Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Robomino Kulüp’te geleceğin bireyleri yetiştirilecek

Robomino Kulüp’te geleceğin bireyleri yetiştirilecek

Romino Robotik Kodlama, Akıl ve Zekâ Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Sorumlusu emekli eğitimci Ahmet Hidayet Şahintepe, analitik düşünme becerileri, olay veya durumlar arasındaki ilişkileri görebilme yetisi kazanmaya yönelik aktivitelerle geleceğin bireylerinin yetiştirileceğini söyledi

 

Romino Robotik Kodlama, Akıl ve Zekâ Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Sorumlusu Ahmet Hidayet Şahintepe çağın kendine güvenen donanımlı ve yeterli bireylerinin yetişmesine nasıl katkı sağladıklarını gazeteniz Kocatepe’nin muhabirine anlattı.
Burcu Aydın: Robotik Kodlama, Akıl ve Zekâ Oyunları eğitimi son dönemde neden önemseniyor?
Ahmet Hidayet Şahintepe: Kâinatın yaratıcısı, küçük bir kâinat olan insanı, insan beynini yaratan, Rabbimizin ilk emri bilindiği gibi oku yani ikradır. Yani, Rabbimiz Zümer Suresi’nin 9. ayetinde ‘Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?’ diye insanlığı uyarmaktadır. Okumanın, bilgi edinmenin önemine dikkat çekmektedir. Peygamber Efendimiz de diyor ki, ‘İlim öğrenmek kadın-erkek her Müslüman’a farzdır.’ ‘Bilim müminin kaybolan malıdır. Nerede bulursa almalıdır.’ ‘Bilim Çin’de de olsa gidin alın.’ emrini veriyor. Çin’de de olsa deyince çok eski bir Çin atasözü diyor ki, ‘Planınız bir yıl içinse pirinç ekin. Planınız 10 yıl içinse ağaç dikin. Planınız yüz yıl içinse insanları eğitin.’ Hz. Ali de diyor ki, ‘Çocuklarınızı sizin yaşadığınız çağa göre değil onların yaşacakları çağa göre yetiştirin.’ O halde, çocuklarımızı 2025-2071’li yıllarda inşallah yaşayacakları gerçeğine göre yetiştirmek zorunda olduğumuz bariz bir gerçektir. Malum olduğu üzere 1071’ler tarihimizin dönüm noktasıdır. Zaferlerin yıldönümüdür. 2071’ler Türk çocuklarının yarının büyüklerinin çağlar açacağı zaferlerin dönüm noktası olacaktır. İşte çağın gereği doğrultusunda Robimino Robotik Kodlama, Akıl ve Zekâ Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü olarak çocuklarımız çağın gereklerine göre hazırlamak için çaba sarf ediyoruz.
Burcu Aydın: Peki, Romino Robotik Kodlama, Akıl ve Zekâ Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü faaliyetleri nelerdir?
Ahmet Hidayet Şahintepe: Endüstri 5.0, toplum odaklı insansız teknolojileri kapsar. Öyle bir çağda yaşıyoruz ki teknolojik gelişim artık kabuk değiştirir hale geldi. Bu nedenle gelişen ve değişen dünyada öğrencilerimizi yazılım konusunda yetiştirmeye gayret ediyoruz. Robotik kodlama en kısa özeti ile robotun veya bilgisayar programının okuyabileceği ve yürütebileceği yazılı talimatlardır. Robotik kodlama sadece verilen materyalin kodlanması demek değildir. Eldeki materyaller ile çalışan bir ürün ortaya koymak robotik kodlamanın yaratıcılık kısmında yer almaktadır. Önce hayal edilir, ürün tasarlanır ve kodlanarak çalışır hale getirilerek yaratıcılığın kazanılması sağlanır.
Burcu Aydın: Kodlama eğitim v.d öğrencilere katkıları nelerdir?
Ahmet Hidayet Şahintepe: Bir ro-botun kodlanması süresinde ortaya çıkan tüm sorunlar, öğrencilerin sorun çözme becerilerini yaparak yaşayarak kazanmalarını sağlar. Robotik kodlamanın öğrencilere pek çok faydası vardır. Analitik düşünme becerileri kazandırır. Olay veya durumlar arasındaki ilişkileri görebilmesini sağlar. Yaratıcı düşünmesine yardımcı olur. Problem çözme yeteneğini arttırır. Makinelerin çalışma mantığını kavramasına, sistematik düşünmesine, iş birlikçi öğrenmeye yardımcı olur.
Burcu Aydın: Robomino Kulübünde robotik kodlama başta olmak üzere başka nelerin eğitimi verilmektedir?
Ahmet Hidayet Şahintepe: Uydukent semtinde hizmet veren Kulübümüzde robotik kodlama ile birlikte temel elektronik eğitimi, 3 boyutlu tasarım, 3 boyutlu yazıcı, akıl zekâ oyunları ve satranç eğitimleri verilmektedir. Akıl ve Zekâ Oyunları çocukların zihinsel, fiziksel ve sosyal gelişimlerine katkı sağlayan oyun tabanlı öğrenme metodudur. Kulübümüz, Akıl ve Zekâ Oyunları Federasyonu ile imzalanan protokol çerçevesinde eğitim vermekte olup il genelinde Akıl ve Zekâ Oyunları Turnuvaları düzenleyerek, ulusal çapta yapılacak olan turnuvalara katılmak üzere lisanslı sporcular yetiştirecektir. Kulübümüzde Okul öncesi, İlkokul ve Ortaokul öğrencilerine yönelik alanında uzman eğitmenlerimiz ile sosyal mesafe ve hijyen kuralları çerçevesinde en fazla 4 öğrenci faaliyetler düzenlenmektedir. Gönülle Eğitmenlerimiz Bekir Koyuncu ve Gökhan Şahintepe tarafından çocuklarımız yaşlarına göre değerlendirilmektedir. >> Burcu AYDIN’IN ÖZEL Röportajı