RSP Teknik Okulları PISA'ya pilot okul seçildi
PISA 2021 Pilot uygulaması için seçilen AOSB Rahmiye Sare Palalı Teknik Okulları ilk toplantısını yaptı   'Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı' olan PISA, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından üçer yıllık dönemler hâlinde, 15 yaş grubundaki öğrencilerin kazanmış oldukları bilgi ve becerileri değerlendiren sınavın pilot uygulamasına Afyonkarahisar'dan AOSB Rahmiye Sare Palalı Teknik Okulları seçildi. AFYONKARAHİSAR'I [&hellip]
PISA 2021 Pilot uygulaması için seçilen AOSB Rahmiye Sare Palalı Teknik Okulları ilk toplantısını yaptı
“Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı” olan PISA, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından üçer yıllık dönemler hâlinde, 15 yaş grubundaki öğrencilerin kazanmış oldukları bilgi ve becerileri değerlendiren sınavın pilot uygulamasına Afyonkarahisar’dan AOSB Rahmiye Sare Palalı Teknik Okulları seçildi.
AFYONKARAHİSAR’I
İKİ OKUL TEMSİL EDECEK
Türkiye’den 43 okulun, Afyonkarahisar’dan ise iki okulun seçildiği PISA 2021 Pilot uygulaması için seçilen AOSB Rahmiye Sare Palalı Teknik Okulları öğretmenlerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ölçme ve Değerlendirme Merkezi öğretmenleri tarafından bilgilendirme yapıldı.
PISA’NIN İLK TOPLANTISI YAPILDI
2021 PİSA uygulamasının pilot okulu olarak seçilen Rahmiye Sare Palalı Teknik Okulunun matematik öğretmenlerine ve yöneticilerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ölçme ve Değerlendirme Merkezinden Salih Öztürk, Münibe Gülle ve Ebru Yılmaz tarafından projenin detayları anlatıldı.
“HEDEF MATEMATİK
OKUR YAZARLIĞINI ARTIRMAK”
Toplantı sonrası konuşan RSP Teknik Okulları Müdür Yardımcısı ve PISA Koordinatörü Samet Sönmez, “PISA’nın temel amacı, öğrencilerin okulda öğrendikleri bilgi ve becerileri günlük yaşamda kullanma becerisini ölçmektir. Ayrıca gençlerimizi daha iyi tanımak; onların öğrenme isteklerini, derslerdeki performanslarını ve öğrenme ortamları ile ilgili tercihlerini daha açık bir biçimde ortaya koymaktır. PISA’da zorunlu eğitimin sonunda örgün eğitime devam eden 15 yaş grubundaki öğrencilerin; Matematik okuryazarlığı, Fen Bilimleri okuryazarlığı ve Okuma Becerileri konu alanlarının dışında, öğrencilerin motivasyonları, kendileri hakkındaki görüşleri, öğrenme biçimleri, okul ortamları ve aileleri ile ilgili veriler toplanmaktadır. Bu veriler değerlendirilerek ülkelerin eğitim seviyesindeki sıralaması belirlenmektedir. Biz de öğrencilerimize verdiğimiz kaliteli eğitimin bu konu da öğrencilerimizi geliştirdiğini düşünüyoruz. Tüm okulumuzda afişler, el ilanları ve bu konunun işleneceği dersler ile PİSA bilincini öğrencilerimizde oluşturmak istiyoruz.” dedi.
“BAŞARI GRAFİĞİNİ ORTAYA ÇIKARMAK İÇİN TESTLER UYGULANIYOR”
Proje hakkında bilgilendirme yapan İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ölçme ve Değerlendirme Merkezi Matematik Öğretmeni Münibe Gülle, “PISA uygulaması kâğıt-kalem ve bilgisayar tabanlı olmak üzere iki türlü olarak uygulanmaktadır. Bilgisayar Tabanlı değerlendirmede kâğıt-kalem uygulamasında kullanılan sorular interaktif olarak hazırlanmış biçimde bilgisayar ortamında öğrencilere sunulmaktadır. Öğrenciler, taşınabilir belleklere yüklenmiş sorulara kendilerine verilen şifreler aracılığıyla erişebilmektedir. Uygulamada karmaşık çoktan seçmeli, açık uçlu, kapalı uçlu gibi değişik soru türleri yer almaktadır. Ayrıca öğrencilerin başarılarını etkileyen değişkenler hakkında bilgi toplamak amacıyla öğrencilere, öğretmenlere ve okul yöneticilerine anketler uygulanmaktadır.” ifadelerini kullandı.
“RSP KENDİ KATEGORİSİNDE TEK”
Türkiye genelindeki Özel Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri arasında bir tek Rahmiye Sare Palalı Teknik Okullarının seçildiğini ifade eden Okul Müdürü İbrahim Çakal ise “PISA 2021 Pilot Uygulaması için ülkemizde seçilen 43 okuldan biri olmak, ilimizde Dinar Fen Lisesi ile birlikte seçilen iki okuldan biri olmak ve Türkiye’de Özel Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri arasında seçilen tek okul olmak bizi gururlandırdı.” şeklinde konuştu.