• Haberler
  • Siyaset
  • Saadet Partisi'nden Sert Çıkış: Nefes Vergisinden Başka Ne Bıraktınız?

Saadet Partisi'nden Sert Çıkış: Nefes Vergisinden Başka Ne Bıraktınız?

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Ramazan Düzen, hükümetin vergi politikalarını eleştirerek, 'Nefes vergisinden başka ne bıraktınız?' dedi.

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Ramazan Düzen, Saadet Partisi Afyonkarahisar 7’nci Olağan Kongresi’nde yaptığı konuşmada ekonomide çekilen sıkıntının doğrudan vatandaşa yansıdığını vurguladı.

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Ramazan Düzen, partisinin iktidara gelmesi durumunda ilk yapılacak şeyin tarımın ihya edileceğinin altını çizerek, “İnşallah Afyonumuzdayız ve Afyonumuzun komplesiyle birlikte davamızı en gönderlere çıkaracak ve gayretli çalışmalarıyla Türkiye’de iktidara gelecek bir çalışmayı bütün afyonlulara ispat edecek. Buna olan inancımız tamdır. Bu manada milli görüş hareketi dün iktidarda olduğunda yaptığı gibi bundan sonraki çalışmalarında da milletimizin, halkımızın önünde hizmetkarı olacak. Bu manada saadet partimiz iktidara geldiği zaman ilk yapacağı şey tarımı ihya etmek olacaktır. Tarım bizim bir numaralı meselemiz, olmazsa olmazımızdır. Milli güvenlik meselemizdir.” dedi.

Saadet Partisi'nden Sert Çıkış: Nefes Vergisinden Başka Ne Bıraktınız?

“MİLLİ GÖRÜŞ HAREKETİ İKTİDARA GELDİĞİNDE TARIMSAL DESTEĞİN TAMAMINI VERECEK”

Hükümetin tarımsal destekleme politikalarını eleştiren Düzen, partisinin iktidara geldiğinde bu desteklerin tamamını vereceğini kaydederek “AK Parti Hükümeti, 2006 yılının Nisan ayında 25 maddelik 5480 sayılı Tarımsal Destekleme Kanunu’nu çıkardı. 21’nci maddesi şöyle, ‘Tarımsal Destekleme iki şekilde cereyan edilir. Dış kaynak ve bütçeden gerçekleşecek destekleme. Bütçeden gerçekleşecek destekleme gayri safi hasılanın yüzde 1’inden az olamaz diyor. 2025 yılının gayri safi milli gelir hedefimiz 61 buçuk trilyon lira. Bunun yüzde 1’i ne eder kardeşlerim? 615 milyar lira yapar. Peki, Tarım Bakanlığı bütçesinde tarımsal desteklemeyi nasıl tanzim etmiş? 135 milyar lira. Aradaki fark ise 480 milyar lira. Bu para bana vermesi gerekip de vermediği para. Milli Görüş Hareketi’nin iktidara geldiğinde kuruşu kuruşuna vereceği rakamdır.” ifadelerini kullandı.

“4 MİLYON ÇİFTÇİMİZİN YARISINA YAKINI ÇKS’YE KAYITLI DEĞİL”

Tarımsal girdilerin üzerindeki vergilerin kaldırılması gerektiğini belirten Düzen, “Bakanın ifadelerine göre 2 milyon 319 bin 426 kişi Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı çiftçimiz var. Bende bir araştırma yaptım. Ziraat odalarına kayıtlı 4 milyon çiftçimiz var. Bu 4 milyon çiftçimizin hemen hemen yarısı ÇKS’ye kayıtlı değil. Bakanın belirttiği çiftçimizin 4B primini ödeyebileni ise 496 bin kişi. 480 milyar lirayı çiftçimize vermiş olsaydı ne mi olurdu? Tam 27 ay boyunca ödeyeceği primini elinden almış oluyorsun. Buna dikkat edeceğiz. İktidara geldiğimiz zaman ertesi gün Afyonkarahisar’ın bilbordlarında şunu göreceksiniz, ‘Tarımsal girdilerin tamamının üzerindeki vergiler kaldırılmıştır. Elektriğinden mazotuna ne kadar girdi varsa hepsinin üzerindeki vergiler kaldırılacak.’ Türkiye’de bütçe gelirleri toplamının yüzde 84,24’ü vergilerden geliyor. Allah’tan korkun be kardeşim. Nefes vergisinden başka ne bıraktınız? Adım adım oraya doğru gidiyoruz.” dedi.

Saadet Partisi'nden Sert Çıkış: Nefes Vergisinden Başka Ne Bıraktınız?

“23 SAATTE ÖDENEN FAİZ AFYON’UN 1 YILLIK BÜTÇESİ KADAR”

Hazinenin ödediği günlük faiz miktarının Afyonkarahisar’ın yıllık bütçesinden fazla olduğunun altını çizen Düzen, “Vazifemiz verildiği andan itibaren Kıymetli Başkanım Beytullah Bey’e Afyon Belediyesi’nin 2025 yılı bütçesini sordum. Afyon Belediyesi’nin 2025 yılı bütçesi 5 milyar 101 milyon lira. Peki merkezi hükümetin 2025 yılı için sadece hazinenin ödeyeceği faiz miktarı ne kadar? 1 trilyon 950 milyar lira. Bunu 365 güne böldüğümüzde her gün 5 milyar 342 milyon lira faiz ödüyor. 23 saatte ödenen faiz Afyon’un bütçesine tekabül ediyor. Bu böyle gitmez buna bir dur demek lazım.” diye konuştu.

“YOLA HARCANAN PARA 5 BUÇUK AYLIK FAİZ MİKTARINA EŞİT”

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Ramazan Düzen, hükümetin 22 yılda yaptığı yola harcanan paranın 5 buçuk aylık faiz giderine eşit olduğunu belirterek, “Geçen gün Sayın Cumhurbaşkanımız yol yaptık diyor. Zaten 22 yıl boyunca yol yaptık zikirleri çekiyor. Elbette kendilerine bu konuda müteşekkirim. Antalya’dan geliyorum yollarımız pırıl pırıl. 80 yıl boyunca yapılan bölünmüş yolların 3 katından fazlasını 22 yılda yaptı. Bilim adamlarıyla konuştuk, profesörlerle çalıştık, değerlendirmeler yaptık. 1 kilometre bölünmüş yolun miktarı 0,7 ila 1,4 milyon dolara tekabül ediyor. Ortalama 1 milyon dolar olarak düşünelim. 23 bin 612 kilometre yol yapıldı. Bunu günümüz dolar kuru ile yani 36,4 ile çarptığımız zaman karşımıza 850 milyar lira çıkıyor. 22 yıl boyunca yaptığınız yol miktarı 850 milyar lira. Bu miktar sadece 5 buçuk aylık faiz miktarına tekabül ediyor. Kimi kandırıyorsunuz? Bu millet artık özüne dönecek ve gerçekle karşı karşıya kalacak.” ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi'nden Sert Çıkış: Nefes Vergisinden Başka Ne Bıraktınız?

“PARTİLERİMİZİ GAZZE GİBİ ŞEHİT VERDİK”

Merkez Bankası’nın bağımsızlığına dikkat çeken Düzen, geçmişte Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın liderliğindeki partilerinin kapatılma sebebinin Merkez Bankası’nın bağımsızlığı hedefleri sebebiyle olduğunu belirtti. Düzen, “Cebimizdeki kağıt paraya bakıyoruz. Üzerinde ‘Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’ yazıyor. Çünkü bu paranın sahibi 4 tane istikakı olan bir anonim şirkettir. Demir paraların sahibi devlettir bu yüzden üzerinde ‘Türkiye Cumhuriyeti’ yazar. Kağıt paraların sahibi Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Anonim Şirketi’dir. Günümüzde bu anonim şirkette hazinenin yüzde 55,12 oranında istikakı var. Geriye kalanın yüzde 25 civarı bazı bankaların, yüzde 20 civarında bilinmez güçlerin, değişken ellerin, yüzde 0,02 de ING Bank’ın. Hazine, Merkez Bankası’ndan borç istiyor ama 2001 yılında çıkarılan kanun yüzünden Merkez Bankası borç veremem diyor, kredi veremem diyor. Zamanında bizim partimizin kapatılma sebebi de budur. Hocamızın çok namaz kılışı, çok ibadet ehli olması değildi onları rahatsız eden. Merkez Bankası’na ve rant yiyicilere ayar çekmesiydi. Merkez Bankası’nın bağımsız hale getirme hedefi vardı. Bundan dolayı partilerimiz kapatıldı. Biz partilerimizi aynı Gazze gibi şehit verdik.” dedi.

“SERPME KAHVALTININ 1 YILLIK İSRAFI 100 MİLYAR LİRA”

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Ramazan Düzen, partisinin iktidara geldiğinde yapacağı çalışmaların başında tarımın ihya edileceğini ve israfa son vereceklerini belirtti. Düzen, “Tarımı ihya edeceğiz. Bütün israflarımızın kökünü kazıyacağız. Bugün Türkiye’de her gün 5 milyon adet ekmek israf ediliyor. Afyon’umuz bir gastronomi şehridir. Sadece 1 yılda serpme kahvaltıdan bizim israfımız 100 milyar lira. Bu israf ülkemizi inim inim inletiyor. Bunlara dur diyelim. Merkez Banka’mızı yeniden ihya edelim. Göreceksiniz yeniden büyük Türkiye’nin, yaşanabilir bir Türkiye’nin ve yeni bir dünyanın kurulacağını hep beraber göreceğiz. Bunları yaparken Türkiye’de ve dünyada Siyonizm denilen bir belanın olduğunu asla unutmayacağız. Bu nedenle herkesle kucaklaşacağız. Çünkü biz, kumar oynayanın değil kumarın düşmanıyız. Biz, içki içenin değil içkinin düşmanıyız. Biz, kuyuya düşenin değil kuyunun düşmanıyız. Bu bilinç içinde hayatımızı devam ettireceğiz ve gayretlerimizi arttıracağız.” ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi'nden Sert Çıkış: Nefes Vergisinden Başka Ne Bıraktınız?

“YENİ YÖNETİMİ YÜREKTEN TEBRİK EDİYORUM”

Düzen, yeniden Saadet Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı olarak seçilen Beytullah Karataş’a ve yönetimine bundan önceki çalışma dönemi için teşekkür ederek konuşmasını şu ifadelerle tamamladı:

“Afyonkarahisar İl Teşkilatımızı yürekten tebrik ediyorum. Çok güzel hayırlı hizmetler yapıyorlar. Bundan sonra daha iyisini yapacaklar. Gayretlerinizi arttırmanızı istirham ediyorum. Üye sayılarımızı arttıralım. Hepinize saygılarımı sunuyorum. Kongremizin hayırlara vesile olmasını Allah’tan niyaz ediyorum.”

Kocatepe Gazetesi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme