• Haberler
  • Genel
  • Robert Koleji öğrencileri TEGV kütüphane projesini tamamladı

Robert Koleji öğrencileri TEGV kütüphane projesini tamamladı

İstanbul Robert Kolej'den 13 öğrenci, Topluma Hizmet dersi kapsamında gerçekleştirdikleri proje ile TEGV Afyonkarahisar Eğitim Parkı'na kitap bağışında bulunmak üzere 3 gün boyunca Afyonkarahisar'daydı 3 Nisan 2011 Pazar günü öğretmenleri İle beraber TEGV Afyyonkarahisar Eğitim Parkı'na gelen 13 öğrenci, topladıkları 1000'in üzerinde kitabı tek tek etiketleyerek kütüphaneye yerleştirdiler. Kütüphaneye bağış olarak bir de bilgisayar sağlayan [&hellip]

Robert Koleji öğrencileri TEGV kütüphane projesini tamamladı

İstanbul Robert Kolej’den 13 öğrenci, Topluma Hizmet dersi kapsamında gerçekleştirdikleri proje ile TEGV Afyonkarahisar Eğitim Parkı’na kitap bağışında bulunmak üzere 3 gün boyunca Afyonkarahisar’daydı

3 Nisan 2011 Pazar günü öğretmenleri İle beraber TEGV Afyyonkarahisar Eğitim Parkı’na gelen 13 öğrenci, topladıkları 1000’in üzerinde kitabı tek tek etiketleyerek kütüphaneye yerleştirdiler. Kütüphaneye bağış olarak bir de bilgisayar sağlayan Robert Kolej öğrencileri, kitapların envanterini de hazırlayarak bir sistem kurdular.
Yaşadığı toplumun sorunlarına duyarlı ve gönüllülük bi-linci kazanan bireyler olma hedefiyle çalışma yapan öğrenciler, 50 saatlik topluma hizmet puanını, tespit ettikleri bir kuruma destek olarak tamamlıyorlar. TEGV Afyonkarahisar Eğitim Parkı’nın kütüphanesine kitap sağlayabilmek için çeşitli gelir getirici faaliyetler ve kampanyalar düzenleyen 13 öğrenci, 1000’in üzerinde kitap, 1 bilgisayar, 1 fotokopi makinesi ile kütüphaneyi bizzat oluşturmak üzere, eğitim parkı ziyaretini gerçekleştirdiler.
Kütüphaneyi düzenleyen öğrencilerin en keyif aldıkları bölüm ise, çocuklarla 2 gün boyunca etkinlik yapmaları oldu. Eğitim Parkı’na gelen çocuklarla drama, origami, kitap okuma, kütüphane eğitimi gibi etkinlikler yapan Robert Kolej öğrencileri, çocuklara gitar ve flüt dinletisi de sundular. Hem TEGV’li çocukların hem de gönüllü bir faaliyet yapmanın mutluluğunu yaşayan öğrencilerin çok keyif aldığı sosyal sorumluluk projesi 5 Nisan 2011 Salı günü tamamlandı. Robert Kolej öğrencileri seneye de gelmek istediklerini söyleyerek, Afyonkarahisar’dan ayrıldılar.

Bakmadan Geçme