Rüzgar tirbünleri için Afyon gayreti

AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, haftalık basın toplantısında kameraların karşısına geçti. Gündemdeki konuları değerlendiren AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, geçen hafta yapılan yenilenebilir enerji ihalesi hakkında bilgi verdi. Yurdunuseven, “Yenilenibilir enerji kapsamında ihale gerçekleştirildi. Burada bir tarihi rekor kırıldı. 1,1 milyon eve yetecek enerji üretimi sağlanacak. Bu rüzgar tesisleri yaklaşık 1 milyar dolara [&hellip]

AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, haftalık basın toplantısında kameraların karşısına geçti. Gündemdeki konuları değerlendiren AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, geçen hafta yapılan yenilenebilir enerji ihalesi hakkında bilgi verdi. Yurdunuseven, “Yenilenibilir enerji kapsamında ihale gerçekleştirildi. Burada bir tarihi rekor kırıldı. 1,1 milyon eve yetecek enerji üretimi sağlanacak. Bu rüzgar tesisleri yaklaşık 1 milyar dolara mal olacak. Bu da bu alanda dünyada yapılan en yüksek ihalelerden birisi. Burada yaklaşık 12 şehrimizde yapılacak rüzgar tirbünü yatırımı için 1 milyar doların üzerinde bir yatırım planlanıyor. Bu da Türkiye’nin ne kadar küresel bir güç olduğunu ortaya koymakta” dedi.
12 İLDE BÜYÜK YATIRIM
Bu çerçevede 12 şehirde yatırım yapılacağını hatırlatan Yurdunuseven, “Biz bu 12 ilin içinde Afyonkarahisar’ın olması için Bakanımız ve Milletvekillerimiz ile birlikte gerekli gayreti gösteriyoruz. Dinar’da bir rüzgar enerji santrali var. Bu yatırımların Afyonkarahisar’ı da kapsamasını sağlayarak Afyonkarahisar’a katkıda bulunmak için çalışmalarımız devam ediyor” ifadelerini kullandı.
KILIÇDAROĞLU’NA TEPKİ
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Türkiye güvenli değil” demecine de tepki gösteren Yurdunuseven, “Anamuhalefet Partisi Lideri Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’un Türkiye’nin güvensiz olduğunu ima eden sözlerini kınıyorum. Türkiye güvensiz bir ülke olsaydı Kemal Kılıçdaroğlu ve diğer muhalifler konuşamazdı. Ama onlar kendi görüşlerini çok rahat bir şekilde ileri sürebilmekteler. Adalet Yürüyüşü gerçekleştirdiler, bu yürüyüş de güvenlik içinde gerçekleştirildi. Türkiye, Kılıçdaroğlu’nun iddia ettiğinin aksine hem demokratik, hem de güvenli bir ülkedir” diye konuştu. >> Murat ARISOY’un Haberi

“DİKKATLİ OLSUNLAR”

AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Meral Akşener’in merkez sağda bir parti kuracağına ilişkin soruları da yanıtladı. Merkez sağ adı altında yapılan çalışmaların kadük kalacağını belirten Yurdunuseven, daha önce Abdüllatif Şener’in partisi hakkında da benzer yorumlar yapıldığını, ancak Şener’in partisinin başarılı olmadığını söyledi. Yurdunuseven, Meral Akşener ile FETÖ arasındaki bağlantının ortaya çıktığını hatırlatarak Akşener’in arkasından gidecek siyasi oluşumlar ve kişilere “Dikkatli olsunlar” uyarısında bulundu.

Bakmadan Geçme