• Haberler
  • Genel
  • 'Rüştümüzü ispat ettik' – Kocatepe Gazetesi

'Rüştümüzü ispat ettik' – Kocatepe Gazetesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, göreve başladığı Mart ayından itibaren yaptıklarını, bundan sonraki hedeflerini Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu üyelerine anlattı. Prof. Dr. Solak, Ahmet Necdet Sezer Kampüsü’ne yaşam ve teknoloji merkezleri açmayı planladıklarını söyledi. Solak, önümüzdeki sene bir termal sağlık kongresi düzenleyeceklerini vurguladı Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa [&hellip]

“Rüştümüzü ispat ettik”

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, göreve başladığı Mart ayından itibaren yaptıklarını, bundan sonraki hedeflerini Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu üyelerine anlattı. Prof. Dr. Solak, Ahmet Necdet Sezer Kampüsü’ne yaşam ve teknoloji merkezleri açmayı planladıklarını söyledi. Solak, önümüzdeki sene bir termal sağlık kongresi düzenleyeceklerini vurguladı

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu üyelerine göreve başladığı Mart 2011’den şimdiye kadar yaptıklarını, gelecekte de yapmayı planladıklarını anlattı. Mart’tan bu yana önemli adımlar attıklarını belirten Prof. Dr. Mustafa Solak, “19-20 Mart 2011’de göreve başladım. Seçim dönemi sonrası hizmeti ve çalışmaları arttırdık. Sabahın erken saatini tıp fakültesine ayırdık. Tıp Fakültesi’nde günlük poliklinik hizmetlerini, ameliyat hizmetleri ile eğitim öğretime ilişkin aksama olan yerlerin iyileştirilmesine yönelik ciddi çalışmalar yaptık. Haftasonu itibari ile çevre düzenlemesini bitiriyoruz. O tarafa gittiyseniz çok ciddi değişiklikler olduğunu göreceksiniz. Hem hizmetin kalitesi açısından, hem çevre ve hijyenik olması açısından bunu bir noktaya getirdik” dedi.
Cihaz eksikliği gideriliyor
Solak, cihaz eksikliğinin de hızla giderilmeye başlandığına dikkat çekerek “Geçen hafta 1,3 trilyonluk alım yaptık. Cihaz eksiğini kesinlikle kabul etmeyeceğimi söyledim. DMO’dan da büyük oranda alımları yaptık. Yoğun bakımda yatak sayısını arttırdık. Geldiğimde dahili yoğun bakım bir kısmı kapalıydı. Yine benim geleceğimden kısa bir süre önce on beşe yakın hemşirenin muvafakat alarak ayrıldığını gördüm. Onun yerine Sayın Valimden de destek alarak geçici hemşirelerle kapanmış yerleri yeniden açtık. Hizmetin kalitesini ve günlük olağan yapıyı arttırdık. Acile günlük düzenli ziyaretleri-miz oluyor. Afyon Kocatepe Üniversitesi Tıp Fakültesi günlük 1000 polikliniğe çıktık. Günlük 40-60 arası ameliyat sayısına ulaştık. Eğitim öğretimde de dördüncü mezuniyet dönemini yaşadık. 44 pratisyen hekimle artık rüştümüzü ispat ettik. Şehrin belli noktalarından hasta-neye ücretsiz servisler koyduk. Mediko Sosyal merkezi-miz kapalıydı. Sağlık Bakanlığı’ndan bir hekim atamasına gerçekleştirdik ve şu anda Mediko Sosyal merkezimiz de açıldı” diye konuştu.
Akademik ve sosyal yaşam merkezi
Ahmet Necdet Sezer Kampüsü’nü daha yaşanabilir hâle getirmek için çalışacaklarını da kaydeden Solak, “Ahmet Necdet Sezer Kampüsü’nü de daha yaşanabilir bir hale getirebilmek için İkbal Termal Otel’in yanında açılan alışveriş merkezinin akademik bir örneğini 17-18 hizmet birimini bir arada açarak bir yaşam merkezi açma kararını verdik. Şu anda tapu işlemleri ile alım işlemleri ile uğraşıyoruz. İçerisinde bir gıda marketi, sebze-meyve marketi, kırtasiye marketi, bankamatikler THY Bürosu, büyük otobüs firmalarının bilet kesme deski, kuru temizleme, ütü, spor salonları gibi öğrenci ve öğretim elemanlarımızın yiyeceği, içeceği yabancıları ağırlayacağı bir yaşam merkezini de ekim ayına kadar hazırlamayı planlıyoruz. 32 bin metre karelik alana yap-işlet-devret ile açacağız. İkbal’in yanındaki alışveriş merkezinin entelektüel bir modeli de Afyon’a burada kazandırılmış olacağız. Son bilgi ise üniversitenin bütün eğitim öğretim programını eğitim rehberleri adı altında Türkçe ve İngilizce dilde basıyoruz” ifadelerini kullandı.
Teknoparka doğru adım adım
ANS Kampüsü’nde teknoparkın temelini oluşturacak teknoloji merkezinin de açılmasının gündemde olduğunu belirten Solak, şöyle devam etti:
“Ahmet Necdet Sezer Kampüsü’nde teknoloji merkezini açıyoruz, ardından da teknoparka dönüştüreceğiz. Şu anda yazışmalarımız son noktaya geldi. Rektörlüğümüzün hemen arkasında şirketlere elektriği, suyu, telefon hattı olan ve öğretim üyelerimizden günü birlik, durmadan gün ortamında rahat çalışacağı ortamlar oluşturuyoruz. Bunlara biliyorsunuz üniversitelerde teknoloji merkezleri deniyor. Son noktaya geldik, KOSGEB’le anlaştık. Ardından da teknoparka dönüştürerek artık öğretim üyeleri ile Sivil Toplum Örgütleri nasıl buluşamıyor cümlesi olmayacak. Bizim kampüsümüzde olacaklar, güvenliğini biz sağlayacağız, elektrik, telefon su gibi giderlerini de biz sağlayacağız. Şirketlerimiz öğretim üyelerimizden artık hangi alanda ise birlikte çalışmanın ortamını yeni ayda açıyoruz.”
Termal turizm için de
üniversite atakta
Afyonkarahisar’ın termal bir merkez olma yolunda ilerleyeceğine dikkat çeken AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, bu bağlamda üniversite olarak da üzerilerine düşen görevi yerine getireceklerini kaydetti. Solak, “Yurtdışındakilerin Türkiye’deki termal oteller hakkında hiçbir bilgileri olmadığını gördüm. Öyle olunca Bakü Büyükelçimiz hocam bunlara brifing verin dedi. Geçen hafta Bakü’ye gittiğimizde Azerbaycan’ın varlıklı kesiminin termal otel ziyaretleri açısında İtalya ve İspanya’yı tercih ettiğini gördüm. Biz Afyonkarahisar’ın o güzel otelleri hakkında bilgi vermeye başlayınca ‘Hocam biz size gönderelim’ deyince çok mutlu olduk. En kısa sürede Sayın Valimizi, büyük termal otellerin genel müdürlerini Bakü’ye götüreceğiz. Sayın Cumhurbaşkanı’nın eşini davet ettik. Hayır demediler danışmanları aracılığı ile sadece havaalanını sordular. Biz de dedik ki Zafer Havaalanı açılıncaya kadar bu üst düzey yönetici ve eşlerini Afyon Askeri Havaalanı’ndan izin alarak ağırlayabiliriz. Diğer gelecekleri ise Eskişehir Çardak ve Uşak havaalanını kullanacağımızı söyledik. Böyle bir çalışmayı da başlattık.” dedi.
Termal sağlık kongresi düzenlenecek
Termal sağlık turizmi için çalışmaların bununla sınırlı kalmayacağını aktaran Solak, “Bunu desteklemek içinde önümüzdeki sene termal sağlık kongresi yapıyoruz. Yaklaşık 2000 katılım bekliyoruz. Sebebi otelleri artık kamuoyuna açmak. Üniversitenin böyle bir gücü var. Bu nedenle Yaşam Boyu Araştırma ve Uygulama Merkezi diye bir merkez kurduk. Müdürlüğüne de Fizik Tedavi Uzmanı bir doçentimizi atadık. Şehir merkezindeki Atatürk kültür Merkezini onlara tahsis ettik. Yani termal turizmin Afyon’da ilerleyebilmesi için doğrudan devreye girdik. Artık dolaylı bakalım yok. Birim kurduk onun içinde otellerde çalışanların dil bakımından ihtiyacı olanlara da dil kursları açacağız. Olayın içine doğrudan giri-yoruz ki üniversite olaya doğrudan motor gücünü versin” şeklinde konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme