Robotlarını yarıştırdılar – Kocatepe Gazetesi

Milli Eğitim Bakanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Selçuklu İlkokulu’nun koordinatörlüğünde düzenlenen İlkokullar Arası Ulusal Robot Yarışması Cumartesi günü Fen Lisesi Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Afyonkarahisar dışından da geniş katılımın olduğu yarışma saat 9.00’da yarışmacıların kayıtları ile başladı.'BİLGİ PAYLAŞTIKÇA ÇOĞALACAKTIR'Yarışma öncesinde katılımcılara hitap eden Selçuklu İlkokulu Müdürü Eralp Ekrem Geçe, 'Dünyada hızlı gelişme gösteren robotik bilimi, [&hellip]

Milli Eğitim Bakanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Selçuklu İlkokulu’nun koordinatörlüğünde düzenlenen İlkokullar Arası Ulusal Robot Yarışması Cumartesi günü Fen Lisesi Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Afyonkarahisar dışından da geniş katılımın olduğu yarışma saat 9.00’da yarışmacıların kayıtları ile başladı.
“BİLGİ PAYLAŞTIKÇA ÇOĞALACAKTIR”
Yarışma öncesinde katılımcılara hitap eden Selçuklu İlkokulu Müdürü Eralp Ekrem Geçe, “Dünyada hızlı gelişme gösteren robotik bilimi, bu konuda duyulan ihtiyacı da arttırmaktadır. Bu ihtiyaç doğrultusunda günümüzde robotik biliminin genç yaşlarda eğitimine başlanması hızla yaygınlaşmaktadır. Bu eğitim sürecinin gençleri robotik alanında geliştirmenin yanında, bilim ve teknoloji alanına da yönlendirmekte ve bu alanda yapılacak çalışmalara zevk ve ilgiyle katılmaları yönünde motive etmektedir. Bizler de Selçuklu İlkokulu olarak, hayatımızın olmazsa olmazı haline gelen teknolojiye ayak uydurabilmek ve hatta teknolojiyi üretip dünyaya yön verebilmek için okulumuzda robotik kodlama faaliyetlerini öğrencilerimize sunduk. Geçen yıl başladığımız robotik kodlama faaliyetleri ile okulumuzda ders saatleri dışında 300’e yakın öğrencimize robotik ve kodlama alanında eğitimler veriyoruz. Bu eğitimler sayesinde bu yıl ilkini düzenlediğimiz bu yarışma ile öğrencilerimizin hem kendi ürünlerini sergileme hem de diğer öğrencilerin ürünlerini inceleme fırsatı bulmalarını istedik. Çünkü bilgi paylaştıkça çoğalacaktır. Bugün ilkini düzenlediğimiz Ulusal Robot Yarışmasına 23 ilden toplamda 71 takım, 143 öğrenci, 59 idareci ve öğretmen katıldı. Bizlerin ve ülkemizin gelişimine katkı sağlayan ve bu alanda desteklerini esirgemeyen tüm mesai arkadaşlarıma ve değerli öğretmenlerime teşekkür ederim.” dedi.
“TEKNOLOJİYİ SAĞLIKLI KULLANMALIYIZ”
İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, teknolojik gelişmelerle birlikte çocukların bu alanla daha fazla içli dışlı olduğunu söyledi. Teknolojiyi sağlıklı kullanmak gerektiğini vurgulayan Yalçın, “Günümüzde yaşanan teknolojik gelişmelerle çocuklarımız teknoloji ile daha çok içli dışlı olmalarını sağlamıştır. Artık bilgisayarlarla daha çok teknoloji hayatımıza girmiş bulunmakta. İşte böyle baş döndürücü bir hızla gelişen teknolojik dünyada, çocuklarımızın daha sağlıklı bir şekilde yaşayabilmesi, bu teknolojiyi daha sağlıklı bir şekilde kullanabilmeleri için onları geleceğe mutlaka hazırlamak zorundayız. Eğer eğitimciler olarak öğrencilerimizi geleceğe hazırlamazsak, onları ilgisiz bırakırsak, onlar yanlış yönlendirmelerle teknolojinin kurbanı olmaya mahkum olacaklardır. İşte o sebeple ilimizde de olduğu gibi robotik çalışmaları, kodlama çalışmaları hızla devam etmekte. Bu çalışmalar kapsamında zaman zaman öğrencilerimiz yarışma imkanı da bulmaktadır. İşte bunlardan bir tanesi de bugün Selçuklu İlkokulu Müdürlüğü’nün koordinesinde ilkokullar arasında düzenlenen ulusal robot yarışmasıdır. Öncelikle misafirlerimize hoş geldiniz diyorum. Sevgili öğrenciler, teknolojiyi muhakkak kullanacağız. Eğer dünya ile rekabet edebileceksek, etmek istiyorsak, kendi akranlarımızla yarışmak, üretmek istiyorsak mutlaka teknolojiyi kullanmamız gerekiyor. Ancak bu teknolojiyi dünya insanlarına zarar vermeyecek şekilde kullanmak zorundayız. İl dışından gelen ve burada bulunan tüm öğrencilerime başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.
Yarışmacılar arasında kura çekimi gerçekleştirilirken, Selçuklu İlkokulu öğrencileri tarafından sergilenen halk oyunu gösterisinin ardından yarışma başladı. Dereceye giren öğrencilere düzenlenen ödül töreni ile kupaları verildi.

Bakmadan Geçme