• Haberler
  • Genel
  • Resim sevgisi ne yaş ne de sınavlar da engel olamadı

Resim sevgisi ne yaş ne de sınavlar da engel olamadı

Afyonkarahisar'da yaşayan iş kadını Sevgi Tiryakioğlu, 52 yaşında girdiği güzel sanatlar fakültesini 4 yılda dereceyle bitirdi. İlk sergisini Ankara Resim ve Heykel Müzesi Sergi Salonu'nda açan Tiryakioğlu, ikinci sergisine hazırlanıyor Aile şirketinde yönetici olarak çalışan Sevgi Tiryakioğlu (57), resme olan merakını hayalden gerçeğe dönüştürdü. Resim tutkusunu amatör olarak yapmak istemeyen Tiryakioğlu, resim sanatını öğrenmek için [&hellip]

Resim sevgisi ne yaş ne de sınavlar da engel olamadı

Afyonkarahisar’da yaşayan iş kadını Sevgi Tiryakioğlu, 52 yaşında girdiği güzel sanatlar fakültesini 4 yılda dereceyle bitirdi. İlk sergisini Ankara Resim ve Heykel Müzesi Sergi Salonu’nda açan Tiryakioğlu, ikinci sergisine hazırlanıyor

Aile şirketinde yönetici olarak çalışan Sevgi Tiryakioğlu (57), resme olan merakını hayalden gerçeğe dönüştürdü. Resim tutkusunu amatör olarak yapmak istemeyen Tiryakioğlu, resim sanatını öğrenmek için liseden mezun olduktan 35 yıl sonra 2008 yılında üniversite sınavına girdi. Üniversite sınavının ardından Afyon Kocatepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin (GSF) özel yetenek sınavlarına da katılan Tiryakioğlu, tüm sınavlardan başarıyla geçerek GSF öğrencisi oldu. Tüm ders ve sınavları başarıyla geçen Tiryakioğlu, 2012’de GSF’den 3’üncülük derecesiyle mezun oldu.
İLK SERGİ ANKARA
RESİM VE HEYKEL MÜZESİNDE
Mezuniyetinin ardından resim yapmaya aralıksız devam eden Sevgi Tiryakioğlu, kısa süre önce ‘İronik Bir Gülümseme’ ilk sergisini Türkiye’nin en prestijli sergi salonlarından Ankara Resim ve Heykel Müzesi Sergi Salonu’nda 32 tablosuyla açtı. Açılışını Eski Maliye Bakanı İsmet Atilla ile Uyuşmazlık Mahkemesi Onursal Başkanı ve Anayasa Mahkemesi Üyesi Sayın Ahmet Akyalçın’ın yaptığı sergi için uzun süre hazırlık yaptığını anlatan Tiryakioğlu, “ilk sergimi nerede açacağımı düşünürken aklıma Resim ve Heykel Müzesi geldi. Ancak müze sergi taleplerinde çok seçici. Eserlerden bir sunum dosyası hazırlayıp göndermenizi istiyor. Seçici kurul, eserlerinize onay verirse ancak serginiz kabul ediliyor. Bu da eserlerinizin beğeniden geçmesi açısından ayrıca bir mutluluk kaynağı.” dedi.
İSTANBUL VE AFYON’DA DA
SERGİ AÇACAK
Resim yapmanın çocukluk hayali olduğunu anlatan Sevgi Tiryakioğlu, sanata meraklı herkesin tutkusunun peşinden gitmesi gerektiğini söyledi. Resim için yıllar sonra üniversite sınavından, özel yetenek sınavlarına kadar pek çok zorluğu göze aldığını hatırlatan Tiryakioğlu, “Resim çocukluktan beri hayalimdi. Sanata karşı hep duydum. Sadece resim değil heykel ve mimariye de hep ilgi duydum. Bu nedeniyle pek çok sanat ve tarih müzesini gezdim ama hiç mutafa girememiştim. İyi bir sanatseverdim ve bunu yansıtmak istiyordum. Amatör olarak yapmak yerine bilimsel olarak resmi gerçekten sanat olarak öğrenmek istedim. GSF’de hocalığımı yapan öğretim üyelerine bana verdikleri emek için teşekkür ederim. Şimdi sabahlara kadar resim yapıyorum. Hatta ailem bazen dinlenmediğim için sitem ediyor. Ama ikinci sergim için hazırlanmam gerekiyor. Resim çok büyük bir tutku. Benim için bu tutku dayanılmaz bir boyuta ulaşmıştı. Merakı olan herkesi zevklerinin peşinden gitmeye, sanatla ilgili hayallerini gerçeğe dönüştürmeli” diye konuştu.
Tiryakioğlu kısa süre içinde İstanbul ve Afyonkarahisar’da da birer sergi açmaya hazırlanıyor.

Bakmadan Geçme