• Haberler
  • Sağlık
  • Ruh Sağlığı Günü'nde Ruh Sağlığı Derneği açıldı

Ruh Sağlığı Günü'nde Ruh Sağlığı Derneği açıldı

Afyonkarahisar Ruh Sağlığı ve Eğitimi Derneği, 10 Ekim Ruh Sağlığı Günü'nde düzenlenen etkinlik açıldı. Dernek, ruh sağlığı konusunda farkındalık oluşturacak

Afyonkarahisar Ruh Sağlığı ve Eğitimi Derneği’nin açılış töreni, Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu’nda, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimizin anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Ruh Sağlığı Günü'nde Ruh Sağlığı Derneği açıldı

6 ŞUBAT DEPREMİ MİLAT OLDU

Açılışta, Derneğin Kurucu Üyeleri Dr. Psikolog Yusuf Can Çoban ve Psikolojik Danışman Tuba Çavaş, derneğin tanıtımını yaptı. Dr. Psikolog Yusuf Can Çoban, “Ülkemiz 6 Şubat günü bir depremle sarsıldı ve burada aslında insanların bir psikoloğa, bir pedagoga, bir psikolojik danışmana ne kadar ihtiyaç duyduğunu ilk defa toplum bu kadar net görmüş oldu. Ancak bu tarz oluşumlar bir anda meydana gelen yapılar değil ama en azından bizler bu tarz derneklerle birlikte, yerel otoriterlerle iş birliği sağlayarak bunlara daha hızlı müdahalede bulunmak ve daha etkin rol almak istiyoruz.” ifadelerini kullandı. 

Ruh Sağlığı Günü'nde Ruh Sağlığı Derneği açıldı

EN İYİ HİZMET HEDEFİ

Psikolojik Danışman Tuba Çavaş ise derneğin vizyonundan bahsederek, “Bizim dernek olarak vizyonumuz, tüm ruh sağlığı paydaşlarımızı bir araya toplamaya amaçlamak ve topladığımız ruh sağlığı çalışanlarıyla topluma daha ulaşılabilir ve daha iyi hizmet sunabilmek için, bu amaç doğrultusunda birleştik.” dedi.

AÇIŞ TÖRENİNDE KURDELE KESİLDİ

Etkinlikte, Afyonkarahisar Ruh Sağlığı ve Eğitimi Derneği’nin, toplumda yaşanabilecek ruh sağlığı sorunlarına yönelik olumsuz durumlarda psikolojik, pedagojik ve sosyolojik destek sunmayı; bu çalışmaların hazırlık, müdahale ve iyileştirme süreçlerinde yer almayı hedeflediği belirtildi. Dernek açılış töreninde, Afyonkarahisar Ruh Sağlığı ve Eğitimi Derneği yönetim kurulu üyeleri tarafından kurdele kesimi gerçekleştirildi. Kurdele kesiminin ardından, derneğin kurulmasında emeği geçen AOSB Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji Eğitim Koordinatörü Ömer Mürsel Bilik ve Pusula Eğitim Kurumları Kurucu Müdürü Burhan Can, kurumlarını tanıtan konuşmalar yaptı.

Ruh Sağlığı Günü'nde Ruh Sağlığı Derneği açıldı

DUYGUSAL OKURYAZARLIK VURGUSU

Açılış töreninin ardından Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilge Uzun tarafından “Psikolojik İyi Oluş İçin 8 Yol Arkadaşı” başlıklı seminer verildi. Prof. Dr. Bilge Uzun seminerde, “Duyguyu fark etmek için kendinize ‘nasıl hissediyorum’ diye sorduğunuzda sadece iyi ya da kötü demeyin. En az 3 tane duygu kondurun onun altına. Duygusal okuryazarlık, duygunuzu fark etmek, duygusal meteorolojiyi görebilmek, hangi durumlarda hangi duyguyu hissettiniz? Ama bundan daha önemli bir şey daha var. Duygusal okuryazarlığınız ile duygunun bedeninizdeki yerini bulabilmeniz. Yani bedensel okuryazarlık.” dedi.

HER ORGAN MESAJLAR VERİR

Prof. Dr. Bilge Uzun, “Beden, her bir organın dili varmışçasına bize bazı mesajlar yönlendiriyor. Düşünün mesela, öfkelendiğinizde bedeninizin hangi organı size oradan bir mesaj gönderir? Yine aynı şekilde stres olduğunuzda, huzurlu olduğunuzda, sevgi dolu olduğunuzda bedenimiz bize mesajlar gönderir. Buna bedensel okuryazarlık diyoruz. Çünkü beden, zihinsel yönden gitmediği için doğrudan o duyguyla birlikte size bazı duyumsamalar gönderir. Bunların kaynağı duygular. Duyguların bedeninizde yer etmesi ve oraya birtakım mesajlar gönderilmesidir.” ifadelerini ku

Bakmadan Geçme