Rinso İsrail Malı mı?

Unilever şirketine ait çamaşır deterjanı markası olan Rinso, hangi ülkenin malı?

Çamaşır deterjanı Rinso İsrail’e ait bir temizlik maddesi mi? Özelikle İsrail’in Filistin’de aralıksız devam ettiği katliamlarla gündemdeki sıcaklığını koruyan İsrail ürünlerini boykot noktasında çokça tercih edilen çamaşır deterjanlarından Rinso’nun İsrail malı olup olmadığı araştırılıyor.

İLK ÜRETİCİSİ ROBERT SPEAR HUDSON
Rinso, İngiltere'de kimyasal ürünler satan Robert Spear Hudson tarafından hazırlanmış ve geliştirilmiş bir üründür. 1918 yılında Lever Brothers tarafından satın alınmıştır. Rinso dünyada ilk toplu pazarlanan sabun tozlarındandır. 1936-1946 yıllarda ABD’de çeşitli programlara sponsorluk yapan Rinso "Rinso beyaz, Rinso parlak" sloganı altında çeşitli reklamlarla uzun yıllar gündemde kalmayı başaran bir çamaşır deterjanı oldu.  

RİNSO İSRAİL MALI DEĞİL
Günümüzde de Rinson; Türkiye, Avustralya, Yeni Zelanda, Asya ve Orta Amerika pazarlarında için Unilever tarafından üretilmektedir. Rinso, Endonezya'da ülkenin ilk deterjan markası olarak başlatılmış ve günümüzde Endonezya deterjan pazarında lider konumundadır. 1994 yılında itibaren Türkiye’de de sıkça tüketilen Rinso, Hollanda merkezli çok uluslu bir şirket olan Unilever tarafından üretilmektedir ve İsrail malı değildir.
 

Bakmadan Geçme