Sabancı Holding, 90 yıldır büyük bir güç

Sabancı Holding CEO'su Mehmet Göçmen konuya ilişkin yaptığı açıklamada: 'Türkiye'nin Sabancı'sı olarak 90 yılı aşkın geçmişimizden aldığımız güç, deneyim ve kültürümüzle her geçen gün büyümeye devam ediyoruz. DNA'mızda da olan inovasyon, AR-GE alanındaki çalışmalarımızı güçlü insan kaynağımızın da katkısıyla daha dinamik, daha etkin ve daha rekabetçi bir yapıyla sürdürüyoruz. Gerçekleştirmekte olduğumuz dönüşümün verdiği enerjiyle ve [&hellip]

Sabancı Holding CEO’su Mehmet Göçmen konuya ilişkin yaptığı açıklamada: “Türkiye’nin Sabancı’sı olarak 90 yılı aşkın geçmişimizden aldığımız güç, deneyim ve kültürümüzle her geçen gün büyümeye devam ediyoruz. DNA’mızda da olan inovasyon, AR-GE alanındaki çalışmalarımızı; güçlü insan kaynağımızın da katkısıyla daha dinamik, daha etkin ve daha rekabetçi bir yapıyla sürdürüyoruz. Gerçekleştirmekte olduğumuz dönüşümün verdiği enerjiyle ve en büyük gücümüz olan insan kaynağımızla birlikte; sürdürülebilirlik ve çevresel sorumluluk anlayışından da ödün vermeden yenilikçi ve katma değeri yüksek ürün ve hizmetlerle paydaşlarımıza sürdürülebilir değer meydana getireceğiz.”
ÇİMENTODA TÜRKİYE’NİN LİDERİ
Çimento şirketlerinin faaliyetlerine de değinen Göçmen: “Çimento şirketlerimiz Akçansa ve Çimsa ile sektördeki liderliğimizi bu dönemde de sürdürdük. 45 yıldan uzun süredir sektörde inovasyona yatırım yapma ilkesiyle hareket ediyoruz ve yapı sektörünün trendlerine yön veriyoruz. Sahip olduğumuz başarının temelinde inovasyon faaliyetlerine verdiğimiz önem ile bu alanda yaptığımız yatırımlar yer alıyor. Küresel koşullarda elde ettiğimiz büyümeyi sürdürülebilir kılma amacıyla, teknolojik trendlerini yakalamak ve inovatif çözümlerin bir parçası olmak her zaman şirketlerimizin ana hedefi oldu.  Çimsa şirketimizle 165 milyon ABD doları yatırım ile Afyonkarahisar’da bulunan fabrikamızın modern teknolojilerle donatılmış yeni yerine taşınma sürecini tamamladık. Çimsa Eskişehir Fabrikamızda 55 milyon ABD Doları tutarında yatırım ile I. Üretim Hattı’nın hem gri hem beyaz klinker üretecek şekilde modifikasyonunu gerçekleştiriyoruz. Bu yatırımımızın ardından, Eskişehir Fabrikamız yıllık 415 bin ton beyaz klinker üretim kapasitesine ulaşmış olacak.  Böylece, Mersin Fabrikamız’ın mevcut üretimiyle birlikte yıllık beyaz klinker üretim kapasitemiz 1,6 milyon tona ulaşacak ve beyaz çimentodaki global konumumuz daha da güçlenecek” dedi.

Bakmadan Geçme