Ruh Sağlığı Paydaşları Ortak Zeminde Buluşacak

Afyonkarahisar'da bir ilk olarak psikiyatrist, psikolog, psikolojik danışman, pedagog, sosyolog, sosyal hizmet uzmanı, dil ve konuşma terapistleri, özel eğitim uzmanları ve çocuk girişimcileri için Afyonkarahisar Ruh Sağlığı ve Eğitimi Derneği kuruldu.

Afyonkarahisar Ruh Sağlığı ve Eğitimi Derneği’nde; Psikiyatrist, psikolog, psikolojik danışman, pedagog, sosyolog, sosyal hizmet uzmanı, dil ve konuşma terapistleri, özel eğitim uzmanları ve çocuk girişimcileri birlikte araştırmalar yapacaklar. Aynı zamanda bu dernek ile sosyal sorumluluk projeleri ile toplum ruh sağlığına katkı sağlanması hedefleniyor.

Afyonkarahisar Ruh Sağlığı ve Eğitimi Derneğinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Dernek; Kadın, çocuk, engelli, yaşlılar ve tüm dezavantajlı grupların topluma kazandırılması ve uyumlarını artıracak projeler geliştirerek uygulamayı ve yaygınlaştırmayı hedefleyen dernek ruh sağlığı alanında eğitim, konferans ve çalıştaylar yapacaktır.

Toplumumuzu etkileyebilecek ruh sağlığı olaylarında meydana gelen olumsuzlarda psikolojik, pedagojik ve sosyolojik destek çalışmalarında bulunmak, bu çalışmaların hazırlık, müdahale ve iyileştirme çalışmalarının kapsamında yer almak ve ilgili sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve yerel otoriterle iş birliği yaparak alana katkı sağlayacaktır. Afyonkarahisar Ruh Sağlığı ve Eğitimi Derneği olarak ruh sağlığı alanında var olan tüm paydaşlarımızı ortak bir zeminde buluşturabilmek, içinde yaşadığımız topluma katkı sağlayacak üretken ve barışçıl bir geleneğin oluşması yönünde çalışmalar yapacaktır.

Derneğin uzun vadeli hedefi, ruh sağlığı alanında çalışma yapanların bilgi ve becerileri bakımından donanımlı hale getirilmesi ve toplumsal yaşam kalitesini yükseltmesine katkıda bulunmaktır. Tüm ruh sağlığı pydaşlarına ve Afyonkarahisar toplumuna hayırlı olmasını dileriz.”

Bakmadan Geçme