• Haberler
  • Gündem
  • Restaurant yıkılıp yenisi yapılacak – Kocatepe Gazetesi

Restaurant yıkılıp yenisi yapılacak – Kocatepe Gazetesi

ESKİ RESTAURANT YIKILACAKTermal Turizm İnşaat Makine Tekstil Gıda ve Hayvancılık Sanayi Ticaret Anonim Şirketi yazısında, mülkiyeti İl Özel İdaresine ait Ömer Termal Tesislerinin Yap-İşlet-Devret modeli ile Afyonkarahisar Ticaret Borsasına verildiği, Borsanın da adı geçen şirkete devrettiği daha sonra İl Özel İdaresinin muvafakati alınarak Termed Anonim Şirketine devredildiği bildirilmektedir. 1983 yılında yapılan Restaurant yaklaşık 17 yıldan [&hellip]

ESKİ RESTAURANT YIKILACAK
Termal Turizm İnşaat Makine Tekstil Gıda ve Hayvancılık Sanayi Ticaret Anonim Şirketi yazısında, mülkiyeti İl Özel İdaresine ait Ömer Termal Tesislerinin Yap-İşlet-Devret modeli ile Afyonkarahisar Ticaret Borsasına verildiği, Borsanın da adı geçen şirkete devrettiği daha sonra İl Özel İdaresinin muvafakati alınarak Termed Anonim Şirketine devredildiği bildirilmektedir. 1983 yılında yapılan Restaurant yaklaşık 17 yıldan beri atıl durumda olduğu, tadilat giderlerinin yeniden yapılmasından daha maliyetli olduğu bildirildi. Yeni imar planına göre restaurantın bulunduğu alanın su oyunları, açık havuz ve yeni bir restaurant içerecek şekilde planlanması nedeniyle eski restaurantın yıkılması için izin verilmesine oybirliği ile karar verildi.
PROJE İSMİ VE İÇERİĞİ DEĞİŞTİRİLDİ
İl Özel İdaresi 2017 yılı yatırım programında bulunan ve yine 2017 yılı bütçesi ile de 300.000,00 lira ödenek ayrılan “Bin Kişilik Tribün Yapımı” ismi ve içeriğinin “Prefabrik Soyunma Odası ve Tribün Yapımı” olarak değiştirilmesine oy çokluğuyla karar verildi. Başmakçı ilçesi Yaka köyü sınırları içinde bulunan, Yaka Köyü Göleti ve Sulaması tesisinin işletme ve bakım hizmetlerinin İl Özel İdaresince yürütülmesi amacıyla İl Özel İdaresine devredilmesi uygun görülmedi. Evrak İl Özel İdaresi Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğüne havalesine, oybirliği ile karar verildi.
YENİ KADRO
 İHDAS EDİLDİ
İl Özel İdaresinde 2 adet 1. derece ve 1 adet 5. derece mühendis kadroları münhal bulunuyor. İleride yapılacak atamaya esas olmak üzere, 2 adet 1. derece ve 1 adet 5. derece mühendis kadrolarının kaldırılarak yerine toplam 3 adet 8. derece mühendis kadrolarının ihdasının yapılması uygun görüldü. Bu yıl 9 adet 8. derece mühendis kadrosu karşılığında 9 adet mühendis, 6 adet 7. derece tekniker kadrosu karşılığında 6 adet tekniker ve 1 adet 9. derece ekonomist kadrosu karşılığında 1 adet ekonomistin tam zamanlı sözleşmeli personel olarak çalıştırılabilmesi konusu görüşüldü. 375 Sayılı KHK ile verilen ek ödeme oranının belirlenmesi konusundaki İdari ve Hukuk İşleri Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonunun raporları oybirliği ile kabul edildi. Buna göre; 9 adet 8. derece mühendis için 2.100,00 lira, 6 adet 7. derece tekniker için 1.800,00 lira, bir adet ekonomist için 1.500,00 lira net ücret ödenecek. Mühendis için yüzde 130,  tekniker ile ekonomist için yüzde 85, oranında, ek ödenek 15 Temmuz 2017 tarihinden itibaren ödenecek.
RECEP OYUR’A YETKİ VERİLDİ
26 Ağustos Tabiat Parkı sınırlarında bulunan İstiklal Tanıtım Merkezi önünden Afyonkarahisar-Antalya yolu istikametine doğru uzanan yolun yapımı için ilgili Bakanlıkça İl Özel İdaresine 600.000,00 ödenek aktarıldığı belirtildi. Bu ödenekle 8,0 metre genişliğinde bin 550 metre uzunluğundaki yolun sıcak asfalt (BSK) yapılması için İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Oyur’a protokol yetkisi verilmesi uygun görüldü.>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme