Risk almaktan çekinmeyin – Kocatepe Gazetesi

İl İdare Kurulu, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nun başkanlığında toplandı. Vali Balkanlıoğlu, daire müdürlerine hitaben 'İnisiyatif almak gerekiyor. Riske girmekten çekinmemek gerek' dedi Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, İl İdare Kurulu'na başkanlık etti. Atatürk Kültür Merkezi'ndeki toplantıya, daire müdürleri katıldı. Vali İrfan Balkanlıoğlu, daire müdürlerinin risk almaktan çekinmemesi gerektiğini belirtti. Balkanlıoğlu, 'İnisiyatif almak da gerekiyor. Bir yerde [&hellip]

Risk almaktan çekinmeyin

İl İdare Kurulu, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun başkanlığında toplandı. Vali Balkanlıoğlu, daire müdürlerine hitaben “İnisiyatif almak gerekiyor. Riske girmekten çekinmemek gerek” dedi

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, İl İdare Kurulu’na başkanlık etti. Atatürk Kültür Merkezi’ndeki toplantıya, daire müdürleri katıldı. Vali İrfan Balkanlıoğlu, daire müdürlerinin risk almaktan çekinmemesi gerektiğini belirtti. Balkanlıoğlu, “İnisiyatif almak da gerekiyor. Bir yerde bir şey yapılacaksa riske girmekten çekinmemek gerek. Para yemişsek, birine haksızlık yapmışsak orada mesul oluruz. Kanuna aykırı bir şey yapmadığımız zaman, kamudaki arkadaşlarımız karar almaktan çekinmesinler. İnisiyatif almaktan çekinmeyin. Yukarıya bir soralım deyince yukarısı yapmayın diyor. Bu sefer yapmak da doğru olmuyor. Bir konuyu ilk bunu uygulayan sizler olun. Belki örnek olursunuz, bağlı bulunduğunuz Bakanlık, bu uygulamanızı genelge ile örnek gösterir” dedi.
TASARRUF HATIRLATMASI
Balkanlıoğlu, devlete ait araç-gereçlerin de tasarruflu bir şekilde kullanılması gerektiğini hatırlatarak “Standardı yükselteceğiz inşallah. Bize emanet edilen paraları, araç gereci tasarruflu kullanmak da görevlerimiz arasında. Yazışmaları, bir akıl ürünü olacak şekilde üretmenizde yarar var. Hele hele üst mercilere gönderdiğiniz yazıları, özenerek yazdığınızda görevinizi ne kadar sevdiğinize karine teşkil ediyor” ifadelerini kullandı.
PROJE HAZIRLAYABİLİRSİNİZ
Avrupa Birliği ya da Kalkınma Ajansları’nın çeşitli zamanlarda proje teklif çağrısına çıktıklarını hatırlatan Balkanlıoğlu “Avrupa Birliği’nden, Kalkınma Ajansı’ndan Proje teklif çağrıları geliyor. Bizim AB Ofisi de dönem dönem ilan ediyor. Kurumlarınızla veya tek başınıza projeler hazırlarsanız, fonlardan destekle bunları yapabiliyorsunuz. Türkiye de bu fonların pek çoğuna katkıda bulunuyor. Kabul edilebilir bir proje üretmezseniz, o fondan yararlanamıyor. Bunları çok ustaca yapan iller var. Bunlara da özen gösterirseniz memnun oluruz” dedi.
“DÜNYADA NAMIMIZ YÜRÜDÜ”
Dünya Sağlık Örgütü tarafından Güvenli Trafik Projesi’nde Ankara ve Afyonkarahisar’ın pilot il olarak ilan edildiğine dikkat çeken Balkanlıoğlu, şöyle devam etti:
“Dünya Sağlık Örgütü tarafından Güvenli Trafik Projesi’nde pilot il seçildik. Dünyanın en düşük emniyet kemeri uygulaması yapılan il durumundaydık. Bu proje yürütülüyordu. Ne zaman ki maalesef trafikçi arkadaşlardan bu işi takip edin dedik, ciddi uygulanınca örnek il olduk. Dünyada namımız yürüdü. Cezaya gerek kalmadan emniyet kemerini dikkate almamız gerekir. Emniyet kemeri sizleri ve bizlere hayata bağlar.” (Kocatepe)

Müftü Kaya veda etti

İl İdare Kurulu toplantısında İl Müftüsü Mustafa Kaya, bir veda konuşması yaptı. Diyanet İşleri Başkanlığı’nda müşavirliğe atanan Kaya, Afyonkarahisarlıların milli ve manevi değerlerine sahip çıktığını belirterek “Yolunuz Ankara’ya düşerse, sizleri ağırlamak isterim. Diyanet İşleri Başkanlığı’nda Başkan Yardımcıları’nın bulunduğu katta olacağım” dedi.

Nur topu gibi
müdürlüğümüz oldu

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, devlet içindeki kurumların zamanla şekil değiştirdiğini belirtti. Sağlık Bakanlığı’nı bu konuda örnek gösteren Balkanlıoğlu, “Sağlık sistemimizde nur topu gibi iki müdürlüğümüz oldu. Sağlık Müdürlüğü varken Halk Sağlığı ile Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği de kuruldu” dedi.

Müdürler bilgi verdi

İl İdare Kurulu’nda Halk Sağlığı Müdürü Lütfi Akgün’ün yanı sıra görevlerine yeni atanan Ticaret İl Müdür Vekili Ömer Yıldırım ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdür Vekili Akın Yıldırım da kısa birer sunum yaptı.

Bakmadan Geçme