RSP Koleji 10'uncu yılın gururunu yaşıyor
Türkiye'de OSB'ler içerisindeki özel okullar arasında en büyük olma ünvanını taşıyan RSP Koleji 10'uncu yılında 1500 öğrenci ve 100 öğretmen sayısına ulaşmanın mutluluğunu yaşıyor. RSP'den mezun olan öğrencilerin bir işe yerleşme oranı ise % 100
Ülkemiz endüstrisinin en önemli ihtiyacı olan nitelikli bireylerin yetiştirilmesi amacıyla Organize Sanayi Bölgelerinde “Özel Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri” kurulması, geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması devletin öncelikli hedefleri arasında yerini aldıktan sonra Afyonkarahisar organize Sanayi Bölgesi içerisinde kurulan Afyonkarahisar Özel Rahmiye Sare Palalı Koleji 10’uncu yılını tamamlamanın mutluluğunu yaşıyor.
KİRALIK BİNADA
240 ÖĞRENCİ İLE BAŞLADI
2010 yılında Resmi Gazetede yayımlanan “İstihdam ve Mesleki eğitim ilişkisinin geliştirilmesi” eylem planında, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Milli EğitimBakanlığı arasında imzalanan protokolde ve Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Kanun ve Yönetmeliğinde Organize Sanayi Bölgeleri içerisindeki özel eğitim kurumları açıklanıp teşvik edilmeye başlandı.
Bu teşvik kapsamında Afyon Batı Özel Eğitim Hizmetleri Limited Şirketi’nin Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi içerisinde “Palalı Holding ve Batı Dersanesi” ortaklığı ile kurulan “AOSB Rahmiye Sare Palalı Teknik Okulları” ilimizin ve OSB’nin ihtiyacı olan nitelikli bireyler yetiştirmek hedefiyle 15 Eylül 2014 itibariyle eğitim öğretim hizmetine başlamıştı. Okul, 2. yılında gelen yoğun talep üzerine kiralık olarak faliyete başladığı Organize Sanayi Bölgesi 1. Cad. 13. Sok. No:2’deki binasından kontenjanını 4 kat arttırarak yeni ve modern binasında 2015-2016 eğitim-öğretim yılına taşınmıştı.
Okul, özel okul olmasına yani kolej eğitimi vermesine rağmen, velilerin öğrenim için hiçbir ücret ödemediği Rahmiye Sare Palalı Koleji’nde 104 yılında 240 öğrenci ile başlanan yolculuk 10’uncu yılda 1500 öğrenci, 100 öğretmen ve 20 çalışan seviyesine ulaştı.
ÖĞRENCİLER PARA ÖDEMİYOR
AMA KOLEJ EĞİTİMİ ALIYOR
Dersanecilik sürecinde edindikleri eğitim öğretim tecrübelerini, yetişmiş öğretmen kadrolarıyla ve okulla bütünleştirerek öğrencilerin daha nitelikli yetişmelerini ve sanayiye katılımını sağlıklı bir şekilde gerçekleştirmelerini hedeflediklerini belirten RSP Kurucusu Mahmut Önder Artuk, “Okulda gerek fen-matematik ağırlıklı zorunlu derslerde gerekse seçmeli derslerde üniversite seçme sınavına yönelik hazırlık programları uygulanmaktadır. Hafta sonları dersanede verilen programlar 4 yıllık eğitim öğretim süreci içerisinde hafta içine dağıtılarak hem veli mali külfetten kurtulmakta, hem de öğrencilerimizin hafta sonları serbest hale getirilerek profesyonel yönlendirmelerle kendilerini kültürel alanda sanatsal ve kişisel gelişim alanlarında donanımlı insanlar olarak yetiştirmeleri sağlanmaktadır.” dedi.
Okul sanayi işbirliği ile 4 yıllık eğitim sonucunda doğrudan iş hayatına atılmak isteyen öğrencilerin günümüz teknolojisinde endüstrinin ihtiyaçlarına cevap verebilecek yeterlilikte yetiştirilecek ve öğrencilerden başarılı olanların alanlarına göre mühendislik fakültelerine öncelikli olarak gönderildiklerini belirten Mahmut Önder Artuk, “Kolejimiz öğrencileri diğer fakültelere giderken hiçbir puan ve hak kaybına uğramazken mühendislik fakültelerine giderken ek puan alabildikleri gibi sadece kendilerine özel üniversite kontenjanlarından faydalanabiliyorlar. Kolejimiz, mühendislik fakülteleri hedefi olan öğrencilerimize çok önemli avantajlar sunan bir eğitim kurumudur. İlimiz ve OSB’nin genel ihtiyacı dikkate alınarak Gıda, Elektrik-Elektronik, Makine Teknolojisi ve Motorlu Araçlar alanları açılmış olup ihtiyaç duyulan alanlar da açılacaktır” dedi.
MEZUNLARIN TAMAMI
İŞ SAHİBİ OLDU
Türkiye’de OSB’ler içerisindeki kolejler arasında en büyüğü olma ünvanı taşıyan RSP’den mezun olan öğrencilerin yüzde 100 oranında işa yerleştirme oranı bulunduğunu belirten Artuk, “Bizi en çok memnun eden hiçbir işsiz öğrencimizin bulunmamasıdır. Öğrencilerimizi meslek sahibi yaptığımız gibi sosyal sorumluklarımızı da ihmal etmemeye çalışıyoruz. 5 rehberlik öğretmenimiz çocuklarımızın sorunları ile birebir ilgilenmekteler. Örneğin geçtiğimiz yıllarda bir öğrencimizin sadece yumurta yiyerek beslendiğini tespit etmişti rehberlik öğretmenlerimiz. Konuyu araştırdığımızda öğrencimizin ailesinin ayrıldığını, öğrencimizin de sadece yumurta pişirmeyi bilmesi nedeniyle aylarca yumurta ile beslendiğini belirlemiştik. Sonrasında rehberlik öğretmenlerimiz öğrencimizle özel olarak ilgilenmiş, öğrencimize okulumuzdan yemek ve evine tabldot götürme imkanı tanıdık. Bugün sevinerek görüyoruz ki bu öğrencimiz bir meslek ve işyeri sahibi olmuş konumda. Bunun gibi bir çok örnek sıralayabiliriz. Çocuklarımıza meslek kazandırmakla birlikte toplumdaki durumlarını da sağlamlaştırmaya çalışıyoruz.” dedi.