• Haberler
  • Genel
  • Resulullah’ın hayatı iyi öğrenilmeli – Kocatepe Gazetesi

Resulullah’ın hayatı iyi öğrenilmeli – Kocatepe Gazetesi

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Afyon Konağı’nda Müftülük tarafından düzenlenen toplantıda konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, İslamiyetin iyi bilinip yaşandığında mutluluk verdiğini, Resulullah’ın hayatının mutlaka çok iyi öğrenilmesi gerektiği mesajını verdi Kutlu Doğum Haftası başlangıcında İl Müftülüğü’nce Afyon Konağı’nda düzenlenen toplantıda haftanın önemi ve Peygamber sevgisi üzerinde duruldu. TÜM MÜSLÜMANLAR KARDEŞTİRAfyonkarahisar Müftü Vekili İsmail [&hellip]

Resulullah'ın hayatı iyi öğrenilmeli

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Afyon Konağı’nda Müftülük tarafından düzenlenen toplantıda konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, İslamiyetin iyi bilinip yaşandığında mutluluk verdiğini, Resulullah’ın hayatının mutlaka çok iyi öğrenilmesi gerektiği mesajını verdi

Kutlu Doğum Haftası başlangıcında İl Müftülüğü’nce Afyon Konağı’nda düzenlenen toplantıda haftanın önemi ve Peygamber sevgisi üzerinde duruldu.
TÜM MÜSLÜMANLAR KARDEŞTİR
Afyonkarahisar Müftü Vekili İsmail Yıldırım, Kutlu Doğum Haftası’nın başlamasının büyük mutluluk oluşturduğunu söyledi. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) veladetinin Müslümanlar en sevinçli günlerinden biri olarak eskiden beri idrak edildiğini vurgulayan Yıldırım; “Bu günü vesile ederek Resulullah’ı daha iyi tanıyacağız. O’nun ahlakını öğreneceğiz. O’nun örnekliğini ve önderliğini benimseyeceğiz. Tabi dini hükümlerimizin en önemlilerinden biri Müslümanların kardeşliğidir. Müslümanlar eğer kardeş olduklarını bilirlerse, kardeşlik şuuruyla hareket ederlerse, kardeşliği beceremeyenleri güzel bir şekilde yola getirirlerse dünyaları da ahretleri de mamur olur. Müslümanlar önce dünyaya sonra ahirete taliptir. Kardeşliğimizi hatırlayarak bunu öne çıkarmak önemli. Dinimize hizmet eden tabiri caizse taşın altına bir şekilde elini koyan kardeşlerimizin oluşturduğu cemaatlerimizi biraraya getirmek hep beraber kardeşçe yaşamayı öğrenmek gerekiyor. Bu nedenle müftülük olarak cemaatlerimizi, sivil toplum kuruluşlarımızla biraya gelmeyi arzu ettik. Davetimize icabet eden misafirlerimize teşekkür ediyorum. Haftamız mübarek olsun cümlemizi iki cihanda aziz eylesin.” dedi.
İSLAM İYİ BİLİNİRSE
MUTLULUK VERİR
AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, İmam-Hatip Lisesi ve İslam Enstitüsü mezunu olarak ömrü boyunca bu tür okulların ve dini anlayışın daha ileri gitmesi için çalıştığını söyledi. Avukatlık yaptığı dönemde öğretmenlikte yaptığını dile getiren Kıyıklık şöyle konuştu: “Şimdi de güzel olan her yerde olmaya çalışıyoruz. İnsanların huzur bulması mutlu olmaları için gerekenleri yapmaya çalışıyoruz. Aslında bütün dünyayı gezdiğiniz zaman araştırdığınızda, yazılanlara baktığınızda insanın mutluluğu birazda insanların anlayışından geçiyor. Onlara verilen kültürden ve bilgiden geçiyor. Şahsen ben bir Müslüman olarak Rabbime beni Müslüman bir toplumda yarattığından dolayı sonsuz şükürler ediyorum. Herşey nasiptir ama böyle bir iklimde yetişmemiş olsaydım duyup geçip gidecektik. İslam iyice bilinip yaşandığında insana mutluluk veriyor. Resulullah’ın hayatı mutlaka çok iyi öğrenilmesi lazım. Nasihat olarak söylemiyorum ama ben öğretmenlik dönemimde şöyle bir yol izledim. Buhari’nin özetini çıkardım. Din dersine giren çocuklara haftada bir saat olmasına rağmen Galatasaray Lisesi’nde 7 yıl okuyan çocuklar Kur’anı Kerimi en azından bir kere toplu halde baştan sona dinledi duydu. Hadisi şerifleride. İnsan ailesi ve çocuklarıyla Kuran’ı ve hadisleri çok okumalıdır.”
PEYGAMBERİMİZ VE DAVASI TANITILMALI
Vali İrfan Balkanlıoğlu toplantıda yaptığı konuşmada, İslamiyetin tek bir kaynaktan geldiğini, Kur’an-ı Kerim ve Peygamberimizin sünnetleride dahil herşeyin bir olduğunu kaydetti. Bu hizmette çalışan sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarına kendilerinin destek olmaları gerektiğini belirten Balkanlıoğlu; “Avrupa ziyaretlerine gittiğimde orada İslamiyet’in hızla yayıldığını gördüm. Bundan rahatsız olan dış güçler Müslümanlardan cahil olanlarından provakatif amaçlı kullanarak sansasyonel eylemler yaptılar. İslamiyet öyle bir algılandı ki, İslamiyet eşittir terörizim. Bu hususta Hristiyan aleminin ve başka dinlerdeki insanların İslamiyet’e şüphe ve endişe ile bakmalarına, kendilerini geriye çekmelerine yol açtı. Bu nedenle İslamiyet’in çok iyi ve doğru şekilde yaşanması ve anlatılması lazım. Adı üstünde İslam kelimesi barış, kardeşlik, dostluk, selamet anlamlarına da geliyor. Çoğu zaman genlçerin bir meslek sahibi olup geçinmeleri önemli. Din gündemlerinde yok, çocuk hiçbir şey öğrenemeden büyüyüp gidiyor. Onlara Sevgili Peygamberimizi ve kutlu davasını tanıtmak, anlatmak lazım. Geniş kitlelere de duyurmak lazım. Kutlu Doğum Haftaları da buna da vesile oluyor. Memleketimizin birlik beraberlik ve kardeşliği açısından her açıdan güçlü olmaya ihtiyacımız var.” diye konuştu. Dumlupınar Camii İmam-Hatibi Veysel Yüksel’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile program sona erdi. Toplantıya; Vali İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldılar. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme