Risale-i Nur'da Resulullah üç yönüyle ele alınıyor
Ensar Vakfı'nın Ramazan'da İkindi Sohbetleri-nin 23. Gün konuşmacı konuğu Hayrat Vakfı'ndan Mesut Hizarcı oldu. Hizarcı, 'Risale-i Nur'da Peygamberimiz' isimli başlıkta konuştu. Kur'an-ı Kerim tilaveti de Hizarcı tarafından gerçekleştirildi.HAYIRLAR FETHŞERLER DEF OLSUN Mesut Hizarcı, Ramazan ayının, içinde bulunulan günün, mübarek nice ilimlerin vaktinde tedris edildiği, sohbet programlarının icra edildiği Gedik Ahmet Paşa Medresesi'nin (Taş Medrese) tüm [&hellip]
Ensar Vakfı’nın Ramazan’da İkindi Sohbetleri-nin 23. Gün konuşmacı konuğu Hayrat Vakfı’ndan Mesut Hizarcı oldu. Hizarcı, “Risale-i Nur’da Peygamberimiz” isimli başlıkta konuştu. Kur’an-ı Kerim tilaveti de Hizarcı tarafından gerçekleştirildi.
HAYIRLAR FETH
ŞERLER DEF OLSUN
Mesut Hizarcı, Ramazan ayının, içinde bulunulan günün, mübarek nice ilimlerin vaktinde tedris edildiği, sohbet programlarının icra edildiği Gedik Ahmet Paşa Medresesi’nin (Taş Medrese) tüm katılımcılara hayırlar getirmesini diledi. Ramazan-ı Şerifin; şahıs olarak, aile olarak, Afyonkarahisar’da, Türkiye’de ve Alem-i İslam’da hayırların fethine, şerlerin define vesile olmasını dileyen Hizarcı; “Sohbet öncesi zikrettğimiz Kur’an-ı Azümmüşşan’da Sevgili Peygamberimiz (SAV) ve O’nun şerefli ali ve ashabından keramullah vesilesi ile bahsetmiş, onları anmış olduk. İnşallah sohbetimiz de bu minval üzere devam edecek. ‘Risale-i Nur’da Efendimiz ‘ geniş bir konu. Bunu biraz daraltacağım. Peygamberliğinin dellilleriyle Efendimiz (SAV) çerçevesinde inşallah sizlerle bu sohbette bazı paylaşımlarda bulanacağım” dedi.
PEYGAMBERLİK İKİ KISIMA AYRILMIŞ
“Risale-i Nur’da Peygamberimiz” isimli konu üzerine 2010 yılında uluslararası bir sempozyumda tebliğ sunduğunu aktaran Mesut Hizarcı, sohbetinde bu tebliği paylaşacağını dile getirdi. Vakit darlığı nedeniyle konunun özünü aktarmaya gayret edeceğini söyleyen Hizarcı; “Peygamber Efendimizin (A.S) peygamberliğinin delilleri konusu ele alındığında Risale-i Nurlar’da şöyle bir durumla karşı karşıya kalıyoruz. Risale-i Nur peygamberlik konusunu iki kısıma ayırmış. Peygamberlere İman ve Hz. Muhammed’in (A.S) Peygamberliği şeklinde iki kısıma ayrılmıştır. Bazı risalelerde Peygamberlerin ispatına dair kısımları sıklıkla görmekle beraber, ağırlıklı olarak Allah Resulünün (SAV) peygamberliği, nübüvveti, risaletin üzerinde durulmuştur. Çünkü Allah Resulü’nün (SAV) peygamberliği ispat edildiği zaman haliyle diğer peygamberlerin de peygamberliği ispat edilmiş oluyor” diye konuştu.
ALLAH RESULÜ (SAV)
BEŞERE ÖRNEK
Kur’an Azimmüşşan’da Peygamber Efendimizden (SAV) bazen peygamber, bazen kul, bazende beşer olarak bahsedildiğini belirten Mesut Hizarcı, Risale-i Nur’da Kur’an-ın bu bahislerine uygun olarak Peygamberimize (SAV) risalet, ubudiyet ve beşeriyet olmak üzere üç yönü ile ele aldığını dile getiren Hizarcı; “Peygamberimiz bu zikir ettiğimiz üç yönüyle birbirini tamamlayan bu üç yönü ile bütün beşeriyete örnektir. Risaleti yani peygamberliği ile İslamı diğer insanlara nasıl tebliğ etmeyi, öğretmeyi, ahkamı nasıl bizlere tatbik etmeyi bizlere öğretmiştir. Kulluğu ile yani namaz, oruç, hac v.s ibadetleri ile bize nasıl ibadet edeceğimizi öğretmiştir.Allah Resulü (SAV) beşeriyeti ile yani güzel ahlakı ile şahsı hayatımızı nasıl düzene sokacağımızı ve insanlarla beşeri münasebetlerimizi nasıl ayarlayacağımızı bizlere öğretmiştir. Risale-i Nur’un üzerinde durduğu bu üç konudan özellikle Peygamberimizin (SAV) risalet ciheti yani İslamiyeti insanlara öğretirken, ahkamı tatbik ederken dikkat edilecek hususlar, mevzunun hangi çerçeve de gerçekleştiği, özellikle Risale-i Nurun birinci safta üzerinde durduğu bir konudur” şeklinde konuştu. >> Burcu AYDIN’ın Haberi