Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Rıza Çerçel Kültür Merkezi, yenilenen yüzü ile sanatseverlerin hizmetinde

Rıza Çerçel Kültür Merkezi, yenilenen  yüzü ile sanatseverlerin hizmetinde

Afyon Kocatepe Üniversitesi M. Rıza Çerçel Kültür Merkezi’nin “Kültür ve Sanat Merkezi”
olarak tasarlanan yeni alanları, “Kent Sanat Buluşması” adlı karma sergi ile birlikte açıldı

 

Yeniden yapılandırılan alanların ve karma serginin açılışına Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Afyonkarahisar İdare Mahkemesi Başkanı Mustafa Halil Yiğit, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Boztepe, İl Jandarma Komutanı Albay Yılmaz Kırgel, Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, AKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şuayıp Özdemir, Prof. Dr. Murat Peker ile öğretim elemanları ve il protokolü katıldı.
SERGİDE 110 ADET
ESER YER ALIYOR
Serginin açış konuşmasını gerçekleştiren Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AKÜ’nün şehir merkezi ile tek irtibat noktasının M. Rıza Çerçel Kültür Merkezi olduğunu ifade etti. M. Rıza Çerçel Kültür Merkezi ve karma sergi hakkında bilgiler veren Karakaş, “Kültür ve Sanat Merkezi binamız bodrum, zemin ve 1. kat olmak üzere toplam bin 194 metrekare kapalı alana sahiptir. Birinci derece kültür varlığı olarak kayıtlı binamız, 314 metrekare taban alana oturmaktadır. Yeniden tasarlanan alanlarıyla şehrimize yepyeni bir soluk katacak olan Rıza Çerçel Kültür ve Sanat Merkezimiz bünyesinde açılışını gerçekleştireceğimiz karma sergimizde Güzel Sanatlar Fakültemiz bünyesinde yer alan Geleneksel Türk Sanatları, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, Resim, Seramik, Sinema ve Televizyon Bölümlerimizde 25 öğretim elemanımızın 110 adet eseri yer alıyor” diye konuştu.
ORTAK ETKİNLİKLER DÜZENLENEBİLECEK
Rıza Çerçel Kültür Merkezinde sanatın farklı dallarında kişisel ve karma sergiler düzenlemeye ve atölye çalışmaları yapmaya devam edeceklerini belirten Karakaş, şunları kaydetti:
“İlimize gelen yerli ve yabancı misafirlerimiz içinde kültür ve sanat alanında önemli bir cazibe noktasına dönüşeceğine inandığımız ilimizin tanıtımına katkı sunacak merkezimizde yıl boyunca sanatın farklı dallarında kişisel ve karma sergiler düzenlemeye, atölye çalışmaları yapmaya devam edeceğiz. Faaliyetlerimiz elbette bununla sınırlı kalmayacak, başta Devlet Konservatuvarımızın konser ve dinletileri olmak üzere öğrenci kulüp ve topluluklarımızın, diğer akademik birimlerimizin şehrin kültür hayatına doğrudan katkı sağlayacak pek çok faaliyeti yer alacak. Ayrıca ilimiz sivil toplum kuruluşları ve kamu kuruluşları ile ortak yapılacak faaliyetleri, burada özellikle zemin katta yer alan 100 kişilik çok amaçlı salonumuzda gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Sürekli Eğitim Merkezimizin pandemi dolayısıyla hâlihazırda çevrim içi sürdürdüğü halka açık eğitim programlarının da Afyonkarahisarlı hemşerilerimize daha rahat ulaştırabilmek amacıyla burada gerçekleştireceğiz. Kültür ve Sanat Merkezimizin yeni yüzünün oluşmasında emek harcayan Güzel Sanatlar Merkezi personelimize, Rektörlük birimlerimize, özellikle Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı ve İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı personelimize teşekkür ediyorum. İlimizin kültür ve sanat hayatına önemli katkılar sunacak olan merkezimizin hayırlı olmasını diliyorum.”
“ŞEHRİMİZİN KALBİ
BURADA ATACAK”
Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek de M. Rıza Çerçel Kültür Merkezinin üniversite ile şehir arasında tek mekânsal bağ olduğuna dikkat çekerek, “Aslında kalpten kalbe çok büyük bağımız var. Sürekli beraberiz ama mekânsal olarak tek bağlantı burası. Birçok kurum buraya talip oldu ancak Rektör Hocamız burayı kimseye vermek istemedi ve amacına uygun bir şekilde kullanmak, şehrin tanıtımına ve sanatsal etkinliklerle değerlendirmek istediğini belirtti. Afyonkarahisar farklı bir il. Bu şehir gerçekten çıtayı yükseltmiş bir il. Sokakları konuşan gizemli bir şehir. Bu şehrin bu tür binalarının gerçekten işlevsel olmaya çok ihtiyacı var. Dışarıdan çok misafir alan bir iliz. Bu tür binaları iyi kullanmalıyız. İnşallah şehrimizin kalbi burada atacak. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi. >> Kocatepe Haber Merkezi

 

SERGİDE FARKLI TEKNİKLERİ GÖRMEK MÜMKÜN

 

AKÜ M. Rıza Çerçel Kültür ve Sanat Merkezinin yenilenen alanında açılan ilk sergi olan “Kent Sanat Buluşması” isimli sergide; AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanlarına ait seramik, tuval üzerine yağlı boya, tuval üzerine akrilik ve karışık teknik, özgün baskı, gravür, serigrafi, linol baskı, geleneksel tepme keçe, dokuma, fotoğraf, dijital baskı ve video teknikleri kullanılarak hazırlanan toplam 110 adet eser yer aldı.

 

HES KODU İLE GİRİLECEK

 

30 Aralık 2020 tarihine kadar devam edecek olan karma sergi, pandemi koşullarına uyularak, Hayat Eve Sığar (HES) kodu ile ziyaret edilebilecek.

 

KOCATEPE DUYURMUŞTU

 

AKÜ’nün Rıza Çerçel Kültür Merkezi’ni yenileyerek şehre kazandıracağını ilk olarak Gazeteniz Kocatepe, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ile yapılan röportajda duyurmuştu.