Romanlar Derneği açıldı

Afyonkarahisar Romanlar Derneği hafta sonu yapılan törenle hizmete açıldı   Afyonkarahisar Romanlar Derneği açılış töreni 19 Mart Cumartesi günü Sahipata Mahallesi Şehitler Camii karşısı No: 13 adresinde düzenlenen törenle gerçekleştirildi. 'AFYON'DA ROMAN DERNEĞİ'NE İHTİYAÇ VARDI' Açılış töreninin sunumunu ve ilk konuşmayı Alevi Kültür Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Mustafa Güllü yaptı. Romanlar Derneği'nin bir ihtiyaçtan doğduğunu [&hellip]

Afyonkarahisar Romanlar Derneği hafta sonu yapılan törenle hizmete açıldı

Afyonkarahisar Romanlar Derneği açılış töreni 19 Mart Cumartesi günü Sahipata Mahallesi Şehitler Camii karşısı No: 13 adresinde düzenlenen törenle gerçekleştirildi.
“AFYON’DA ROMAN DERNEĞİ’NE
İHTİYAÇ VARDI”
Açılış töreninin sunumunu ve ilk konuşmayı Alevi Kültür Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Mustafa Güllü yaptı. Romanlar Derneği’nin bir ihtiyaçtan doğduğunu söyleyen Güllü, “Afyonkarahisar’da Romanlar Derneği’ne ihtiyaç olduğu ortaya konuldu. Derneğimizin Başkanı Satılmış Koldemir ben bu derneği kuracağım dedi. Bizler de kendisine yardımcı olduk. Afyonkarahisar’da Romanlar Derneği faaliyetlerine başladı. Tabii bu çalışmalarımız Afyonkarahisar Hacı Bektaş Veli Derneği ile beraber ilimizdeki Sultandağı, Çay, Uyanık, Dinar ilçemizde merkezdeki tüm Roman kardeşlerimizle birlikte çalışmalara devam edeceğiz.” dedi.
“VALİMİZ ALEVİ VE ROMAN
TOPLUMUNA BÜYÜK KATKILAR VERİYOR”
Alevi Kültür Derneği Şube Başkanı Mustafa Güllü, Afyonkarahisar’da şu anda Cemevi eksiği kalmadığını belirtti. Güllü, “Alevi köylerimizin hepsinde cemevlerimiz vardır. Fakat eksikler olan yerlerde İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun talimatlarıyla şu anda Valimiz Sayın Gökmen Çiçek’in önderliğinde gerçekten Afyonkarahisar’da Alevi toplumuna, Roman toplumuna çok büyük katkılar verilmektedir” diye konuştu.
“SAHİPATA MAHALLESİ VE
ROMANLARIN 7-24 EMRİNDEYİZ”
AK Parti İl Başkan Yardımcısı Fatih Okyar törende yaptığı konuşmada, “Romanlar Derneğinin açılmasına gerçekten çok sevindim. Biz AK Parti İl Başkanlığı olarak her zaman Roman vatandaşlarımızın yanındayız. Afyonkarahisar ve ülkemiz için elimizden gelen ne varsa Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde biz üzerimize düşen herşeyi yapmaya hazırız. Sahipata Mahallemizin ve Roman vatandaşlarımızın 7-24 emrindeyiz” şeklinde konuştu.
“AFYON BELEDİYESİ ROMANLAR’IN YANINDA”
Afyonkarahisar Belediyesi Muhtarlık ve Sosyal Hizmetler Müdürü Mustafa Demirhüyük, Romanlar Derneği açılışının hayırlara vesile olmasını diledi. Demirhüyük, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in selamlarını ileterek Zeybek’in acil işi nedeniyle törene katılamadığını ifade etti.
“SULTANDAĞI OLARAK
KALABALIK ŞEKİLDE KATILDIK”
Sultandağı Belediye Başkanı Mehmet Aldırmaz törende yaptığı konuşmada Romanlar Derneği açılışının hayırlara vesile olmasını diledi. Aldırmaz, Sultandağı ilçesinde ellerinden geldiğince her türlü hizmeti yapmaya çalıştıklarını söyledi. Aldırmaz, “Afyonkarahisar Romanlar Derneği açılış törenine Sultandağı ilçesi olarak kalabalık şekilde katıldık. Katılmaktan büyük bir memnuniyet duyduk. Açılışınız hayırlı, uğurlu olsun. Her zaman emrinizdeyiz. Bir ihtiyaç olduğunda hem Afyonkarahisar’da hem de Sultandağı’nda yardımcı olmaya varız.” ifadelerini kullandı.
“HER TÜRLÜ İŞLEMDE YANINIZDAYIZ”
İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Abdurrahman Özdilekler şunları söyledi: “Soğuk bir günde sıcak bir açılışa katılmaktan dolayı çok mutluyum. Sayın Valimiz Gökmen Çiçek’in selamları var. Açılış törenine kendileri son dakikaya kadar katılmayı çok istedi. Ama Ankara’dan gelen misafirlerle toplantısı devam ettiği için katılamadı. Mustafa Güllü ve Satılmış Koldemir Başkanlarımız müdürlüğümüze derneğin kurulması için geldiklerinde çok sevindik. Hemen hızlı bir şeklide derneği kurduk. Afyonkarahisar Valiliği olarak yapılacak her türlü işlemde yanınızdayız.”
“ETNİK KÖKEN AYIRMADAN
BİZLER DE VARIZ”
Türkiye Değişim Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Kadir Uysal, partisinin Lideri Mustafa Sarıgül’ün Romanlar’a dernek kurdukları için teşekkür ettiğini iletti. Uysal şöyle konuştu: “Sahipata Mahallesinde Roman kardeşlerimize, dernek yönetimine ve Dernek Başkanı Satılmış Koldemir’e Romanlar Derneğinin hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Bilindiği üzere Romanlar bizlerin canıdır, kanıdır, herşeyidir. Etnik köken ayırmadan her zaman için inşallah bizlerde varız. İhtiyaçlarında, isteklerinde her daim bizlerde yanlarındayız.” Açılış töreni Fatih Okyar’ın okuduğu aşır, Şehitler Camii İmam Hatibinin yaptırdığı toplu duanın ardından kurdele kesimi ile tamamlandı. Dernek Başkanı Satılmış Koldemir ve Roman vatandaşlar müzik eşliğinde Roman havası oynadılar.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme