• Haberler
  • Genel
  • Resfebe sergisi beğenildi – Kocatepe Gazetesi

Resfebe sergisi beğenildi – Kocatepe Gazetesi

Doğa Koleji’nde 110 öğrencinin 2 ay boyunca yürüttüğü çalışmalarla Resfebe sergisi ile beğeniye sunuldu. Sergilenen çalışmalar ziyaretçiler tarafından ilgi gördü Resfebe sergisi ziyaretçileri, öğrencilerin resim ve alfabe tekniğini birlikte kullanarak yaptıkları anlatım ve vermeye çalıştıkları mesajları okumaya çalıştılar. ALFABE VE RESİM İÇİÇEAfyonkarahisar Doğa Koleji öğrencilerince hazırlanan Resfebe sergisi 22 Kasım Cumartesi günü okulda saat 10.30’da [&hellip]

Resfebe sergisi beğenildi

Doğa Koleji’nde 110 öğrencinin 2 ay boyunca yürüttüğü çalışmalarla Resfebe sergisi ile beğeniye sunuldu. Sergilenen çalışmalar ziyaretçiler tarafından ilgi gördü

Resfebe sergisi ziyaretçileri, öğrencilerin resim ve alfabe tekniğini birlikte kullanarak yaptıkları anlatım ve vermeye çalıştıkları mesajları okumaya çalıştılar.
ALFABE VE RESİM İÇİÇE
Afyonkarahisar Doğa Koleji öğrencilerince hazırlanan Resfebe sergisi 22 Kasım Cumartesi günü okulda saat 10.30’da açıldı. Alfebe ve resim tekniği ile akıl oyunu olarak da yorumlanan sergi beğeni topladı. Doğa Koleji öğrencilerinin, matematik dersi çerçevesinde, mantık yürütme ve algı gelişiminde önemli bir akıl oyunu olan Resfebe (resim ve alfabe) tekniğini kullanarak hazırladıkları resimleri pür dikkat inceledi. Sergi açılışı akabinde öğrenciler; katılımcıların soy isimlerine özel hazırladıkları resfebe çalışmalarını kişilere verdiler.
ÇALIŞMA AKIL
OYUNLARININ ÜRÜNÜ
Doğa Koleji Matematik Öğretmenlerinden Kübra Aydoğan, Resfebe çalışmasının öğrencilerin matematik dersine olan bakış açılarını değiştirdiğine dikkat çekti. Aydoğan; “Çalışmamız akıl oyunları dersi kapsamında yapılan bir etkinlik. Öğrencilerimiz iki aydır bu etkinliğe hazırlanıyor. Algı gelişiminde önemli bir akıl oyunu olan Resfebe yani ve resim ve alfabe tekniğiyle yapılan resimleri sergiledik. Çalışmamız algı gelişimi ve görsel zeka gelişimine katkı sağlıyor.” dedi. Matematik Öğretmeni Ümmü Gülsüm Sarısaman ise yapılan çalışmayla öğrencilerin hem nesneleri farklı bir şekilde ifade ettiklerini belirtti. Sergiye; Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban eşi Emine Çoban, Afyonkarahisar Doğa Koleji kurucularından işadamı Mustafa Gül eşi Fadime Gül, işadamı Ömer Aktan, okul öğretmenleri ve öğrenci velileri katıldılar. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme