Rüştü Okyar, Beste Yarışması'nda finalde

Geleneksel hale gelen Amasya Altın Elma Türk Sanat Müziği Beste yarışmasının bu yıl yapılacak olan 12'nci Finali, 30 Eylül 2016 Cuma akşamı Amasya'da gerçekleşecek. Türk Sanat Müziğine yeni eserler kazandırmak amacıyla TRT ve Amasya Belediyesi'nin ortaklaşa düzenledikleri Türk Sanat Müziği Beste yarışmasına bu yıl ülke genelinden 172 bestekâr, toplam 656 eserle başvurdu. TRT Türk Sanat [&hellip]

Geleneksel hale gelen Amasya Altın Elma Türk Sanat Müziği Beste yarışmasının bu yıl yapılacak olan 12’nci Finali, 30 Eylül 2016 Cuma akşamı Amasya’da gerçekleşecek. Türk Sanat Müziğine yeni eserler kazandırmak amacıyla TRT ve Amasya Belediyesi’nin ortaklaşa düzenledikleri Türk Sanat Müziği Beste yarışmasına bu yıl ülke genelinden 172 bestekâr, toplam 656 eserle başvurdu. TRT Türk Sanat Müziği Repertuar kurlunun yaptığı değerlendirme sonucunda, finale kalan 10 eser ve TRT Repertuvarında kabul edilen 67 eser belirlendi.
Son 6 yıldır bu yarışmaya katılan ve her katıldığı yarışmada finale kalan Rüştü Okyar ulaşılması güç bir rekorun sahibi oldu. Afyonkarahisar Kültür ve Sanat Derneği başkanı Rüştü Okyar’ın bu yıl finale kalan eserinin haricinde, 7 farklı eseri de TRT repertuarına kabul edildi.
30Eylül 2016 Cuma akşamı saat 20.30’da, TRT Müzik kanalından canlı olarak yayınlanacak yarışmanın finalinde Okyar’ın yazdığı “Eylül’de Gel Kollarıma” isimli güfte, Bestekâr Hasan Cemil Şenseven tarafından rast makamında bestelendi.

EYLÜL’DE
GEL KOLLARIMA

Sonbaharda çık gel bana,
Çiğ yağarken saçlarıma.
Öyle içten sarıl bana,
Eylül’de gel kollarıma.
***
Alev olup yanmak için,
Aşktan sarhoş olmak için,
Hiç gitmeden kalmak için,
Eylülde gel kollarıma.
***
Aşk ve sevda bize yakın,
Sevilmekten korkma sakın,
Sana açık gönül kapım,
Eylülde gel kollarıma..
***
        Rüştü OKYAR

Bakmadan Geçme