• Haberler
  • Genel
  • Sadece asfaltın değil, stabilizenin de Valisiyim

Sadece asfaltın değil, stabilizenin de Valisiyim

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Çobanlar ve Bolvadin'i ziyaret etti. Güner, ilçelerden sonra köy ve beldeleri de ziyaret edeceğini belirterek 'Sadece asfaltın değil, stabilizenin de Valisi olduğumuzu göreceksiniz' dedi MURAT ARISOY Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, ilçeleri tanımak için gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında Çobanlar ve Bolvadin'de toplantılar yaptı. Vali Güner'in ziyaret heyetinde Vali Yardımcısı Adem Uslu, [&hellip]

Sadece asfaltın değil, stabilizenin de Valisiyim

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Çobanlar ve Bolvadin’i ziyaret etti. Güner, ilçelerden sonra köy ve beldeleri de
ziyaret edeceğini belirterek “Sadece asfaltın değil, stabilizenin de Valisi olduğumuzu göreceksiniz” dedi

MURAT ARISOY

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, ilçeleri tanımak için gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında Çobanlar ve Bolvadin’de toplantılar yaptı. Vali Güner’in ziyaret heyetinde Vali Yardımcısı Adem Uslu, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, İl Emniyet Müdürü İbrahim Özel, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yusuf Kenan Topçu ile daire müdürleri de yer aldı.
MUHTARLARIN SORUNLARINI DİNLEDİ
Çobanlar ve Bolvadin’de Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı makamlarında yaptığı toplantıların ardından mahalle ve köy muhtarlarının sorunlarını dinleyen Vali Güner, ilçe ziyaretlerinden sonra köy ve beldeleri de gezeceğini söyledi. Güner, “Köy ve kasabalarımızı da ziyaret edeceğiz. Bunu göreceksiniz. Biz sadece asfaltın değil, stabilizenin de Valisi olduğumuzu göreceksiniz” dedi.
İYİLİKSEVER,
NAMUSLU, DÜRÜST
Kırıkkale ve Tunceli’de başarılı çalışmalara imza attıklarını belirten Güner, “Tunceli ve Kırıkkale’yi ararsanız, bizim nasıl bir çalışma yürüttüğümüzü anlarsınız. İyiliksever, namuslu, dürüst, yardımsever olmak lazım. Vatandaş da idareciden bu özellikleri bekliyor” ifadelerini kullandı.
2002’DEN BU YANA
BÜYÜK YATIRIMLAR
Afyonkarahisar’ın 2002’den bu yana yaklaşık 10 milyar liralık yatırım gördüğünü söyleyen Vali Hakan Yusuf Güner, “Afyonkarahisar’a yatırımların gelmesinde Sayın Orman ve Su İşleri Bakanımız’ın büyük katkısı var. Kendisine teşekkür ediyoruz. Afyonkarahisar, belki tarihinde görmediği yatırımla buluşmuş. Hırsızlıktan, yolsuzluklardan uzak bir siyasi yapının kurulması da sosyal bir yatırımdır” dedi.
CAHİLİYE GELENEĞİNİ BIRAKALIM
Düğünlerde silah atılmaması çağrısını yineleyen Vali Güner, şöyle devam etti:
“Afyonkarahisar’a geldim, her şey mükemmel. Vatan sevgisi, din sevgisi mükemmel. Ama neden silah atılır anlamış değilim. Milletvekilleri geliyor, silah sesleri duyuyor. Sanki ben Tunceli’deyim de çatışma çıkmış gibi… Afyonkarahisar’a yakışmıyor. Oteller bölgesinde bile silah sesi duyuluyor. Biz niye düğün yapıyoruz? Peygamber Efendimiz’in (SAV) sünnetini yerine getirmek için. Bırakın bir insanı öldürmeyi, insanın kendisini öldürmesi bile yasaklanmış. Gelin, bu cahiliye geleneğine bir son verelim. Düğünlerde silah atılmasına karşı seferberlik ilan edelim.”

Belediye’nin güzergâh kararı doğru

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Çobanlar ziyaretinde, Afyonkarahisar Belediyesi’nin köy ve ilçe araçları hakkında aldığı kararın doğru olduğunu söyledi

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Çobanlar ilçesinde önce Kaymakam Kenan Aktaş’tan, ardından da Belediye Başkanı Salih Alaka’dan bilgi aldı. Mahalle ve köy muhtarları ile de görüşen Vali Güner, Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nin aldığı karara göre ilçe ve köy araçlarının Afyon’dan dönüşte şehir merkezine girmemesinin eleştirilmesi üzerine konuya açıklık getirdi. Vali Güner, “Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nin aldığı karar doğrudur. Şehrin şehir olabilmesi için bu karar önemlidir. Çok geç kalmış bir tedbirdir. Köy araçları girmediği hâlde akşam saatlerinde trafik muamma. Öğrencilerimizin mağduriyetleri varsa gidereceğiz. Bunun geri dönüşü ben olduğum sürece olmayacak” ifadelerini kullandı.
DOĞU, BATI, KUZEY GARAJI ÖNERİSİ
Çobanlar Belediye Başkanı Salih Alaka’nın “Biz mağduriyetimizi söylerken önerilerimizi de söylüyoruz. Şehrin batı, kuzey ve doğu girişlerine garajlar yapılabilir” demesi üzerine Vali Güner, “Bu dikkate alınabilir. Garajlar, Belediye sınırları içinde olduğu için Belediye’nin bu konuda araştırma yapması gerekebilir” diye konuştu. Güner, Salih Alaka’nın başarılı öğrencileri ücretsiz taşıdıklarını söylemesi üzerine “Afyonkarahisar’da kapsamlı bir trafik toplantısı yapacağız. O toplantıda Salih Başkanımızı da çağıralım” dedi.
TARIM MAKİNELERİ ÜRETİLMELİ
Bir basın mensubunun “Çobanlar’da patpat olarak tanımlanan bir araç var. Bunun devlet veya özel sektör eliyle sanayileşmesi mümkün mü” sorusuna ise Vali Güner, şöyle cevap verdi:
“Daha önce İl Jandarma Komutanımız, patpatlar hakkında bilgi vermişti, ancak daha çok Trafik Mevzuatı çerçevesinde konuyu biliyorum. İlçe halkı bu aracı kullanıyorsa, modern projeler, çizimler yapılarak bu sanayi ürünü hâline getirilebilir. Ama patpattan önce, Afyonkarahisar’da tarım makinelerinin üretilmesi gerekiyor. Afyonkarahisar’da birçok tarım ürünü yetişiyor, bunun makinesinin de üretilmesi gerek. Yatırımcılara bu konuda yardımcı olacağım.” (Kocatepe Haber Merkezi)

OTOBÜSE BİNMİYORLAR AMA…

Çobanlar Belediye Başkanı Salih Alaka, Afyonkarahisar Belediyesi’nin güzergah değişikliği nedeniyle, Afyon trafiğinin rahatlamadığını savundu. Alaka, şöyle konuştu:
“Ben Çobanlar otobüslerinin ne kadar yolcu taşıdığının istatistiğini tutturuyorum. Gördüm ki yolcu sayımız azalmış. Onun yerine 3-5 vatandaş bir araya gelip LPG’li otomobil satın alıyor, Afyon’a bu otomobille gidiyor. Bu da Afyon trafiğine ek yük getiriyor.”

Heybeli’yi özelleştirin

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Bolvadin’de faaliyet gösteren Heybeli Kaplıcası’nın özelleştirilmesini istedi

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Bolvadin Kaymakamı Osman Nuri Canatan ile Bolvadin Belediye Başkanı Fatih Kayacan’ı ziyaret etti. Kaymakam Canatan’dan ilçeye ilişkin bilgi alan Vali Güner, kentteki Heybeli Kaplıcası ile ilgili sunum yapılırken “Burası özel işletme mi” diye sordu. Bolvadin Belediye Başkanı Fatih Kayacan’dan olumsuz yanıt alan Vali Güner, “Burayı özelleştirin” dedi.
BOLVADİN, AB PROJELERİNDE ÖNDE
Bolvadin’de tarımsal projelerde Avrupa Birliği hibelerinin alındığını gördüğünü ve bundan mutlu olduğunu belirten Vali Güner, “IPARD desteklerinde, yüzde 60’a kadar hibeler veriliyor. Bu devirde kimse kimseye bu desteği vermez. Bolvadin’de bu konuda önemli bir başarı kazanılmış” diye konuştu.
KIRKGÖZ,
TURİZME
KAZANDIRILACAK
Bolvadin Belediye Başkanı Fatih Kayacan da Afyonkarahisar heyetine projelerini anlattı. Kayacan, Eber Gölü’nde bir Göl Müzesi kuracaklarını, tarihi Kırkgöz Köprüsü’nü de turizme kazandıracaklarını kaydetti. (Kocatepe Haber Merkezi)

GEL SENİ ALNINDAN ÖPEYİM

Vali Güner, Bolvadin ziyaretinin bitiminde, mahalle ve köy muhtarları ile tek tek tokalaştı. Nusretli Köyü Muhtarı Bahri Güldoğan’ın “Sayın Valim, bizim köyde silah atılmıyor” demesi, Vali Güner’i neşelendirdi. Güner, Güldoğan’ın alnından öptü.

Bakmadan Geçme