• Haberler
  • Genel
  • Rusya’ya Kırım tepkisi – Kocatepe Gazetesi

Rusya’ya Kırım tepkisi – Kocatepe Gazetesi

Rusya’nın Kırım’ı işgal etme girişimleri üzerini Afyonkarahisar’daki sivil toplum kuruluşlarından tepki geldi Türk Ocakları Afyonkarahisar şubesi Başkanı Doç. Dr. Yavuz Osman Birdane konuyla iglili olarak yaptığı açıklamada, “Son günlerde Ukrayna’da yaşanan gelişmeler bizleri derinden üzmektedir. Gelişen olaylar, Türk imparatorluğun ayrılmaz bir parçası olan kırım tatarları bakımından endişe ile izlenmektedir” dedi. KIRIMLI KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIZSovyetler Birliği’nden ayrılan [&hellip]

Rusya'ya Kırım tepkisi

Rusya’nın Kırım’ı işgal etme girişimleri üzerini Afyonkarahisar’daki sivil toplum kuruluşlarından tepki geldi

Türk Ocakları Afyonkarahisar şubesi Başkanı Doç. Dr. Yavuz Osman Birdane konuyla iglili olarak yaptığı açıklamada, “Son günlerde Ukrayna’da yaşanan gelişmeler bizleri derinden üzmektedir. Gelişen olaylar, Türk imparatorluğun ayrılmaz bir parçası olan kırım tatarları bakımından endişe ile izlenmektedir” dedi.
KIRIMLI KARDEŞLERİMİZİN
YANINDAYIZ
Sovyetler Birliği’nden ayrılan ülkelerin demokrasiye geçmelerinden rahatsızlık duyan Rusya’nın Ukrayna’ya bağımsız bir devlet olarak saygı göstermesi ve bir an evvel Kırım’dan çıkması gerektiğini belirten Türk Ocağı Başkanı Yavuz Osman Birdane, “Bugün varlığını devam ettirmek için onurlu bir mücadele veren Kırımlı kardeşlerimiz, her şeye rağmen milli kimlik ve varlık mücadelesini şerefle devam ettirmişlerdir. Biz de “Türk’ün Türk ten başka dostu yok” cümlesine binaen kardeşlerimize sahip çıkmalıyız. Ben Türk’üm diyenin yüreği bugünlerde kırım diye atmalıdır. Kırım’ın kaderinin belirlenmesinde Kırım Tatar halkını ve onun iradesini hiçe sayan bütün karar ve uygulamalar hukuken ve siyaseten yok hükmündedir. Türk Ocakları olarak Kırım Tatar kardeşlerimizle ve Kırım Tatar Millî Meclisi ile tam bir dayanışma için her türlü gayreti göstereceğimizi kamuoyuna ilan ediyoruz” dedi.
OĞUZ BOYU YÖRÜKLER TÜRKMENLER DERNEĞİ DE KINADI
Afyonkarahisar Oğuz Boyu Yörükler Türkmenler Derneği Yönetim Kurulu Adına açıklamada bulunan Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Nurullah Mardin de Rusya’nın Kırım Özerk Cumhuriyeti’ne yaptığı işgali şiddetle kınadıklarını ve protesto ettiklerini söyledi. Marddin, “Bütün Türkler Kardeştir. Nerede bir Türk kardeşimizin burnu kanar ise bizim burada içimiz yanar. Mustafa Kemal Atatürk’ün o unutulmaz veciz sözü ile açıklamamızı bitiriyoruz. “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” diyoruz. Ne Mutlu Türküm Diyene” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme