Rinso Matik Hangi Ülkeye Aittir?

Rinso Matik hangi ülkeye aittir? Sorusu bugün internette ne çok arananlar listesinde yer aldı. Peki, Rinso Matik hangi ülkeye aittir? Yanıtı haberimizde…

İsrail’in Filistin’e uyguladığı zulüm ve şiddet karşısında İsrail’e boykot tepkileri hızla büyüdü. Bunu neticesinde insanlar İsrail malı ürünleri araştırıp onlara boykot uygulama kararı aldılar. Tüm dünya da ve Türkiye’de en çok satın alınan temizlik markalarından biri olan “Rinso” un hangi ülkenin malı olduğu en çok araştırılanlar arasında yer alıyor.

RİNSO HANGİ ÜLKENİN MALI?

Unilever şirketine ait çamaşır deterjanı markası olan Rinso, ilk olarak İngiltere’de kimyasal ürünler satan Robert Spear Hudson tarafından geliştirilmiştir. 1918 yılında Lever Brothers tarafından satın alınan marka, Endonezya’da ülkenin ilk deterjan markası olarak ortaya çıkmıştır.  Günümüzde Endonezya deterjan pazarında bir numaralı olan marka, 1994 yılında Türk tüketicilerinin hayatına girmiştir. Rinso,  Türkiye, Avustralya, Yeni Zelanda, Asya ve Orta Amerika da satılmak için, Hollanda merkezli çok uluslu bir şirket olan Unilever tarafından üretilmektedir. Yani Rinso İsrail malı değildir.

.

Bakmadan Geçme