Rus Turistler Mevlevihane'yi Ziyaret Etti

Afyonkarahisar'ın tarihi ve turistik mekanları arasında yer alan Mevlevihane Müzesi Rus turistleri ağırladı

Afyonkarahisar'da ziyaret edilen tarihi ve turistik mekanlar arasında ilk sıralarda yer alan Mevlevi Türbe Camii ve Sultan Divânî Mevlevihane Müzesi, bugünlerde sık sık yurt dışından gelen misafirlerini ağırlıyor. Mevlevihane Müzesi'nin son ziyaretçileri Rusya'dan gelen turistler oldu. Rus turistlere Afyonkarahisar Mevlevihanesi hakkında bilgiler veren Müze Müdürü Hasan Özpınar, "Bu dönemde şehrimizde yabancı misafirleri sıkça görüyoruz. Bunların arasında Ruslar ön sıralarda yer alıyor. Termal tesislerde kalan yabancıların en çok görmek istedikleri yerler arasında tarihi sokaklar, Mevlevihane, Frig Vadisi bulunuyor." dedi.

Rus Turistler Mevlevihane'yi Ziyaret Etti

Afyonkarahisar’ın tarihi dokusunun son yıllarda yurtiçinde olduğu kadar yurtdışında da tanınmaya başladığını ve ziyaretçi çektiğini belirten Özpınar, bu durumun şehir için katma değer oluşturduğunu ifade etti.

Rus Turistler Mevlevihane'yi Ziyaret EttiRus Turistler Mevlevihane'yi Ziyaret EttiRus Turistler Mevlevihane'yi Ziyaret EttiRus Turistler Mevlevihane'yi Ziyaret Etti

 

Bakmadan Geçme