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da söylediği gibi; Bölücü terör örgütünün beşikteki bebeği katletmesine, canlı bombaların şehirlerimizde masum sivilleri aramızdan almasına, Gazze’de şu anda sayısı 16 bini bulan masum çocuğun, sayısı 40 bini geçen masum insanın katledilmesine ses çıkarmayanlar bize hayvanlar konusunda merhamet dersi vermeye kalkmasınlar. Eşref-i mahlûkat olan insana sevgi göstermeyen başka canlılara sevgi besleyebilir mi? İnsan sevmiyorlar ki, bir köpeği nasıl sevecekler? Ayrıca birileri muhalefet milletvekillerinin desteğiyle kalkıp geliyor, daha doğrusu buraya Meclis’e taşınıyor, Meclis koridorlarını işgal ediyor, utanmadan, sıkılmadan Meclis çatısı altında milletvekillerine katil diye bağırabiliyor. Utanç verici tüm sahnelere rağmen yasa teklifi komisyonda kabul edildi. Sadece insanları değil, sokak hayvanlarını da yaşatmayı amaçlayan kanun teklifimize komisyonda evet diyen tüm milletvekili arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Komisyondan geçen yasa teklifimiz inşallah yarın meclisimizde görüşülmeye başlanacak olup, bu meseleyi Meclis tatile girmeden önce inşallah Genel Kurulda da görüşüp yasalaştıracağız.”

“İSRAİL DÜNYANIN GÖZÜ ÖNÜNDE KATLİAMLARINI SÜRDÜRÜYOR”

ABD Temsilciler Meclisinde Binyamin Netanyahu’nun ayakta alkışlanmasını sert dille eleştiren Yurdunuseven, sözlerini şöyle tamamladı: “Yıllardır zulüm altında varlık ve yokluk mücadelesi veren Filistin’de 7 Ekim 2023 tarihinden bugüne İsrail bütün dünyanın gözü önünde insanlık dışı katliamlara devam etmekte; çocuklar, kadınlar ve siviller bombaların ve kurşunların hedefi olma devam ediyor. İsrail’in yapmış olduğu zulümlerden dolayı şimdiye kadar 16 bini çocuk olmak üzere toplam 40 bine yakın Filistinli kardeşimiz katledilmiştir. Milyonlarca Filistinli de göçe zorlanmıştır.  İnsan olarak, Müslüman olarak masum insanlara, çocuklara yapılan bu barbarlığı inanın yüreğimiz kaldırmıyor. İsrail öylesine vahşileşti ki açlıktan ölmek üzere olan masum yavrulara yardım malzemesi getiren tırlara bile tahammül edemiyor. Bu kadar vahşi ve gözü dönmüş olan bir yapı eğer durdurulmazsa Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle gözünü er ya da geç Anadolu’ya dikecektir. Bu yüzyılın Hitleri ve Faslı düşünür Taha Abdurrahman’ın değimiyle bir soykırım değil bir köklü soykırım yapan Netanyahu’yu sanki hiçbir şey olmamış ABD Temsilciler Meclisinde ayakta alkışlayan herkesi mazlumların ahı ile lanetliyor, temsilciler meclisinde soykırım suçlusu olduğunu cesurca haykıran Filistinli Rashida Tlaib’i buradan selamlıyorum.”

Haber

Bakmadan Geçme