• Haberler
  • Genel
  • Resulullah sevgisi nakşediliyor – Kocatepe Gazetesi

Resulullah sevgisi nakşediliyor – Kocatepe Gazetesi

Peygamber Efendimiz'in (S.A.V.) dünyaya teşrif edişi münasebetiyle düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine, Afyonkarahisarlılar yoğun ilgi gösterdi. İl Müftü Vekili İsmail Yıldırım, Kutlu Doğum Haftası'nda 'Peygamberimiz ve İnsan Onuru' başlığını işlediklerini, kalplere Resulullah sevgisi nakşettiklerini belirttiPeygamber Efendimiz'in (S.A.V.) dünyayı şereflendirmesi nedeniyle düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri, büyük ilgi görüyor. Afyonkarahisarlıların bu haftaya sahip çıktığını belirten İl [&hellip]

Resulullah sevgisi nakşediliyor

Peygamber Efendimiz’in (S.A.V.) dünyaya teşrif edişi münasebetiyle düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine, Afyonkarahisarlılar yoğun ilgi gösterdi.

İl Müftü Vekili İsmail Yıldırım, Kutlu Doğum Haftası’nda “Peygamberimiz ve İnsan Onuru” başlığını işlediklerini, kalplere Resulullah sevgisi nakşettiklerini belirtti
Peygamber Efendimiz’in (S.A.V.) dünyayı şereflendirmesi nedeniyle düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri, büyük ilgi görüyor. Afyonkarahisarlıların bu haftaya sahip çıktığını belirten İl Müftü Vekili İsmail Yıldırım, “Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla etkinlikler halkımızın teveccühüyle güzel bir şekilde yürüyor. Bayan Kuran Kursu öğretmenlerimiz kurslarını yapıyorlar. Camilerimizde konuyla ilgili vaaz ve hutbeler dile getirilecek. Kutlu Doğum programlarımız amacına ulaşıyor. Resulullah sevgisi işleniyor” dedi.
ALLAH İNSANI DEĞERLİ YARATMIŞTIR
Bu yıl insan onuru üzerinde durduklarını söyleyen Yıldırım, “Allah, insanı değerli yaratmıştır. Yerlerde göklerde ne varsa insanın hizmetine vermiştir. Allah, insanın iyiliğini istiyor. Peygamberler, kitaplar gönderiyor ona. Bunlar özel lütuflardır. İnsana bizim de değer vermemiz gerekiyor. Allah, ben insanı keremli, şerefli kıldım diyor. İnsan bu yüceliğe sahiptir. Bu değerleri bilmek gerekiyor. Bu değerleri bilmezseniz yanlış yaparsınız. Peygamberimiz bu konuda değerleri öğretmektedir. Maalesef insanlar, buna uygun olmayan hareketler yapmaya başladı” ifadelerini kullandı.
TEBLİĞ, TATLI DİLLE YAPILIR
Her Müslüman’ın iyiyi tavsiye etme gibi bir görevinin bulunduğuna dikkat çeken Yıldırım, “Uyarı tatlılıkla yapılır. Her Müslüman’ın iyiliği emretmek, kötülükten uzak durulmasını söylemesi görevidir. Siz hakikatı ortaya koyacaksınız, gerisi karşıdakine kalmış. Zorlamayacaksınız. Tebliğ edeceksiniz. Kimsenin değerlerine saygısızlık yapamayız, saldıramayız. En güzel bir şekilde bunu yapmamız gerekir. Küçük düşürmek olmaz. Kâfirin küfrünün yanlış olduğunu söylemek, ama kendisine saygılı olmak zorundayız. Kimseye saygısızlık etmeyiz. Yanlış davranışı tatlı bir şekilde ortaya koyarız” ifadelerini kullandı.
İNSAN DENGE GÖZETMELİ
İnsanın denge gözetmesi hâlinde güzelliklere kavuşacağını söyleyen Yıldırım, şöyle devam etti:
“İnsan ne korkak olmalı, ne saldırgan olmalı. Cesur olmak, gerektiği yerde can vermek, gerektiği yerde susmaktır. İnsanda 3 temel kuvvet vardır. Akıl, şehvet ve gazap. Siz kimseyi dinlemezseniz, yanlış yaparsınız, aklınızı kullanmazsanız geri kalırsınız. Bunun ortası hikmettir. Şehveti öldürürseniz bir işe yaramaz, peşinden giderseniz ahlaksız olursunuz. Namuslu olacaksınız. Her şeye kızarsanız zararlı olursunuz, hak hukuk bilmezsiniz. Hiç kızmazsanız elinizden malınızı, vatanınızı alırlar. Ortası cesarettir.” (Kocatepe)

Neden miladi takvim?

İl Müftü Vekili İsmail Yıldırım, Kutlu Doğum Haftası’nın neden miladi takvime göre tespit edildiğini anlattı. Yıldırım, “Peyfamber Efendimiz’in doğumu, hicri takvime göre Rebiüevvel ayının 12’nci günü gerçekleşmişti. 571’deki bu olay, 20 Nisan’a denk gelmişti. Diyanet işleri Başkanlığı 1989’da bir hafta kutlama kararı aldı. 20 Nisan’ın içinde bulunduğu haftayı bu şekilde kutluyoruz. Daha geniş kitlelere ulaşıyoruz. Resulullah’ı tanıtınca dinimizi tanıtıyoruz. Mevlit Kandili’nde Müslümanlara ulaşabiliyoruz, ama böylece tüm dünyaya bir mesaj verebiliyoruz” dedi.

Bakmadan Geçme