Rüştü Okyar, 3'üncü kez finalde

Türk Sanat Müziği'nin Oskarı olarak nitelendirilen ve her yıl geleneksel olarak yapılan Amasya Altın Elma Türk Sanat Müziği Beste Yarışmasının bu yıl 9'unsu düzenlenecek Amasya'da gerçekleşecek olan Amasya Altın Elma Türk Sanat Müziği Beste Yarışması'na, Anadolu RC Life Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve Afyonkarahisar Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Rüştü Okyar bu yılda finale kalarak [&hellip]

Rüştü Okyar, 3’üncü kez finalde

Türk Sanat Müziği’nin Oskarı olarak nitelendirilen ve her yıl geleneksel olarak yapılan Amasya Altın Elma Türk Sanat Müziği Beste Yarışmasının bu yıl 9’unsu düzenlenecek

Amasya’da gerçekleşecek olan Amasya Altın Elma Türk Sanat Müziği Beste Yarışması’na, Anadolu RC Life Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve Afyonkarahisar Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Rüştü Okyar bu yılda finale kalarak üste üste 3. kez bu başarıya ulaşan ünlü güfte yazarı Sevinç Atan’dan sonra Türkiye’deki ikinci isim oldu.
BÜYÜK BAŞARI
“Yapraklar Dalına Veda Ederken” isimli güftenin yazarı olan Rüştü Okyar’ın bu eserini, Bestekârlar Aydın Tekindor Hicaz makamında, Hasan Cemil Şensever ise Nihavend makamında bestelediler. Her iki bestekârın bestelediği bu eser Amasya 9. Altın Elma Türk Sanat Müziği Beste Yarışması’nda finale kalma başarısını gösterdi.
Uluslararası Amasya Atatürk Kültür ve Sanat Haftası etkinlikleri çerçevesinde, 9. Altın Elma Beste Yarışması – 2013, 15 Haziran 2013 Cumartesi günü, Amasya Yavuz Selim Meydanında yapılacak. Final Gecesi’nde yarışmaya katılan eserler, TRT Ankara ve İstanbul ses ve saz sanatçıları tarafından seslendirilecek ve TRT Müzik kanalından canlı olarak yayınlanacak. Programın ardından dereceye giren eserler jüri tarafında belirlenecek. (Kocatepe)

YAPRAKLAR DALINA VEDA EDERKEN
Yapraklar dalına veda ederken,
Yağmurlu bir akşam ben sana geldim.
Gözlerin gönlüme merhaba derken,
Ben seni bir Eylül akşamı sevdim.

Yağmurun toprakla buluştuğu gün,
Hicranın vuslatla barıştığı gün,
Kalbimin yanıp da tutuştuğu gün,
Ben seni bir Eylül akşamı sevdim.

Göğsüme yaslardın güzel başını,
Silerdim gözünden akan yaşını,
Koklardım mis kokan ipek saçını,
Ben seni bir Eylül akşamı sevdim.
Rüştü OKYAR

Bakmadan Geçme